Oppo презентувала гнучкі Oppo Find N2, Oppo N2 Flip та інші продукти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Oppo офіційно презентувала наступне покоління своїх гнучких смартфонів на домашньому китайському ринку. Світ побачили дві нові моделі – Oppo Find N2 та Find N2 Flip, які мають непогані шанси добре конкурувати з існуючими гнучкими рішеннями (у першу чергу, від компанії Samsung, яка зараз займає дуже значну частку на ринку гнучких смартфонів). Окрім цього, нам показали ряд нових продуктів Oppo IoT (щоправда, деякі з них, ймовірно, залишаться лише демонстрацією технологічних можливостей компанії). Не зволікаючи, приступаємо до огляду новинок.

Oppo Find N2 Flip

Розпочнемо з гнучкого смартфона Oppo Find N2 Flip, який конкуруватиме з Moto Razr 2022 та Samsung Galaxy Flip 4. Це перша модель такого типу від компанії Oppo, і вона вийшла досить цікавою. Смартфон отримав два дисплеї, просунутий механізм згину і топові характеристики. Слід зазначити, що другий дисплей не особливо призначений для повноцінного використання і виконує лише допоміжні функції, поки смартфон закритий.

Основний дисплей моделі має діагональ 6.8 дюйма, роздільну здатність FullHD+ та частоту оновлення 120 Гц (тут використовується Samsung E6). Діагональ зовнішнього дисплея складає 2.26 дюйма, роздільна здатність – 2.26 дюйма, частота оновлення – 60 Гц. Тут також використовується OLED-матриця. За роботу моделі відповідальний топовий чіпсет MediaTek Dimensity 9000+, у парі з яким працює 8, 12 або 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5, при цьому об’єм внутрішньої пам’яті UFS 3.1 складає від 256 до 512 ГБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модель оснащена основною камерою з головним сенсором 50 МП та ультрашироким 8 МП. На фронтальній панелі розташована камера з роздільною здатністю 32 МП. За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 4300 мАг, що має підтримку швидкої зарядки потужністю 44W. За обробку фото відповідальний графічний спів-процесор MariSilicon X. Вартість варіанта 8/256 ГБ для китайського ринку складає близько 860 доларів, 12/256 ГБ – 917 доларів, а 16/512 ГБ – 1000 доларів. Інформації про міжнародні ціни поки немає.

Oppo Find N2

Окрім Find N2 Flip, нам показали і більш традиційний для Oppo смартфон, який у розкритому стані перетворюється на невеликий планшет. Слід зазначити, що це найлегший смартфон такого формату – і справді, деякі “традиційні” флагманські смартфони важать більше. У цієї моделі вже два повноцінні дисплеї – обидва можна використовувати для роботи із системою без жодних обмежень. Так, основний (внутрішній) дисплей має роздільну здатність 1920 х 1792 пікселі, при цьому частота оновлення складає 120 Гц (вона динамічна, завдяки використанню LTPO-панелі).

За роботу Oppo Find N2 відповідальний майже найсучасніший флагманський чіпсет Qualcomm – Snapdragon 8+ Gen 1. У парі з цим чіпсетом працює від 12 до 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5, при цьому об’єм внутрішньої пам’яті складає від 256 до 512 ГБ. За автономність відповідає акумулятор об’ємом 4520 мАг, що має підтримку швидкої зарядки потужністю 67W.

Основна камера моделі включає головний сенсор Sony IMX890 з роздільною здатністю 50 МП, ультрашироким 48 МП, а також телефото 32 МП з двократним оптичним зумом. На обох дисплеях розташовані фронтальні камери з роздільною здатністю 32 МП. З коробки модель, як і Oppo Find N2 Flip, поставляється з Android 13 та оболонкою ColorOS 13.

Однією з ключових особливостей смартфона є використання фірмового 6-нанометрового процесора обробки зображень Mariana MariSilicon X. Завдяки просунутому процесору обробки зображень, модель має можливість зйомки у 4K 30 FPS навіть при умовах низької освітленості. Вартість базової конфігурації Oppo Find N2 з 12 ГБ оперативної та 512 ГБ внутрішньої пам’яті складає 1147 доларів, при цьому за флагманський варіант зі 16 ГБ оперативної та 512 ГБ внутрішньої пам’яті доведеться заплатити вже 1290 доларів.

IoT-продукти

Окрім цього, компанія Oppo презентувала для китайського ринку смарт-годинник Oppo Watch 3 Pro, який доступний за ціною від 286 доларів, флагманські навушники Oppo Enco X2, що коштують 143 доларів, а також Oppo Pad, що доступний за ціною 358 доларів (за конфігурацію з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті). Ми вже бачили ці продукти раніше, і зараз, по суті, їх просто презентували, вказавши ціну для китайського ринку.

Нагадаємо, що вчора, у рамках виставки Oppo Inno Day 2022, компанія Oppo презентувала ряд цікавих IoT-продуктів. Так, був представлений девайс для моніторингу показників здоров’я Oppo OHealth H1. Крім цього, були презентовані AR-окуляри Oppo Air Glass 2 та флагманський процесор обробки аудіо по Bluetooth – MariSilicon Y. Також нам показали концепт майбутніх продуктів Oppo, виконаних з цільного шматка скла – смартфон, навушники та годинник, але малоймовірно, що ці продукти в результаті будуть представлені та стануть доступними для покупки саме у такому вигляді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.