Знайдено спосіб замінити системний шрифт у iOS 16 на будь-який інший

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський розробник Чжовей Чжан розповів, що зміг замінити системний шрифт у iOS 16, не вдаючись до джейлбрейку. Втім, для цього йому все ж таки знадобилися хакерські навички.

Розробник використав екcплойт CVE-2022-46689 для атаки на вразливість, що присутня в iOS аж до версії 16.1.2. Цей екcплойт дозволяє виконувати на смартфоні довільний код із максимальними привілеями.

Чжовей Чжан успішно замінив системний шрифт на кілька інших шрифтів і показав, як це виглядає на екрані пристрою. Крім того, він поділився своїм проектом на GitHub. Будь-хто може завантажити звідти вихідний код, скомпілювати екплойт-утиліту в програмі Xcode або створити IPA-файл, підписати його з сертифікатом розробника і встановити як звичайну програму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шрифт змінюється не скрізь. У якихось місцях операційної системи (наприклад, на клавіатурі) він залишається тим самим, оскільки символи беруться зі спеціальних бібліотек (але їх за бажання напевно можна замінити).

Компанія Apple не передбачила зміну системного шрифту в iPhone, хоча на Android-смартфонах деяких виробників така можливість є. Правда, в більшості випадків сторонні шрифти виглядають не дуже красиво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.