У 2023 році Android-смартфони сильно зміняться

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю ухвалило новий закон, згідно з яким смартфони, що випускаються на території країни, повинні відповідати новим вимогам. Йдеться про встановлені програми.

Тепер виробники повинні зробити так, щоб користувач міг видалити всі програми зі свого девайсу. У міністерстві назвали програми, які не входять до цього переліку:

Системні налаштування; Файлові менеджери; Камера; Браузер; Телефон; Повідомлення; Магазин додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все це виробник має право зробити невидаленим. Уряд Китаю вважає, що такі заходи покращать досвід використання споживачів та дозволять компаніям краще конкурувати на ринку ПЗ. За даними ЗМІ, закон набирає чинності з 1 січня 2023 року. Терміни виконання вимог наразі не встановлені. Відомо тільки, що вимоги стосуються і iOS-девайсів.

Нагадаємо, в середині грудня Xiaomi представила прошивку MIUI 14. Її головною особливістю стала більш плавна робота та мінімум встановлених програм. Можливо, Xiaomi вже тоді знала про нові умови та підготувалася заздалегідь. У майбутньому на нас чекають Android-апарати, на яких не будуть завантажені сумнівні програми та ігри. Залишиться тільки найнеобхідніше і те, що завантажив користувач.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.