Categories: Смартфони

Відновлені iPhone відвойовують позиції нових смартфонів

Share

Згідно з даними нового дослідження Counterpoint Research, попит на відновлені смартфони росте більш високими темпами, ніж попит на нові апарати.

За підсумками 2017 роки кількість проданих відремонтованих смартфонів збільшилася на 13% і досягла показника в 170 млн одиниць. Водночас продажі нових смартфонів збільшилися на 3% в порівнянні з попереднім роком. Ці 3% складають 33,8 млн пристроїв.

Продажі нових iPhone в минулому кварталі знизилися на 1% в порівнянні з четвертим кварталом 2016 року. Але завдяки висновку на ринок більш дорогих моделей iPhone 8 і iPhone X компанія Apple змогла збільшити дохід, отриманий від продажу смартфонів, на 13%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ринку Android ситуація більш сумна. Тут мають попит пристрої початкового та середнього рівнів, багато виробників смартфонів навіть не завжди можуть повністю покрити свої витрати. А ще в четвертому кварталі 2017 року ринок смартфонів скоротився на 5%. В результаті, деякі виробники смартфонів починають виходити з цього бізнесу. Аналітики очікують, що така ситуація буде спостерігатися і надалі, і в цьому році кількість виробників Android-смартфонів скоротиться.

Ще одним приводом для занепокоєння виробників смартфонів середнього рівня є вживані гаджети, в тому числі відремонтовані, флагманські моделі попередніх поколінь. Близько 25% вживаних смартфонів знову надходять на ринок для перепродажу. За словами аналітиків, ринок нових моделей початково-середнього рівня поступово поглинається відновленими флагманськими смартфонами.

Відновлені iPhone / appleinsider

Відзначається, що уповільнення впровадження інновацій в смартфонах практично урівняв у можливостях і дизайні флагмани 2-річної давності та нові апарати середнього рівня. Тому часто покупці віддають перевагу вживаним пристроям, в основному, моделям Apple iPhone, значно рідше – Samsung Galaxy. На Apple і Samsung припадає 3/4 ринку відновлених смартфонів і понад 80% доходів цього ринку.

Причинами такої високої популярності вживаних смартфонів саме виробництва Apple називаються тривалий термін підтримки пристроїв і наявність топових компонентів. Як правило, Apple пропонує нові версії своєї мобільної операційної системи, в тому числі для моделей, випущених навіть 4-5 років тому. На Android-пристрої, як правило, оновлення випускаються всього рік-півтора з моменту випуску. До того ж, навіть в момент випуску на недорогих Android-смартфонах може стояти ОС 2-річної давності або не самі нові компоненти. Все це позначається на продуктивності пристроїв і їх привабливості в очах споживачів.

На думку аналітиків, у 2018 році під впливом ринку вживаних пристроїв буде спостерігатися подальше уповільнення ринку нових смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhoneукр
  • Останні записи

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024

    У якому приміщенні не можна заряджати смартфон

    До початку літа залишилося не так багато часу. Варто звернути увагу на деякі важливі правила…

    03.05.2024