Топ-5 смартфонів 2022 року, які нам запам’яталися

Новий рік – час підбити підсумки смартфонного ринку 2022 року. Рік був досить насиченим, ми бачили багато цікавих рішень, і відібрали для вас 5 найцікавіших. У підбірці, що цікаво, є не лише звичні флагманські рішення, але й гнучкі варіанти, адже ці смартфони, хоч і не дуже швидко, просуваються на ринок звичних флагманів.

Google Pixel 7 Pro

Смартфони компанії Google вже стали синонім еталонних флагманських Android-смартфонів, і минулорічні Pixel 6 вийшли достатньо вдалими. Цьогорічні Pixel 7 та 7 Pro стали покращеними версіями минулорічних смартфонів, і вони справді приваблюють увагу. Ми зупинилися саме на старшому Google Pixel 7 Pro, який цікавий завдяки LTPO-дисплею з частотою оновлення 120 Гц і телефото камері.

Смартфон має чудовий дисплей, хорошу автономність і просто прекрасну камеру. У моделі не найпотужніший, по мірках флагманських смартфонів 2022 року, чіпсет – Tensor G2 (фірмова розробка компанії Google, яка використовується лише у смартфонах Pixel), але це повністю компенсується прекрасним програмним забезпеченням, яке працює прекрасно завдяки оптимізації інженерами Google. Для покупців, які шукають фотофлагман з прекрасним дизайном, плавною та швидкою системою, непоганою автономністю та прекрасним дисплеєм, Pixel 7 Pro – чудовий варіант.

Asus Zenfone 9

Минулого року королем компактних смартфонів, безумовно, можна було назвати iPhone 13 mini, але цього року Apple відмовилась від випуску mini-моделей, і на ринку не залишилось настільки потужних флагманських смартфонів у такому компактному форм-факторі. Тим не менше, на ринку все ж є ряд компактних (не настільки, як iPhone mini), смартфонів, серед яких королем 2022, безперечно, можна назвати Asus Zenfone 9.

Модель працює на топовому чіпсеті Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Тут справді флагманський дисплей і, незважаючи на розмір, дуже хороший акумулятор. По суті, обираючи таке компактне рішення, ви не йдете на жоден компроміс у питаннях автономності – вона все одно на чудовому рівні. Крім цього, у такому компактному смартфоні знайшлося місце не лише стереодинамікам, але навіть мініджеку 3.5 міліметра. Також слід згадати про хорошу камеру, і загалом, модель залишає приємні враження, тому точно можете розглянути, якщо вам потрібен компактний смартфон.

Oppo Find N2

Якщо мова про найкращий флагманський гнучкий смартфон у форм-факторі розкладного смартфона-планшета, ним можна назвати Oppo Find N2. Це саме те, чого багато покупців очікують від гнучкого смартфона – у складеному стані він дуже компактний, а в розкладеному – пропонує досить великий внутрішній дисплей.

На жаль, обираючи форм-фактор гнучкого смартфона, ми в будь-якому випадку йдемо на компроміс у плані камери, адже в такому корпусі важко розташувати таку серйозну систему оптики, як у традиційних преміальних рішеннях – наприклад, Xiaomi 12S Ultra чи Samsung Galaxy S22 Ultra. Тим не менше, камера тут досить непогана, хоч і не дотягує до топових флагманів. Єдина проблема з цією моделлю – її важко придбати на міжнародному ринку, адже офіційно смартфон вийшов лише в Китаї. Тим не менше, якщо ви маєте можливість купити Oppo Find N2, і вам подобається цей смарфтон, явно варто розглянути його, як варіант для покупки.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Наостанок поговоримо про преміальні флагмани, які змогли зібрати у собі всі найкращі технології, доступні на даний момент. Одним з таких смартфонів, без сумніву, можна назвати Galaxy S22 Ultra – без сумніву, ця модель претендує на звання “смартфон року”. По суті, немає інших смартфонів, які стали таким поєднанням дисплея, камери, акумулятора та програмного забезпечення, де усе на однаково прекрасному рівні.

Крім цього, варто згадати про те, що цей смартфон ще й оснащений стилусом S Pen, що робить його унікальним серед цьогорічних флагманських рішень. Загалом, не будемо повторюватися, просто слід розуміти, що усе у смартфоні зроблено на найвищому рівні, і обравши його, ви явно не будете розчаровані. Якщо ж ви хочете флагманський Samsung, і вам не особливо потрібен стилус – можна розглянути Galaxy S22 Plus, або ж компактніший Galaxy S22.

iPhone 14 Pro Max

Ще один преміальний флагман, про який варто згадати – iPhone 14 Pro Max. Так, жодна щорічна підбірка флагманських смартфонів не може обійтися без згадки iPhone, і це зрозуміло, адже Apple кожен рік пропонує преміальні рішення, які мають велику фан-базу. Цього року компанія показала нам у ролі топового флагмана iPhone 14 Pro Max, і цю модель не можна назвати мінорним оновленням у порівнянні з попередником – як мімімум, тут була суттєво покращена основна система камер.

Крім цього, слід згадати про дуже цікаве нововведення – Dynamic Island. Цей “острівець”, який прийшов на зміну “брові” зверху дисплея, включає в себе фронтальну камеру та усі компоненти системи для розпізнавання облич Face ID. Крім цього, компанія Apple змогла красиво обіграти це рішення у програмному плані – в залежності від сценарію, операційна система може по-різному відображати на цій зоні інформацію. В плані решти параметрів – це звичний топовий iPhone, у якому прекрасний дислпей, хороша автономність і, звісно, топова апаратне забезпечення та довга підтримка. Вибравши цей смартфон, як заміну своєму попередньому iPhone, або при переході зі старішого Android-смартфона, ви не пошкодуєте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.