Найкращі ігрові смартфони, потужнішими за які тільки PlayStation 5

Хтось купує смартфон, щоби просто бути на зв’язку, а хтось — для ігор. І в цьому немає нічого поганого: адже треба кудись витрачати ресурси потужного процесора! Сьогодні можна грати на будь-якому смартфоні. Інша річ, що апарат, який не ув’язнений під геймінг, не може забезпечити достатній рівень комфорту. Тому кожному, хто часом любить залипнути ввечері в World of Tanks або, вибач, у Genshin Impact, потрібно купити ігровий смартфон. Сьогодні ми поговоримо саме про такі моделі, розглянувши кілька пристроїв із різних цінових категорій.

POCO X4 GT – недорогий смартфон для ігор

Ціна: 14 999 грн.

У цій моделі бренд POCO економив на всьому, щоб ви отримали у своє розпорядження смартфон на Dimensity 8100 – чіпсеті, що набирає понад 800 тисяч балів в AnTuTu. Щоб зрозуміти, наскільки дешевим вийшов POCO X4 GT, достатньо дізнатися скільки коштує Xiaomi 12T з аналогічним процесором, після чого всі питання відпадуть самі собою.

Що дає така потужність? Стабільні 60 fps в Asphalt 9 і – не зомлійте – 120 fps в Mobile Legends: Bang Bang. При цьому смартфон майже не гріється, а потенціал його екрану з частотою 144 Гц дозволяє отримати ще більш плавну картинку, якщо захочуть самі розробники ігор. З мінусів: тьмяна IPS-матриця екрану та скромна камера на 64 МП, як у якомусь Redmi Note 8 Pro.

Lenovo Legion Y70 – потужний та недорогий телефон

Ціна: 20 000 грн.

Поки смартфони на процесорі Snapdragon 8 Gen 2 залишаються великою рідкістю, найкращим ігровим рішенням є Snapdragon 8+ Gen 1, а Lenovo Legion Y70 найдешевший апарат на цьому чіпсеті. На відміну від POCO, Lenovo не економили на своєму дітищі і нашпигували його за повною програмою:

  • стильний корпус із металевою рамою;
  • AMOLED-екран із частотою 144 Гц;
  • акумулятор на 5100 мАг;
  • камера з оптичною стабілізацією.

Тоді в чому каверза? Справа в тому, що смартфон Lenovo Legion Y70 продається лише з китайською прошивкою. На неї можна без проблем встановити сервіси Google, але російської мови в системі не буде. Тільки англійський.

Якщо відсутність локалізації не є для вас серйозним мінусом, то ви отримаєте у своє розпорядження смартфон, готовий набрати в AnTuTu більше мільйона балів, а Genshin Impact показати на ультрах 60 fps без видимих ​​просадок і нагрівання корпусу в межах 43°C.

POCO F4 GT — найкращий телефон POCO

Ціна: 23 000 грн.

Достойною альтернативою з глобальною прошивкою є POCO F4 GT – найкращий смартфон суббренду Xiaomi, випущений у 2022 році. Він працює на процесорі Snapdragon 8 Gen 1 без приставки “Plus”, який здатний перевалити за мільйон балів в AnTuTu, але не може похвалитися відсутністю тротлінгу та низькою температурою корпусу під навантаженнями. Тому Genshin Impact на максималках з активацією всіх пресетів отримуємо 40-45 fps і 46°C на кришці корпусу.

Разом з тим POCO F4 GT має кілька кілер-фіч, які допомагають згладити враження від не найплавнішого геймінгу в дуже вимогливих 3D-іграх. Це і наявність 4-х динаміків з виділеним сабвуфером, і магнітні курки-тригери, і 120-ватний блок живлення, що заряджає смартфон лише за 17 хвилин.

Black Shark 5 – ігровий смартфон від Xiaomi

Ціна: 20 000 грн.

