Найкращі бюджетні смартфони на 2023 рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Який бюджетний смартфон вибрати на 2023? На казахстанському ринку зустрічаються моделі з різними можливостями та вартістю: ультрабюджетні, ігрові, з гарною камерою чи потужним акумулятором. Склали для вас добірку найкращих доступних смартфонів. У цьому класі більшість моделей оснащені процесором Snapdragon 860 та акумулятором ємністю 5000 мАг, в іншому вони відрізняються кількістю камер, наявністю тих чи інших функцій.

ТОП-5 бюджетних смартфонів

Samsung Galaxy A03 Core

Доступний смартфон для тих, кому не потрібно нічого зайвого. Пластиковий корпус у кількох кольорах, 6,5-дюймовий дисплей PLS TFT, дві прості камери. Процесор Unisoc SC9863A та дисплей економно витрачають заряд, дозволяючи власнику залишатися на зв’язку. Пам’яті у A03 Core не так багато: 32 ГБ та ОЗУ 2 ГБ. Карта microSD працює одночасно з двома сімками, є роз’єм 3,5 мм для навушників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роздільна здатність фронтальної камери – 5 МП, основний – 8 МП, якість зйомки стандартна для даної ціни. З недоліків – немає NFC та сканера відбитка пальця, але можна розблокувати смартфон за допомогою розпізнавання обличчя.

Poco C40

Досить стильний недорогий смартфон. У корпусі із пластику ховається акумулятор ємністю 6000 мАг, тому заряду вистачить надовго. IPS-дисплей представлений діагоналлю 6,71 дюйма. Селфі можна робити на камеру роздільною здатністю 5 МП, на задній стороні розмістилися основна камера 13 МП та камера для ефекту боці на 2 МП.

Poco C40 підтримує заряджання потужністю 18 Вт. Дактилоскопічний сканер знаходиться ззаду на широкій вставці із чорного пластику, що обрамляє камери. Незважаючи на те, що девайс продається з накопичувачем 32 ГБ і 3 ГБ ОЗП або з накопичувачем 64 ГБ і 4 ГБ ОЗП, можна розширити пам’ять за допомогою картки microSD, при цьому користуватися двома сім-картами. Виробник передбачив захист від бризок, але повного вологозахисту у смартфона немає, як і підтримки NFC.

Смартфон представлений у трьох кольорах:

  • чорний;
  • жовтий;
  • зелений.

WIKO T3

Бюджетник з добрими характеристиками від французького бренду Wiko, який нещодавно вийшов на ринок Казахстану. Тут 4 ГБ ОЗП та сховище 128 ГБ, але слот для картки microSD поєднаний зі слотом для SIM-карток. Користувачі відзначають яскравий IPS-дисплей у 6,6 дюйми, якісні фотографії навіть у нічний час та чудові селфі.

На тильній стороні WIKO T3 розташувалися 3 камери:

  • основна 48 МП;
  • ультраширококутна 5 МП;
  • датчик глибини 2 МП.

Фронтальна камера отримала роздільну здатність 8 МП.

У смартфоні встановлений процесор MediaTek MT6765, але він впевнено тягне ігри на зразок Call of Duty або PUBG на мінімальних налаштуваннях.

З недоліків немає NFC.

Xiaomi Redmi Note 11

Стильний смартфон у корпусі з якісного пластику. Виробник передбачив захист від вологи IP53. Діагональ AMOLED-дисплея сподобається тим, хто віддає перевагу відносно невеликим смартфонам: всього 6,43 дюйма. Частота оновлення приємно тішить – 90 Гц. Телефон забезпечений стереодинаміками та інфрачервоним портом. Пристрій подається у версіях з 4 та 6 ГБ ОЗП та 64 та 128 ГБ внутрішньої пам’яті. За бажання її можна розширити за допомогою картки microSD.

Камери смартфона:

  • основна 50 МП;
  • сверхширокоугольная 8 МП;
  • макро 2 МП;
  • датчик глибини 2 МП;
  • селфі камера 13 Мп.

Samsung Galaxy A23

Доступний гаджет із гарними характеристиками. Основна камера смартфона має оптичну стабілізацію, що рідко зустрічається у бюджетних телефонів.

