Смартфони

Чи варто оновлювати старий iPhone до iOS 16.2. Вся правда

Share

Однією з найчастіших причин суперечок, пов’язаних із необхідністю встановлення оновлення iOS, є витрата батареї. Як правило, частина користувачів, які встановили апдейт, кажуть, що iPhone як працював — так і працює, інші — нарікають на те, що за відчуттями, як смартфон, став швидше розряджатися. Як ви розумієте, істина десь посередині, тому після виходу поновлення ми досліджуємо різні тести автономності iPhone і ділимося результатами з вами. Сьогодні розповімо про те, як змінилася автономність iPhone з iOS 16.2 і відповімо на споконвічне питання – чи можна оновлювати старий iPhone, не боячись за наслідки.

Батарея iPhone iOS 16.2

З моменту виходу iOS 16.2 я спеціально почав спостерігати за тим, що наші читачі пишуть про час роботи своїх смартфонів. Дивно, але цього разу переважна більшість повідомлень була позитивною або нейтральною: або iPhone перестав швидко розряджатися , або працював як і раніше. Цікаво, що найчастіше це моделі смартфонів, що вийшли досить давно.

Може здатися, що iOS 16.2 – одне з найстабільніших оновлень нової операційної системи: як ви пам’ятаєте, смартфони з релізом iOS 16 показали якісь скажені цифри автономної роботи , а ось з iOS 16.1 показники злегка впали . То як же справи зараз? Давайте звернемося до одного з таких тестів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ведучий із каналу Dynamic Tech порівняв автономність семи моделей iPhone, попередньо встановивши на всіх смартфонах яскравість на рівні 30% та ввімкнувши Wi-Fi. Ось які моделі використовувалися у тесті.

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS Max
  • iPhone 11
Ось такі дані мають iPhone з тесту

Погодьтеся, смартфони досить вікові? Серед них є навіть iPhone 7 Plus на iOS 15.7.2 – за компанію. З іншого боку, досі часто трапляється навіть iPhone 8 Plus. Тим цікавіше дізнатися, як тримає батарея старих iPhone . На них одночасно запускали ТікТок, соцмережі, відтворення музики, YouTube, PUBG та запис на камеру – всі процеси запускали на годину. У смартфонів різна максимальна ємність батареї , що цілком нормально. Ось що з цього вийшло.

Модель iOS 16.1.1 iOS 16.2 Місткість акумулятора, % iPhone 8 3 год 4 хв 3 год 6 хв 79 iPhone 8 Plus 4 год 5 хв 5 год 38 хв 95 iPhone X 3 год 45 хв 5 год 00 хв 83 iPhone XR 4 хв 5 год 01 хв 82 iPhone XS Max 5 год 30 хв 5 год 20 хв 85 iPhone 11 5 год 00 хв 5 год 49 хв 85.

Як бачите, покращення дійсно є за винятком моделей iPhone 8, iPhone XS Max. Найбільше порадував iPhone 8 Plus, який став працювати на півтори з гаком години більше в порівнянні з iOS 16.1.1 . Хоча, як ви знаєте, саме швидкий розряд батареї – головна причина, через яку власники вікових iPhone бояться встановлювати оновлення iOS. Мабуть, дарма.

  • Слідом іде iPhone X, який у 2023 році вже не отримає iOS 17: колись легендарний смартфон з акумулятором, що втомився, став працювати на 1 годину 15 хвилин довше, що досить багато.
  • iPhone XR і iPhone 11 також додали в автономності – 39 і 49 хвилин відповідно, що не може не тішити.
  • А ось автономність iPhone XS Max впала на 10 хвилин. Втім, не так уже й багато — можна сказати, у межах похибки. Однак у попередніх версіях iOS батарейки iPhone йшли і більший «мінус».
  • Жодних змін не було у iPhone 8.

Отже, на старих Айфонах c iOS 16.2 автономність зросла практично на всіх моделях або трохи знизилася. Виходить, Apple знову створила диво, продовживши життя вікових моделей? Не факт: тест Dynamic Tech – один із перших на YouTube. Навіть коли з’являться інші відео, результати можуть відрізнятися, але динаміка в цілому ясна.

Чи варто встановлювати iOS 16.2

Судячи з досить об’єктивних тестів, старі iPhone можна оновлювати до iOS 16.2 , не боячись втратити автономність. У цьому відео були представлені не просто вікові моделі, що вийшли не один і не два роки тому – у них ще й зношені акумулятори. iPhone і справді може поводитися дивно після оновлення, але йому потрібно 1-2 дні на оптимізацію.

Так що, всупереч поширеній думці, що застарілі моделі з високим відсотком зносу батареї оновлювати не варто, iOS 16.2 показує зворотний ефект. У будь-якому випадку, якщо давно не оновлювали свій iPhone, обов’язково зробіть це і не забудьте розповісти у коментарях, як змінився час автономної роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOSiPhone
  • Останні записи

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024