Представлені Xiaomi 13 і 13 Pro: яскраві та потужні флагмани

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

11 грудня в Китаї нарешті відбулася презентація новинок Xiaomi. Спочатку вона мала пройти 1 грудня, але її довелося перенести через смерть колишнього голови КНР Цзян Цземіня.

Реклама

Нові флагмани

Головні зірки – смартфони Xiaomi 13 та 13 Pro. Обидва оснащені Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (про продуктивність флагманського чіпа ми писали тут), стереодинаміками з підтримкою Dolby Atmos та захистом від води IP68. Це означає, що гаджети можна використовувати на глибині менше 1,5 м до 30 хвилин, не побоюючись за їхню цілісність. Мабуть, на цьому основні схожості смартфонів закінчуються. Екран, камери та можливості акумулятора у них відрізняються – по всіх напрямках виграє «прошка».

У ході презентації новинки неодноразово зіставляли зі смартфонами конкурента — компанії Apple. Xiaomi пройшлася за розмірами, потужністю та опціями моделей iPhone 14 (особливо базової моделі цієї серії), відзначивши лідерство своїх девайсів за всіма перерахованими параметрами.

Детальніше ознайомитися з характеристиками Xiaomi 13 і 13 Pro та порівняти їх між собою можете у таблиці нижче:

Цікаво, що цього разу виробник зробив ставку на колір — схоже, що компанія намагається ввести в моду соковиті відтінки. Базовий Xiaomi 13 випускається не тільки у звичних «блідих» варіантах кольору, а й у яскравих, будь то червоний, синій, жовтий та зелений. Так вони виглядають на картинці:

Xiaomi 13 сподобається любителям яскравих кольорів

Порівняйте з «прошкою». Вона може похвалитися лише класичними квітами. Вони теж мають непоганий вигляд, але запам’ятовуються не так сильно, як варіанти молодшої моделі.

Зовнішній вигляд Xiaomi 13 Pro; у блакитного варіанта задня поверхня шкіряна, у решти — керамічна

Ціна та доступність

Вартість Xiaomi 13 стартує з позначки 3999 юанів (біля 20 000 грн). Тим часом в Укрїні вже продається Xiaomi 12T Pro із камерою 200 Мп. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