Топ-5 смартфонів із швидкою зарядкою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Минули часи, коли ми ставили заряджатися телефони на ніч. Завдяки новим технологіям смартфони можна повністю зарядити за 30 хвилин. У сьогоднішній статті ми зібрали п’ять гідних моделей із швидкою зарядкою. Однак швидкість заповнення батареї не єдиний їхній плюс. Читайте далі, щоб дізнатися, чим ще гарні смартфони зі швидкою зарядкою.

Реклама

Realme GT Neo3 150 Вт

Realme GT Neo3 випускається у двох версіях: стандартної та за допомогою швидкої зарядки 150 Вт. Основні відмінності у моделях:

У комплектацію версії на 150 Вт входить адаптер живлення потужністю 160 Вт. З його допомогою повна зарядка займає лише 16 хвилин.

Сам блок живлення підтримує Power Delivery 3.0 потужністю до 45 Вт (можна швидко заряджати інші смартфони із підтримкою цієї технології). За офіційною інформацією Realme, система зарядки отримала 38 рівнів вбудованого захисту, сертифікацію TÜV Rheinland, подвійний роз’єм FPC та інтелектуальну функцію миттєвого відключення, якщо щось піде не так. Компанія також обіцяє збереження працездатності батареї на 80% після 1600 циклів зарядки, що звучить дуже вражаюче.

Що стосується витривалості акумулятора, то одного заряду вистачає на 14 годин 24 хвилин серфінгу в інтернеті / 18 годин 39 хвилин відтворення відео.

Ще одна перевага смартфона – основна камера. Вона оснащена більшим у порівнянні з Realme GT Neo2 50-мегапіксельним датчиком Sony IMX766 з оптичною стабілізацією.

GT Neo3 побудований на основі 6,7-дюймової AMOLED-панелі з 10-бітною глибиною кольору (відображає близько 1 мільярда відтінків), частотою оновлення 120 Гц та підтримкою HDR10+ (дозволяє дивитися відео на YouTube у максимальній якості). Єдине, чого не вистачає дисплею, – це детальне управління частотою оновлення (доступні лише 60 або 120 Гц, ігри працюють з частотою 60 кадрів на секунду).

Крім оновлення дисплея і камери, GT Neo3 базується на більш ефективній і потужній SoC MediaTek Dimensity 8100 ( 13-а за продуктивністю ), ніж старіший Snapdragon 870 (20 місце) у Neo2 і GT Neo 3T. Його продуктивності достатньо виконання всіх повсякденних завдань і навіть ігор.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G підтримує фірмову зарядку HyperCharge потужністю 120 Вт і має два режими заряджання: Boost (максимальна швидкість, за замовчуванням вимкнено) та «повільна» (100 Вт). З активованим режимом Boost для повного заряджання потрібно 16 хвилин, з вимкненим – 22 хвилини. Необхідний для забезпечення такої швидкості адаптер іде у комплекті.

У смартфоні встановлено батарею на 4500 мА·год. Вона забезпечує 11 годин 47 хвилин серфінгу в інтернеті / майже 15 годин перегляду відео.

Найбільш помітним оновленням у порівнянні з двома іншими моделями Redmi Note 11 Pro є чіп Dimensity 920 5G. Це більш потужна платформа (43 місце) порівняно з Snapdragon 695 5G (54 місце) у Redmi Note 11 Pro 5G та Helio G96 (81 місце) у Redmi Note 11 Pro.

Камери залишилися такими ж, як у Redmi Note 11 Pro 5G. Ззаду встановлені три датчики на 108 Мп, 8 Мп (з надширококутним об’єктивом) та 2 Мп (макро). Для селфі передбачена 16-мегапіксельна камера спереду. Завдяки потужнішому чіпсету з’явився відеозапис у 4К.

У смартфоні використовується Super AMOLED-панель виробництва Samsung із діагоналлю 6,67″. Її особливості: частота оновлення 120 Гц, підтримка HDR10 і частота дискретизації до 360 Гц (швидка реакція на торкання, особливо важливо у шутерах).

Redmi Note 11 Pro+ 5G отримав пило- та бризкозахист IP53 (ним можна користуватися під час занять спортом або під невеликим дощем).

Black Shark 5 Pro

Black Shark 5 Pro підтримує технологію Hyper Charge потужністю до 120 Вт від Xiaomi (блок живлення входить до комплектації). Доступні два режими заряджання: «Гіперзаряджання» та «Постійна температура заряджання». За замовчуванням увімкнено перший, він повністю заряджає телефон за 18 хвилин. Смартфон сильно нагрівається. Другий регулює швидкість заряджання залежно від температури пристрою. Йому потрібно 24 хвилини, щоб заповнити батарею з 0 до 100%.

