Xiaomi урізала MIUI 14 на багатьох смартфонах Xiaomi, Redmi та POCO

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Нова версія китайської оболонки для смартфонів MIUI 14 виявилася неповноцінною для більшості смартфонів. Про це повідомляє азійський ресурс MyDrivers.

Оболонка посвіжіла зовні, отримала ряд нових функцій (насправді схожі фішки вже якийсь час є в iOS та Android). Крім того, перша бета-версія вже стала доступною для ряду пристроїв Xiaomi. Тепер з’явилася інформація про те, що MIUI 14 не буде повнофункціональною на великій кількості сумісних смартфонів.

Як приклад наводиться нова функція перекладу тексту зображення. Вона буде доступна лише на смартфонах, які працюють на чіпах Snapdragon серії 7 і 8, а також MediaTek не нижче Helio G80.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Другий приклад – «фотонний двигун», який дозволяє полегшити та прискорити додатки. Він буде доступний лише користувачам смартфонів на базі Snapdragon 8 Gen 1, Snapdragon 8+ Gen 1 і Snapdragon 8 Gen 2. Виходить, що, скажімо, флагман минулих років Mi 10 «пролітає» повз нову фішку.

І, нарешті, третя можливість MIUI 14, на якій Xiaomi зробила помітний акцент під час презентації, – можливість видалення нативного софту, крім восьми основних додатків. Виявляється, це працюватиме лише на смартфонах, які випущені після жовтня 2022 року; а це лише Xiaomi 13 та Xiaomi 13 Pro.

Цілком ймовірно, що пізніше виявляться й інші обмеження MIUI 14. На даний момент можна сказати, що оновлення виглядає для більшості старих та середньобюджетних смартфонів не надто привабливим. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.