Топ-5 смартфонів Xiaomi, які не варто брати в 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi. 2018 року я зацікавився темою смартфонів саме завдяки їм. Моделі 2018-2019 року просто вражали уяву і компанія стала першою, хто переніс нові технології з флагманського сегмента до бюджетного.

У цей переломний момент навіть бюджетні смартфони піднялися на новий рівень. Зібрали в собі найкращі фішки та рішення, які були реалізовані у флагманах 2015-2017 років, але значно дешевші.

Період 2018-2020 років – розквіт компанії. Моделі Xiaomi та Redmi можна було щиро називати “топом за свої гроші” та найкращими на ринку.

Криза, пандемія, суперництво з молодими брендами – Realme, Oppo Vivo, знову цікавими смартфонами від Motorolla поставили компанію у складне становище. Якість різко впала, а ціна зросла. Нижче – про 3 смартфони, які не коштують своїх грошей і краще сто разів подумати перед тим, як їх купити. Головне – не наступити на граблі при виборі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поїхали!

Redmi 9C NFC

Один з найпопулярніших смартфонів бренду – не запорука безпроблемного використання. Насправді, смартфон має безліч проблем і недоліків, які ви повною мірою зможете відчути після покупки. Тоді стане шкода витрачених коштів.

На даний момент, Redmi 9C слабкий смартфон, якому вже важко працювати з оновленою та навантаженою оболонкою MIUI. Тим не менш, цієї осені йому виповнилося 2 роки з моменту анонсу.

Процесора Helio G35 і 3 Гб оперативної пам’яті вистачає для нормальної роботи смартфона навіть у найпростіших сценаріях. По-друге, смартфон має низьку яскравість екрану, через це користуватися при яскравому сонці пристроєм важко. Також смартфон не має швидкої зарядки та використовує старий порт Micro-USB.

Redmi Note 10T

Смартфон вийшов ринку ще рік тому, але вже повністю втратив актуальність.

Модель пропонує відверто посередні характеристики. Усередині застарілий процесор Dimensity 700 та 4 Гб оперативної пам’яті, який видає близько 270 тисяч в AnTuTu, що для такої ціни – просто провал.

Користувачі відзначають проблеми з дисплеєм, БРАК у багатьох пристроях та просто некоректну роботу в плані яскравості, автовідключення та роботи тач.

Крім того, на нашому ринку є клони пристрою від того ж бренду, які коштують на 3-4 тисячі дешевше – Poco M3 Pro, Redmi Note 11S, Poco M4 5G. Таким чином, купівля гаджета – нісенітниця, через необґрунтовано високі ціни і слабку начинку.

Redmi Note 11

Ще один Redmi, який вийшов вкрай невдалим. Зрозуміло, що криза серйозно вдарила по Xiaomi і позначилася на ціні комплектуючих, але навіщо створювати відверто слабкі смартфони, то ще й за такі гроші.

Модель програє не лише 10-й серії, а й 9-й теж. Гаджет випущений у другій половині 2022 року за не маленьку ціну пропонує нам 4 ГБ ОЗП та Snapdragon 680.

Сетап видає лише 280 000 балів і буде дуже дивною покупкою. Гаджет має мінімальний запас у плані продуктивності.

Істотний аргумент проти його покупки – бренд, за ті ж гроші, пропонує Redmi Note 10S з 6 Гб ОЗП, найкращою камерою та продуктивністю, а є ще дешевші аналоги – Poco M5s, Poco M4 Pro 5G та конкуренти від інших брендів.

Poco F3

Дивно, подумаєте ви, чим раптом виявився поганий Poco F3? І подумаєте – “автор черговий довбоящер”. Адже цей смартфон розкуповували минулого року і багато хто радив його як чудове передфлагманське рішення за невеликі гроші.

А тепер подумайте – Poco F3 все ще хороший і з його технічними характеристиками особливих проблем немає, проблема в іншому. Зі смартфоном траплялися протилежна історія. Через кризу ціна комплектуючих на смартфон зросла, оскільки в основі лежить Snapdragon 870.

На даний момент, минуле покоління коштує рівно стільки ж, а подекуди навіть більше ніж новинка – Poco F4.

  • Незважаючи на всі плюси у Poco F3 були проблеми із нагріванням. Вони не стали робити нормальну систему охолодження, внаслідок чого гарячий Snapdragon вже після 40-50 хв активного використання ігор починав тролити і скидав частоти.
  • Також для охолодження виробник поставив примусове скидання яскравості при нагріванні. В результаті вона падала до 65-70% і доводилося чекати, поки він охолоне.
  • Встановивши у нього віртуальний датчик наближення бренд зробив лише гірше. Він працював ще більш некоректно ніж фізичне і програмне це питання так і не було вирішено.

Poco F4 не можна назвати найвдалішим, але все ж таки він краще F3 при однаковій ціні. Стало менше ШІМ, значно зросла швидкість зарядки, з’явився оптичний стаб у камері (нехай і середній). Найголовніше, що їм вдалося подолати нагрівання, за рахунок встановлення менш гарячого чіпа Dimensity 8100 та гарної системи охолодження.

Poco M4 5G

Складно було зробити дивніший смартфон, він знаходиться в ціновому сегменті між Poco M5 та Poco M3 Pro і гірше обох цих варіантів. Справа в тому, що взявши Poco M4, ви стаєте жертвою маркетингу. Пристрій приваблює приставкою 5G та 6 ГБ ОЗП, при цьому не має інших покращень, але коштує дорожче.

  • ОЗП через процесор працює не дуже коректно і все одно вивантажує з пам’яті програми, як і в 4 Гб варіанті.
  • У той же час M5 пропонує потужніший чіп – Helio G99 і за продуктивністю набирає на 50 000 балів більше за меншу ціну.
  • Крім того, пристрій має вже 50 Мп модулем камери. Це відбивається на якості фото, не сильно, але M5 фотографує краще 13 Мп M4 5G

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.