iOS 16.2: як оновлення позначається на роботі акумулятора iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Експерт ZDNet Едріан Кінгслі-Хьюз зібрав думки користувачів та проаналізував ситуацію. Також у статті поради про те, як допомогти акумулятору довше тримати заряд.

Реклама

Реліз iOS 16.2, ймовірно, останній у 2022 році, якщо не виявиться якась серйозна помилка в системі безпеки чи роботі ОС. Як завжди, думки користувачів iPhone, якими вони діляться в соцмережах та на форумах підтримки Apple, розділилися. Дехто каже, що оновлення значно покращило роботу, а інші вважають його жахливим.

Якщо ви є одним із тих, у кого виникли проблеми з батареєю, скористайтеся порадами, наведеними нижче, щоб продовжити термін автономної роботи смартфона. Якщо ж у вас все гаразд, ця інформація все одно може бути корисною.

Виявіть терпіння

Скорочення часу автономної роботи безпосередньо після встановлення оновлення iOS – це нормальне явище.

Після інсталяції оновлення смартфону необхідно виконати ряд завдань у фоновому режимі. Це потребує енергії, акумулятор може сідати швидше, ніж зазвичай. Час автономної роботи повернеться до норми, коли всі додаткові завдання будуть виконані.

Оновлення програм

Проблема може бути не в ОС, а в тому, що програми не відповідають вимогам системи, особливо коли випускаються нові версії iOS. Тому перш, ніж витрачати час на діагностику пристрою та з’ясування причин того, що відбувається, варто переконатися, що всі програми оновлені.

Відкрийте App Store і клацніть піктограму профілю у верхньому правому куті. Потім перейдіть до розділу «Доступні оновлення» та натисніть «Оновити всі».

З’ясуйте, що «з’їдає» вашу батарею

Отже, після встановлення оновлення iOS та додатків батарея все одно швидко сідає. У чому ще може бути причина? Це може бути якась підступна програма, яка розряджає батарею. На щастя, iOS є інструменти для відстеження неправильно працюючих програм.

Перейдіть до Установки > Акумулятор, і тут ви знайдете різні дані, включаючи використання батареї програм. Натиснувши «Активність», ви побачите, скільки енергії програми використовують, перебуваючи на екрані, а також у фоновому режимі.

Щоб діагностувати проблему, зверніть увагу на такі дані:

– «Нездорова» активність якоїсь програми у фоновому режимі (тобто велика активність у фоновому режимі порівняно з активністю на екрані). Спробуйте вимкнути фонову активність для цієї програми і перегляньте, чи це допоможе.

– Проблеми із зарядкою (чи дійсно заряджається акумулятор, коли ви думали, що він заряджається?)

– Низька продуктивність батареї (зверніть увагу на швидке падіння заряду акумулятора).

Дочекайтеся наступного оновлення iOS

Помилки справді трапляються, і іноді єдине, що можна зробити, це дочекатися виправлень від Apple.

Apple робить успіхи в усуненні подібних проблем, хоча виправлення доведеться почекати і сподіватися, що оновлення справді усуне проблему, а не викличе ще більшого хаосу.

Варто відзначити, що майже кожне оновлення ОС, що випускається Apple, містить оновлення системи безпеки iOS, тому встановлювати їх необхідно, щоб захиститися від кібератак.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