PLS-дисплей отримав діагональ 6,6 дюйма, частоту оновлення 90 Гц і роздільну здатність Full HD. Дактилоскопічний сканер знаходиться збоку, підтримується NFC.

Камери Galaxy A23 добре знімають як вдень, так і при слабкому освітленні:

  • основна камера 50 МП;
  • сверхширокоугольная 5 МП;
  • макро 2 МП;
  • датчик глибини 2 МП;
  • фронтальна 8 МП.

Об’єм ОЗУ – 4 або 6 ГБ, вбудованої – 64 або 128 ГБ, доступні 4 кольори корпусу: чорний, білий, помаранчевий та блакитний.

ТОП-3 потужних бюджетних смартфонів

OPPO A96

Елегантний OPPO A96 представлений у двох кольорах: чорному і синьому, що переливається. Дисплей діагоналлю 6,59 дюйма з IPS-матрицею комфортне використання за будь-яких умов освітлення. Шанувальники мобільних ігор оцінять збільшену частоту оновлення дисплея 90 Гц та процесор Snapdragon 680.

Тут 6 ГБ оперативної пам’яті та сховище об’ємом 128 ГБ, передбачено підкачування ОЗП із вбудованої пам’яті до 5 ГБ, а також виділений слот microSD. Акумулятор ємний – вже звичні 5000 мАг, зарядка – 33 Вт з покращеними технологіями безпеки. Заряд заповнюється на 50% лише за 26 хвилин. Сканер відбитка пальця розташований збоку. Є NFC і роз’єм 3,5 для навушників.

Виробник заявляє про вологозахист стандарту IPX4, та захист від пилу IPX5.

Основна камера смартфона має 2 модулі: 50 МП та об’єктив для розмиття на 2 МП. Фронтальна камера отримала роздільну здатність 16 МП.

HUAWEI Nova 10 SE

Молодший смартфон у лінійці Nova 10 отримав не лише вражаючий дизайн, а й чудові характеристики. Великий IPS-дисплей діагоналлю 6,67 дюйма з частотою поновлення 90 Гц, сканер відбитка пальця знаходиться в бічній кнопці. Блок камер оформлений у космічній тематиці та обрамлений «орбітальними кільцями» золотого кольору. Забарвлення три: чорний, білий і м’ятний зелений корпус.

Камер тут 4:

  • основна 108 МП;
  • ультраширококутна 8 МП;
  • макро 2 МП;
  • фронтальна 16 МП.

Фотографії виходять якісними і без зайвих шумів, але за замовчуванням основний сенсор знімає з роздільною здатністю 12 МП.

Роз’єму 3,5 тут немає. Апарат вийшов досить потужним: процесор Snapdragon 680, 8 ГБ ОЗП та 128 ГБ внутрішньої пам’яті підійдуть і для звичайного використання, і для ігор. Об’єм батареї трохи менше, ніж у однокласників: 4500 мАг, зате зарядити його повністю можна лише за 40 хвилин завдяки швидкій зарядці 66 Вт. Є версія з NFC.

Samsung Galaxy A33

Коштує трохи дорожче, зате він отримав новий процесор Exynos 1280 з підтримкою 5G, є пиловологозахист стандарту IP67. Слот для сім-карт і microSD сумісний, роз’єм під навушники 3,5 немає, але підтримується NFC. Дисплей тут SuperAMOLED, діагональ – 6,4 дюйми, частота оновлення 90 Гц. Об’єм пам’яті – 4, 6 та 8 ГБ ОЗУ, внутрішньої – 128 та 256 ГБ. A33 дозволяє грати в ігри і може стати кандидатом на звання нового потужного смартфона.

Основна камера має оптичну стабілізацію, а всього їх на тильній стороні 4:

  • 48 МП основна;
  • 8 МП ультраширококутна;
  • 5 МП макро;
  • 2 МП датчик глибини.

Селфі-камера знімає з роздільною здатністю 13 МП.

