На деякі смартфони Xiaomi віддасть урізану MIUI 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цих китайців давно існує практика, що не всі пристрої отримують однакове ПЗ. Тобто якщо часто свіжа мажорна версія MIUI базується на найактуальнішій версії Android, то таку зв’язку отримають флагмани та інші дорогі девайси.

Моделі простіше або старші можуть отримати найсвіжішу MIUI, але вже в симбіозі з попередньою версією Android або якоюсь навіть старішою. А часом прилітає ще й MIUI тієї ж версії, що й для інших, але з урізаною кількістю змін, як це буде з MIUI 14.

Згідно з даними Xioami4mi, компанія стверджує, що пристрої, які отримають неповноцінну MIUI 14 – ті девайси, які вже застаріли і не можуть повноцінно витягувати роботу оболонки. Питання, звісно, ​​дискусійне.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, можливість розпізнавання тексту на зображеннях буде не всім. З нею зможуть працювати лише апарати з процесорами Snapdragon 7 або 8 або вище або MediaTek G80 і вище.

Ще одна зміна, яка повинна підвищувати плавність роботи за рахунок використання технології Photonic Engine виявиться сумісною з ще меншою кількістю гаджетів, необхідна вимога – чіпсет Snapdragon 8+ Gen 1 і Snapdragon 8 Gen 2. Тобто, сюди входять пристрої Xiaomi 12 і новіші. Хоча в них з продуктивністю все гаразд і плавності хочеться додавати якраз більш бюджетні апарати.

Зовсім безглуздим виглядає обмеження видалення встановлених додатків. Цим зможуть насолодитися лише власники смартфонів, випущених після жовтня 2022 року. Чи не здається вам це лукавством? Старішим або дешевшим пристроям не вистачить потужності заліза, щоб видалити програму? Серйозно?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.