Що вже відомо про iPhone 15: яким він буде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple випускає нову модель смартфона швидше, ніж користувачі змогли оцінити та обговорити попередню. Проте їх не зупинити. Ще не заспокоїлися обговорення iPhone 14, як Apple анонсує можливі зміни наступного iPhone 15.

Цього року в лінійці Apple відбулися деякі зміни, які плавно підводять нас до того, на що варто чекати від наступної моделі.

  1. iPhone mini змінився на Plus На жаль, очікування виробників щодо 14 версії смартфона не справдилися. Продаються вони слабко порівняно з попередніми на рік їхнього виходу. Але виробники не здаються. З великою ймовірністю в 23 році iPhone 15 Plus з 6,7-дюймовою діагоналлю і звичайний з діагоналлю в 6,1 дюйми все ж таки з’являться на полицях магазинів.
  2. Звичний віджет повідомлень Dynamic Island залишиться.
  3. Always on Display — це функція, яка регулює яскравість екрана в залежності від оточення, освітлення тощо. Її у 15-му швидше за все не буде, лише у версії Pro. Як і LTPO дисплея, який оновлювався із частотою до 120 Гц.
  4. Відповідно до нових вимог, у новому iPhone повинен бути USB-C порт. Проте, виробник знайде спосіб залишити цю зміну до наступної моделі і в 15 такого порту, швидше за все, не буде. При цьому для більш дорогої версії 15 Pro USB-C має бути. До більш бюджетної версії 15-го така новація дійде 2024 року.

Відхід від Lightning до USB-C на прошках це перший крок переходу на стандарти Thunderbolt. Добре це чи погано – покаже час.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Щось змінюється, а ось чіп залишиться тим самим. Це буде все той же SoC Apple A16. До речі, на 14 та 14 Pro такі ж. Схоже, це нова фішка Apple: нова модель, а чіп старий.
  2. Чим ще може порадувати iPhone 15, то це новий об’єктив камери. Робота перископа буде ґрунтуватися на унікальній призмі. Усередині буде кілька лінз, і світло через призму потраплятиме на сенсор суворо під кутом 90°. Неймовірний оптичний зум може врятувати відсутність інших яскравих деталей у новій моделі.

З’явиться нова модель у 2023 році, а розмов про неї багато вже зараз. Сперечаються про те, чи коштує новий iPhone таких грошей, чи вже ні. Якщо говорити про прогнозовану вартість, то мало що зміниться. Це буде близько 50 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.