Black Shark – ще один суббренд Xiaomi, що спеціалізується виключно на ігрових смартфонах. Модель Black Shark 5 вийшла в 2022 році, але працює на не найактуальнішому процесорі Snapdragon 870 , чий результат в AnTuTu – трохи більше 700 тисяч балів.

Але не поспішайте посипати голову попелом. Смартфон чудово справляється з будь-яким завданням, а його ігрова спрямованість дозволяє розраховувати на 60 кадрів Genshin Impact, чим не може похвалитися навіть POCO X4 GT на більш потужному процесорі. Чіпсет Black Shark 5 не схильний до тротлінгу, проте на ультра корпус може нагрітися до 49 ° C, що вже досить критично.

Разом з тим смартфон Black Shark 5 готовий запропонувати вам AMOLED-екран з частотою 144 Гц, 120-ватний адаптер живлення і висувні курки, що стали звичними для ігрових девайсів. Додамо сюди об’ємне звучання з парою рівноцінних динаміків та отримаємо той самий POCO X4 GT, але на більш збалансованому чіпсеті.

Lenovo Legion Y90 – смартфон з кулером

Ціна: 25 000 грн.

Lenovo Legion Y90 працює на процесорі Snapdragon 8 Gen 1 , який зловив свою частку критики під час розмови про POCO X4 GT. Але розробники знайшли класний спосіб приборкати цю пічку, встановивши справжнісінький кулер в корпус. Так, це смартфон із вбудованим вентилятором!

Так що будьте готові отримати 60 fps у Genshin Impact , 90 fps у Call of Duty Mobile та 120 fps у Warld of Tanks на максах. Разом з тим Lenovo Legion Y90 пропонує величезний 6,92-дюймовий AMOLED-екран без вирізів з частотою 144 Гц, акумулятор на 5600 мАг, висувні тригери, стереодинаміки з сертифікацією Dolby Atmos, відразу 2 вібромотори для ідеальної версії. Щоправда, вся ця радість лише англійською чи китайською мовою в інтерфейсі.

ASUS ROG Phone 6 – смартфон з гарним звуком

Ціна: 30 000 грн.

Пристрої ROG Phone справедливо вважаються найкращими ігровими смартфонами , а ROG Phone 6 – вінець всього того, що компанія ASUS зуміла досягти за останні роки. Тут тобі і найпотужніший Snapdragon 8+ Gen 1 без яскраво вираженого тротлінгу, і кіберспортивний екран із частотою 165 Гц, і акумулятор на 6000 мАг, і аж 16 ГБ оперативної пам’яті в топовій конфігурації.

На окрему згадку заслуговує якість звуку. Смартфон ASUS ROG Phone 6 оснащений симетричними стереодинаміками, створеними у партнерстві з компанією Dirac. Також ігрофон має виділений аудіоджек та може похвалитися мінімальною затримкою при підключенні Bluetooth-навушників. Що стосується ігор, то навіть на максимальних налаштуваннях графіки ASUS ROG Phone 6 не кладатиме. Твердо та чітко!

nubia RED MAGIC 7S Pro — найкращий ігровий смартфон

Ціна: 34 000 грн.

І все ж найкращим смартфоном для ігор на даний момент є Nubia Red Magic 7S Pro у якого – увага – 18 ГБ оперативної пам’яті на борту! Працює цей звір на чіпсеті Snapdragon 8+ Gen 1, який відрізняється вражаючою потужністю та стабільністю. Про всяк випадок виробник встановив під капот кулер (прямий як у Lenovo Legion Y90), але без шкоди дизайну.

На цьому його фішки не закінчуються. Коли ви подивіться на передню панель Red Magic 7S Pro, то не знайдете фронтальну камеру, тому що вона знаходиться під екраном. В іграх стабільні 60-120 fps залежно від частоти оновлення, що підтримується, і ніяких проблем з локалізацією. Апарат поставляється з глобальною прошивкою, NFC та Google Mobile Services – все, як ми любимо. Зрештою, не забудемо про надчутливий тачскрин на 960 Гц, але в той же час скромну камеру на 64 МП .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.