ТОП-3 ігрових бюджетних смартфонів

Коли розглядають недорогі ігрові смартфони, перші у списку зазвичай компанія Xiaomi та її суббренди. Компанія забезпечує їх потужною начинкою, але при цьому залишає демократичну ціну.

Poco M5

Недорогий, але потужний Poco M5 призначений саме для ігор. Швидкодія забезпечують процесор MediaTek Helio G99, 4 гігабайти ОЗУ, накопичувач 64 або 128 ГБ. Ззаду корпус пластиковий, але виконаний в обробці «під шкіру» у жовтому, зеленому та чорному кольорах із чорною глянсовою вставкою. Сканер відбитка пальця розмістили збоку, лоток дозволяє встановити дві SIM-картки та карту microSD. Зберігся і роз’єм 3,5 мм, FM-радіо, інфрачервоний порт.

IPS-дисплей діагоналлю 6,58 дюйма прикрашений вирізом під селфі-камеру на 5 МП. Основний блок складається з 3 камер:

  • основний 50 МП;
  • макро 2 МП;
  • датчик розмиття 2 МП.

Підтримується заряджання на 18 Вт.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Доступний девайс, на якому можна пограти в PUBG, Asphalt 9 та інші ігри, але краще вибирати модель зі 128 ГБ пам’яті та 6 ГБ ОЗУ. Процесор Helio G96 чудово справляється з навантаженням, тому можна з комфортом пограти в улюблені шутери або поганяти на віртуальній трасі. Діагональ AMOLED-дисплея 6,67 дюйма, є підтримка NFC та роз’єм 3,5 для підключення навушників.

Задня панель тут виконана із загартованого скла, в блоці камер розмістилися 4 об’єктиви:

  • основний 108 МП з об’єднанням 9 пікселів на 1;
  • серхширококутний 8 МП;
  • макро 2 МП;
  • датчик глибини 2 МП.

Фронтальна камера має роздільну здатність 16 МП. Всі камери роблять фотографії з гарною деталізацією, для зйомки вночі передбачено спеціальний режим.

Є також версія з 5G та іншою начинкою, але вона поки що зустрічається не скрізь. Швидко заряджається від комплектного заряджання потужністю 33 Вт.

HUAWEI Nova 9

Ще один смартфон, який дозволяє грати завдяки швидкому процесору Snapdragon 778G та яскравому OLED-дисплею з частотою оновлення 120 Гц. Діагональ – 6,57 дюйми. Оперативна пам’ять тут – 8 ГБ, накопичувач – 128 ГБ. Селфі-камера отримала роздільну здатність 32 МП, а на тильній стороні помаранчевого або чорного корпусу розмістилися 4 камери:

  • основна 50 МП;
  • ультрашироковульна 8 МП;
  • датчик глибини 2 МП;
  • макро 2 МП.

Є електронна стабілізація зображення та підтримка NFC.

Nova 9 можна віднести і до бюджетних смартфонів із гарною камерою, але ігровим його робить частота опитування сенсора екрану – 300 Гц.

Місткість акумулятора трохи менше, ніж у конкурентів – 4300 мАг, але є підтримка швидкого заряджання потужністю 66 Вт.

Бюджетні смартфони брендів

Багато брендів пропонують смартфони в різних цінових категоріях: від бюджетних до флагманських моделей. У нашому огляді вже були представлені смартфони від Xiaomi, Samsung та Huawei, залишилося додати ще кілька моделей.

Xiaomi Redmi 9A

Простий та надійний девайс від Xiaomi. Діагональ IPS-дисплея – 6,53 дюйми, але роздільна здатність 1600х720. Процесор енергоефективний – MediaTek Helio G25, є версії з 2 та 4 ГБ ОЗУ та різним об’ємом накопичувача: 32, 64, 128 ГБ. Завдяки акумулятору на 5000 мАг він витримує до двох днів без заряджання.

Камери тут одинарні: фронтальна з роздільною здатністю 5 МП і основна з роздільною здатністю 13 МП. Є роз’єм 3,5 для навушників, виділений слот для картки пам’яті та FM-радіо.