Смартфон живиться від акумулятора на 4650 мА·год. Його вистачає на 11 годину 13 хвилин веб-серфінгу / 13 годин 27 хвилин відтворення відео.

Black Shark 5 Pro ґрунтується на чіпі Snapdragon 8 Gen 1 (8 місце). Його потужності достатньо навіть для вибагливих ігор (наприклад, Genshin Impact) на високих графічних налаштуваннях.

Дисплей також першокласний: AMOLED-панель із частотою оновлення до 144 Гц, дискретизації дотику до 720 Гц (відгук в іграх миттєвий).

Камера для ігрового смартфону варта: 108 Мп (з фазовим автофокусуванням для чітких фотографій), 13 Мп (для зйомки з широким кутом) і 5 Мп (з автофокусом для зйомки крупним планом) ззаду. Попереду – 16-мегапіксельна камера для селфі.

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro підтримує фірмову зарядку 120 Вт (смартфон постачається разом із зарядним пристроєм). У режимі Boost для повного заряджання потрібно 18 хвилин (включається в налаштуваннях акумулятора), в режимі за промовчанням – 24 хвилини. Телефон можна заряджати бездротовим способом (50 Вт), заявлений виробником час до повної зарядки – 42 хвилини. Також смартфон можна використовувати як повербанк для зарядки інших пристроїв.

Місткість батареї дорівнює 4600 мА·год. Смартфон не може похвалитися тривалим часом роботи без заряджання: 10 годин 46 хвилин веб-серфінгу / 12 годин 18 хвилин перегляду відео.

12 Pro поставляється з трьома 50-мегапіксельними камерами на задній панелі (основна, надширококутна та телефото з двократним оптичним збільшенням) та 32-мегапіксельним датчиком спереду.

Смартфон побудований на чіпсеті Snapdragon 8 Gen 1. Його продуктивності достатньо для важких ігор. Однак істотний недолік тут – помітний тротлінг при пікових навантаженнях. Вже через 15 хвилин гри Genshin Impact на максимальних налаштуваннях графіки падає частота кадрів.

Дисплей чудовий у всіх відношеннях: яскравий (до 1050 нит, відмінна видимість навіть під прямим сонячним промінням), плавний (до 120 Гц) з підтримкою Dolby Vision і HDR10+ для перегляду контенту в максимальній якості та захистом від подряпин та пошкоджень при падінні Gorilla Glass .

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro поставляється за допомогою фірмової зарядки SuperVOOC потужністю 80 Вт. Блок живлення входить до комплекту постачання. З 0 до 100% смартфон заряджається за 32 хвилини. Він також підтримує бездротову зарядку AirVOOC потужністю 50 Вт (для повної зарядки потрібно 47 хвилин) та реверсивну зарядку (за допомогою смартфона можна заряджати смарт-годинник, навушники тощо).

Батарея на 5000 мА·год забезпечує 13 годин 38 хвилин перегляду веб-сторінок / 16 годин 20 хвилин відтворення відео.

Апаратна основа Snapdragon 8 Gen 1. Завдяки просунутій системі охолодження телефон працює стійко, без різких провалів у продуктивності.

Дисплей являє собою AMOLED-панель з гарною піковою яскравістю (780 ніт), підтримкою HDR10+ та змінною частотою оновлення 120 Гц, яка оптимізує час автономної роботи за рахунок перемикання до 1 Гц. Екран захищений Gorilla Glass Victus.

OnePlus 10 Pro отримав три датчики зображення ззаду та один спереду. За заявою компанії камери були налаштовані шведським виробником фотообладнання Hasselblad. Зокрема, були додані кілька режимів: Natural Color Optimizer 2.0 (для більш природного кольору, працює тільки при включеному ІІ), Hasselblad XPan (знімки зберігаються зі співвідношенням сторін 65:24). “) та інші.

Модуль на тильній стороні включає 48-мегапіксельний основний сенсор, 8-мегапіксельний телефото з трикратним оптичним збільшенням та оновлену надширококутну камеру з кутом огляду 150˚. Роздільна здатність камери для селфі становить 32 Мп.

Заслуга у революційній технології зарядки значною мірою належить китайським виробникам. Таким гігантам, як Apple і Samsung, ще доведеться розвиватися в цій галузі. Для порівняння: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G на повну зарядку за допомогою блока живлення потужністю 45 Вт (у комплекті зі смартфоном не йде, купується окремо) потрібно 59 хвилин. Напівгодинна зарядка заповнює батарею з 0 до 65%. Apple iPhone 14 Pro Max з батареєю 4323 мА · год повністю заряджається за 1 годину 52 хвилини, за півгодини – з 0 до 48%.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