Смартфони

Чому все так погано. iOS 16.2 швидко розряджає акумулятор нових iPhone

Share

Після виходу оновлення iOS багато власників Айфонів не ризикують завантажувати нову версію – і правильно роблять! Проблема в тому, що апдейт по-різному впливає на час роботи iPhone. Останнім часом Apple активно підтягує автономність старих моделей, а ось смартфони, що вийшли 1-2 роки тому, часто починають працювати значно менше. Передбачити, що буде з батареєю iPhone після встановлення iOS 16.2 практично неможливо. На щастя, блогери мають власні методики, які допомагають виміряти час автономної роботи iPhone . Звернемося до одного з таких експериментів.

Як тримає заряд iOS 16.2

Блогер iAppleBytes провів нове дослідження автономності різних моделей iPhone з iOS 16.2: у тесті зазвичай взяли участь і старі моделі (iPhone 8, iPhone XR, iPhone 11, iPhone SE 2020), і нові (iPhone 12 і iPhone 13). Для об’єктивності дослідження всі смартфони було підключено до однієї мережі Wi-Fi, заряджено до 100%, а яскравість була встановлена ​​на рівні 25%.

На всіх iPhone було запущено Geekbench Battery Test, а смартфони згодом почали поступово розряджатися один за одним, можна сказати, в алфавітному порядку. А тепер погляньте в таблицю: в ній я навів порівняння автономності iPhone з iOS 16.2 та iOS 16.1. До речі, якщо придивитися, то iPhone XR чомусь включений ліхтарик.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 16.1

  • iPhone 8 – 2 години 53 хвилини
  • iPhone SE 2020 3 години 29 хвилин
  • iPhone XR 5 годин 32 хвилини
  • iPhone 11 5 годин 46 хвилин
  • iPhone 12 6 годин 46 хвилин
  • iPhone 13 9 годин 12 хвилин

iOS 16.2

  • iPhone 8 – 2 години 52 хвилини
  • iPhone SE 2020 3 години 37 хвилин
  • iPhone XR 5 годин 38 хвилин
  • iPhone 11 5 годин 51 хвилину
  • iPhone 12 6 годин 29 хвилин
  • iPhone 13 8 годин 20 хвилин

Як бачите, автономність старих моделей iPhone знову зросла. Незважаючи на те, що попередній тест, проводився інакше, загальна тенденція гранично ясна: старі iPhone з iOS 16.2 працюють довше. Принаймні автономність точно не знижується.

А ось у молодших моделей (iPhone 12 і iPhone 13) все не так добре. Перший втратив 17 хвилин автономної роботи, другий майже годину! І так, це справді критично: я й сам помітив, що доводиться заряджати iPhone 13 частіше, хоча я ним користуюся протягом дня не так часто. Однак тепер мені доводиться ставити його на зарядку стабільно щодня.

Чому швидко сідає iPhone після оновлення

Мої побоювання підтверджує і графік наприкінці ролика, з якого стає зрозуміло, що час роботи знизився практично до рівня iOS 15.4.1 — так-так, тієї самої, що теж вбивала батарею iPhone ! Автор зазначає, що оновлювати iPhone до iOS 16.2 не варто повністю з ним згоден. Як виявилося, це зовсім недарма.

Виявляється, нові моделі iPhone стали працювати менше

Для чистоти експерименту я знайшов ще пару роликів на іншому каналі TANSAFTECH : в одному з них брав участь iPhone 12 , в іншому – iPhone 13 Pro Max . На смартфонах запускали по 1 годині YouTube (двічі), соцмережі, Asphalt 9, PUBG. Побоювання підтвердилися:

  • iPhone 12 на iOS 16.2 пропрацював 4 години 28 хвилин замість 5 годин 59 хвилин на iOS 16.1.1.
  • iPhone 13 Pro Max 8 годин 23 хвилин проти 9 годин 8 хвилин на iOS 16.1.

Тобто навіть iPhone з потужним акумулятором втратив в автономності! Так що, якщо у вас iPhone 12 або iPhone 13, у жодному разі не оновлюйтесь: смартфон явно почне розряджатися швидше, ніж це було раніше!

Чи варто встановлювати iOS 16.2

Особисто я сподівався на те, що Apple більше не наступатиме на ті самі граблі, але я помилився: після стільки стабільних версій iOS, які продовжували час роботи iPhone, до нас нагрянула iOS 16.2. Здавалося б, її так чекали, а в результаті чергове розчарування для власників смартфонів, що вийшли не так давно.

З іншого боку, виробникам Android-смартфонів явно є чому повчитися у купертинівців, які за допомогою апдейтів збільшують час роботи старих iPhone не на папері, а на ділі. Це підтверджують і тести з YouTube, і реальні приклади: мій друг оновив iPhone 11 та зазначив, що смартфон почав працювати в середньому на 30-40 хвилин довше.

Так що якщо у вас iPhone 12 і новіший, то краще не ризикувати: швидше за все, після встановлення iOS 16.2 iPhone почне працювати менше, ніж з iOS 16.1.2 або іншою версією. Не допоможе навіть 99% ємності акумулятора, яка була у iPhone 13 Pro Max із тесту. Але якщо у вас iPhone 11 і старше, встановіть iOS 16.2, щоб смартфон почав працювати довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOSiPhone
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024