Samsung Galaxy A13

Практично флагманський дизайн, соковиті та якісні знімки, доступна ціна – головні переваги цього смартфона. PLS-дисплей має діагональ 6,6 дюйми. Система з 4 камер сподобається тим, хто любить експериментувати з фото:

  • основна камера 50 МП;
  • ультраширококутна 5 МП;
  • макрокамера 2 МП;
  • датчик глибини 2 МП.

Фронтальна камера має роздільну здатність 8 МП.

Смартфон отримав сучасний процесор Exynos 850, акумулятор ємністю 5000 мАг, та кілька варіантів пам’яті: 3, 4 або 6 ГБ ОЗУ та 32, 64 або 128 ГБ накопичувача. Є роз’єм 3,5 мм та NFC.

HUAWEI Nova Y70

Особливість Nova Y70 – акумулятор ємністю 6000 мАг. Він вийшов бюджетним, але з усім необхідним: потрійна камера зі штучним інтелектом, великий екран, швидка зарядка 22,5 Вт. Фронтальна камера новинки – 8 МП, основна – 48 МП, є ультраширококутний об’єктив роздільною здатністю 5 МП та датчик глибини 2 МП. Смартфон представлений у двох варіантах пам’яті: 64 та 128 ГБ, ОЗУ в обох версіях 4 ГБ.

Сканер відбитка пальця розмістився на бічній грані, на нижній є роз’єм 3,5 мм для навушників. Сервісів Google тут немає, а програми можна завантажити з App Gallery.

Найкращі китайські бюджетні смартфони

Ми вже розглядали бюджетні смартфони від китайських виробників:

  • Маленький С40;
  • біта М5;
  • OPPO A96;
  • HUAWEI Nova 9;
  • Xiaomi Redmi Note 11;
  • Xiaomi Redmi Note 11 Pro.

Ще один представник китайських брендів – Vivo.

Vivo Y33s

Корпус із матового пластику, сканер відбитка пальця знаходиться збоку. Виробник залишив роз’єм 3,5 для навушників, підтримується швидка зарядка 18 Вт, щоправда, сумісна тільки з оригінальними зарядними пристроями Vivo. IPS-дисплей має діагональ 6,58 дюйми. Під картку пам’яті виробник передбачив окремий слот, об’єм ОЗП – 4 ГБ, накопичувача – 128 ГБ.

На тильній стороні 3 камери:

  • основна 50 МП;
  • датчик глибини 2 МП для розмиття фону;
  • макро 2 МП.

Селфі-камера з портретним режимом має роздільну здатність 16 МП. Користувачі відзначають відсутність шумів на фото при слабкому освітленні та відмінні портрети.

Найкращі бюджетні смартфони з гарною камерою

Ми вже представили смартфони, які показують чудову якість фотографій за розумної ціни. У 2022-2023 шанувальникам мобільної фотографії варто придивитися до цих моделей:

  • WIKO T3;
  • Xiaomi Redmi Note 11;
  • Xiaomi Redmi Note 11 Pro;
  • Samsung Galaxy A23;
  • Samsung Galaxy A33;
  • HUAWEI Nova 9;
  • HUAWEI Nova 10 SE.

OPPO Reno7

OPPO Reno 7 коштує трохи дорожче, але забезпечує відмінні фото завдяки просунутим камерам:

  • основна камера 64 МП;
  • макро 2 МП;
  • датчик глибини 2 МП;
  • селфі камера 64 Мп.

Для обробки фото процесор використовує штучний інтелект, усуваючи шуми та роблячи кадри чіткішими.

Дизайн тильної сторони смартфона вражає: довговічне та стійке до зносу оздоблення під шкіру зі скловолокна, індикатор повідомлень «Орбіта», що оточує камеру. На вибір представлені жовтий та чорний варіант забарвлення.

Смартфон вийшов досить компактним: 6,4 дюйми, AMOLED-дисплей з підекранним сканером відбитка пальця та частотою оновлення 90 Гц. Є захист від бризок IPX4 та NFC.

Процесор Snapdragon 680, 8 ГБ ОЗУ та накопичувач об’ємом 128 ГБ дозволяють з комфортом не лише робити фотографії, а й грати. Заряджання на 33 Вт швидко заповнить акумулятор ємністю 4500 мАг.

