Названо 4 найкращі смартфони, у яких «чистий» Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на всі старання виробників зробити свої смартфони унікальними, і краще, ніж у конкурентів, більшість користувачів віддає перевагу саме «чистому» Android. Пропонуємо ознайомитися з нашим топ 4 найкращих смартфонів, у яких «чистий» Android.

Google Pixel 6A

Відкриває рейтинг непоганий минулорічний смартфон від Google. Єдине, що залишилося у цієї моделі від попередніх пристроїв – це процесор. В іншому все змінилося і стало трохи гіршим. Але це зробило смартфон більш доступним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Небагато за характеристиками: 6.1 OLED екран (1080х2400) із частотою оновлення 60 ГЦ. Процесор – Tensor (приблизно такий самий, як і Exynos 2100). Вбудована пам’ять має 128 ГБ, а оперативну 6. А ось слота під додаткову пам’ять у ньому немає. Задня камера хоч і вміє записувати 4К відео, але вона не топ. Ну і АКБ на 4410 мАг.

Смартфон досить непоганий по начинці і автономності, тільки камера трохи похрамує. Тому якщо у вас пріоритет чистий Android + камера – то краще переглянути інший варіант.

Nokia G11

На нашу думку, Nokia вже давно не випускала чогось дійсно проривного. Але одним із найцікавіших пристроїв став Nokia G11. Це простенький бюджетник, який можна зарахувати до найкращих пристроїв у категорії «ціна=функціонал».

За характеристиками все досить посередньо: процесор Unisoc T606 у парі з відеочіпом Mali-G57 MP1. Екран у нього простенький 6.5 дюймовий IPS з роздільною здатністю 720х1600 та частотою оновлення 90 ГЦ. Камера, порівняно з більшістю аналогічних пристроїв, м’яко кажучи, не дуже: основна – 13+2+2, а передня – 8 МП, чого не можна сказати про автономність пристрою. Вона дійсно на висоті в першу чергу через екран, що мало споживає. Літій-полімерного АКБ з об’ємом 5050 мАг вистачає справді надовго.

G11 існує у двох комплектаціях по пам’яті – 3/4 оперативної та 32/62 вбудованої. Недолік внутрішньої пам’яті легко вирішується картою пам’яті.

Nothing Phone 1

Наступним виявився справді незвичайний смартфон, який наробив чимало галасу. Це – Nothing Phone 1.

За характеристиками у нього все непогано: 6.55 дюймовий OLED-дисплей з частотою 120 ГЦ і роздільною здатністю 1080х2400, що зараз навіть вище за середній. Процесор – SnapDragon 778G (економ-варіант, звичайно, але непогано). Смартфон доступний у двох модифікаціях по пам’яті, це 8/12 оперативної та 128/256 вбудованої. По камері теж все цілком пристойно: ззаду розташовані два модулі 50+50. Фронтальна камера – 16 МП, чого більш ніж достатньо.

Ну а за автономну роботу відповідає АКБ з обсягом 4500 мАг. Приємним бонусом стала реверсивна зарядка на 5 вт. Але найунікальнішою і найдивовижнішою гідністю є його дизайн.

Майже повністю прозора тильна сторона пристрою привернула найбільше уваги. Ну а найефектнішим виявилося його підсвічування.

Смартфон за характеристиками наближений до флагманів, коштує дешевше, виглядає досить круто та незвично, при цьому працює на чистому андроїді. Як варіант, дуже.

Motorola Moto G31

Ну і останній смартфон із нашого списку – це Motorola Moto G31.

Швидко пройдемося за основними характеристиками: відмінний 6.4 OLED екран (1800х2400) із частотою оновлення 60 ГЦ. Процесор MediaTek Helio, відеочіп – Mali G52 MC2. Нічого особливого, але для більшості сучасних ігор та завдань достатньо. Оперативна пам’ять має 4 ГБ і має слот під другу сім-карту, або SD-карту, що допоможе вирішити проблему з нестачею внутрішньої пам’яті, якою за стандартом 64 ГБ.

Основна камера має 50+2 МП, фронтальна 13. Нічого понад унікального в ній немає, але вдень знімки виходять досить симпатичні.

Та й автономність теж на рівні. За це відповідає АКБ з об’ємом 5000 мАг.

Кожен смартфон з цього рейтингу працює на чистому Android, що не може не тішити, особливо якщо вам набридли MI UI, або One UI.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.