Samsung Galaxy S23 ще не вийшов, а ми вже знаємо, що буде у Galaxy S24

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про серію Samsung Galaxy S23 продовжують поширюватись, адже до її виходу залишилося зовсім небагато часу. Це природно, зрештою вона – наступна велика новинка від Samsung. Нові флагмани мають подати на початку лютого 2023 року. Коли ми чуємо новини про них, питань у нас не виникає, але вже зараз є подробиці про те, якими будуть смартфони 2024 року, а саме Samsung Galaxy S24. Вони стосуються зв’язку, і, зважаючи на все, пристрій стане першим, який отримає новий Wi-Fi. Давайте розберемося, що це таке, чому це так важливо і що саме на нас чекає.

Що нового буде у Samsung Galaxy S24

Серія Samsung Galaxy S24 не буде запущена до 2024 року. Хоча перший витік уже тут. Згідно з звітом DigiTimes із посиланням на інспекційні лабораторії IC, перші смартфони з Wi-Fi 7 з’являться у другій половині 2024 року. Тим не менш, Samsung може стати першим виробником, який застосує цю технологію у своїх пристроях. Ними будуть саме Galaxy S24.

В даний час більшість смартфонів преміум-класу підтримують стандарти Wi-Fi 6 або Wi-Fi 6E. На жаль, все ще є кілька телефонів середнього та бюджетного класу зі старими стандартами. Однак це не може завадити розвитку технології.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент це все, що ми знаємо про серію Samsung Galaxy S24. Ми навіть не знаємо, які саме пристрої з’являться. Samsung може дотримуватися звичайної лінійки та уявити Galaxy S24, S24+ та S24 Ultra. Наступна серія Galaxy S23 не пропонує багато технічних досягнень порівняно із серією S22 (з чуток). З Galaxy S24 все може бути інакше.

Що таке Wi-Fi 7

Ви можете поставити питання, які переваги технології Wi-Fi 7. Це дуже правильне питання, адже зміна цифри в назві мало кому про щось говорить. Він пропонуватиме пікові швидкості в 2,4 рази вище , якщо порівнювати його з актуальним Wi-Fi 6. Відповідно до організації Wi-Fi, він досягає значень до 33 Гбіт/с. Пристрої Wi-Fi 7 використовуватимуть канали 300 МГц. Вони забезпечать контроль доступу та працюватимуть з існуючими частотами 2,4 ГГц, 5 ГГц та 6 ГГц.

У Qualcomm вже є чіпи Wi-Fi серії Wi-Fi 7 Networking Pro . Перші домашні роутери та ноутбуки з Wi-Fi 7 з’являться у 2024 році. Таким чином, ринок може здійснити плавний перехід на новий стандарт саме у 2024 році. Саме тоді, коли з’являться Galaxy S24 та інші смартфони з підтримкою нової технології.

Як ми вже з’ясували, поки що зарано говорити про те, що у нас є достатня кількість чуток про новий телефон. Набагато більше подробиць про Samsung Galaxy S24 з’явиться в другій половині наступного року.

Що відомо про Galaxy S23

На даний момент основна увага приділяється майбутній серії Galaxy S23. Замість нової технології Wi-Fi Galaxy S23 Ultra може вразити нас своєю 200-мегапіксельною камерою. Galaxy S23 та S23+ отримають незначні оновлення з погляду функцій та дизайну, але компанія може зробити щось для покращення батареї.

Звичайно, що стосується продуктивності, то тут все буде на найвищому рівні. Нові флагмани пропонують Snapdragon 8 Gen 2. Подейкують навіть, що цього року цей процесор використовуватиметься у всіх регіонах без винятку. Але куди реалістичнішим виглядає варіант, при якому в деяких регіонах смартфони будуть продаватися з фірмовим чіпсетом Samsung Exynos 2300. Пристрої можуть зберегти дизайн з отворами в екрані і мало хто здивується, якщо компанія реалізує щось на зразок Dynamic Island, яку застосувала Apple в iPhone 14 Pro та Pro Max. А працювати все це буде під керуванням OneUI 5.1

Який Wi-Fi стоїть у телефонах

Samsung та інші компанії продовжать фокусуватися на Wi-Fi 6 . Вони можуть підготуватися до дебюту Wi-Fi 7. Але можна не сумніватися, що список пристроїв з Wi-Fi 6 і 6E і надалі зростатиме в геометричній прогресії наступного року. Можливо, ми побачимо більше пристроїв середнього та бюджетного рівня, які пропонують підтримку стандарту. Але будуть десятки недорогих телефонів, які мають однодіапазонний Wi-Fi. Для них про Wi-Fi 7 не доведеться говорити ще кілька років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.