Найкращі бюджетні смартфони з великим екраном

  • Poco C40 з діагоналлю 6,71 дюйми;
  • Xiaomi Redmi 10C з діагоналлю 6,71 дюйми;
  • WIKO 10 з діагоналлю 6,74 дюйми;
  • HUAWEI Nova 9se з діагоналлю 6,78 дюйми.

Про Poco C40 ми вже розповідали, тому варто подивитись на інші моделі з великим екраном, які можна купити недорого. Більшість смартфонів зараз і так випускаються з великим екраном, рідко можна зустріти варіанти з діагоналлю до 6,4 дюйми.

Xiaomi Redmi 10C

Redmi 10C зовні нагадує Poco C40: пластиковий корпус із чорною вставкою ззаду. Діагональ IPS-дисплея теж 6,71 дюйма, роздільна здатність – 1650х720. Частота оновлення – звичні 60 Гц. За традицією, акумулятор тут 5000 мАг, що достатньо двох днів роботи. Процесор стандартний: Snapdragon 680, оперативної пам’яті 4 ГБ, накопичувач 64 та 128 ГБ, тому виробник обіцяє можливість пограти в Call of Duty та інші ігри.

Камери звичайні:

  • основна камера 50 МП;
  • датчик глибини 2 МП;
  • передня камера 5 МП.

Розблокувати можна за допомогою сканера друку, розташованого ззаду на пластиковому обрамленні камер. Є виділений слот для картки microSD, роз’єм 3,5 під навушники та FM-радіо.

WIKO 10

Ще один смартфон від французького бренду Wiko. Тут IPS-дисплей діагоналлю 6,74 дюйми, частота оновлення також стандартна – 60 Гц, роздільна здатність – 1600х720. Процесор Helio G37 дозволяє пограти у щось невибагливе. Корпус із пластику виглядає стильно, представлений у синьому, чорному та сріблястому кольорі, є роз’єм під навушники, але вологозахисту та NFC немає. Об’єм ОЗУ – 6 ГБ, накопичувача – 128 ГБ. Підтримується заряджання 22,5 Вт.

Камера потрійна:

  • основна камера 50 МП;
  • макро 2 МП;
  • датчик глибини 2 МП.

Роздільна здатність фронтальної камери – 8 МП. Він виглядає стильно та сподобається тим, кому потрібен великий екран.

HUAWEI Nova 9 SE

Стильний гаджет отримав діагональ дисплея 6,78 дюйма, матрицю IPS та роздільну здатність 2388х1080. Частота оновлення – 90 Гц для плавного скролінгу та ігор. Процесор Snapdragon 680 подолає ігри, але важкі програми на зразок Asphalt 9 можуть гальмувати. У продажу є версії з 6 ГБ та 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ та 256 ГБ вбудованої. Карту пам’яті можна встановити лише замість однієї із сім-карток. Роз’єму 3,5 немає, як і сервісів Google, сканер відбитка пальця знаходиться збоку, проте Nova 9 SE підтримує NFC.

Камери Nova 9 SE:

  • основна 108 МП з об’єднанням 9 пікселів на 1;
  • ультраширококутна 8 МП;
  • датчик глибини 2 МП;
  • макро 2 МП;
  • фронтальна камера 16 МП.

Батарея поступається конкурентам – всього 4000 мАг, але швидко заряджається завдяки підтримці зарядки Huawei SuperCharge 66 Вт.

Найкращі бюджетні смартфони з NFC

У бюджетному сегменті підтримка NFC зустрічається рідко, але можна знайти такий смартфон. Наш список найкращих смартфонів з НФС:

  • Xiaomi Redmi Note 11 Pro;
  • OPPO A96;
  • OPPO Reno 7;
  • HUAWEI Nova 9;
  • HUAWEI Nova 9 SE;
  • HUAWEI Nova 10 SE;
  • Samsung Galaxy A23;
  • Samsung Galaxy A33.

Потужний, недорогий, з гарною камерою чи ємним акумулятором – в інтернет-магазині Technodom можна купити смартфон під будь-який запит та бюджет. Для зручності клієнтів у нас є розстрочка та доставка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.