Декілька причин, чому iPhone 14 Pro складно відремонтувати в неофіційних майстернях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гаджети від Apple відомі у всьому світі. Їх люблять не просто за гучний бренд. Це пристрої, які зарекомендували себе як одні з найміцніших, найбезпечніших, багатофункціональних. Ми називаємо такі пристрої «живучими». Однак, яким би міцним і витривалим не був смартфон, є форс-мажорні ситуації, коли навіть iPhone виходить з ладу.

Як правило, ремонтом гаджетів Apple займаються офіційні представники та майстерні. Проте, є чимало умільців, які розбирають та збирають телефони мало не із заплющеними очима та за набагато менші гроші.

З iPhone 14 версії Pro в неофіційній майстерні може виникнути безліч проблем. Виробники про це потурбувалися. До речі, із попередніми версіями цих складнощів не буде. Що ж не так із конструкцією 14 Pro, що про нього пішла така слава?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, в 14Pro і 14 Pro Max зовнішню освітленість зчитують 2 датчики. Від них залежить робота Always on display або постійно активного дисплея. По суті, це одна із родзинок даних моделей.

Проблема в тому, що при ремонті дисплея в неавторизованих майстернях ставляться неоригінальні деталі, і ці датчики не працюватимуть.

Є ще одна опція, що також залежить від цих датчиків. Пристрій отримує інформацію про навколишнє освітлення та регулює яскравість аж до повного вимкнення дисплея. Наприклад, ви поклали телефон у кишеню або сумку, настала ніч або ви поклали його у темне місце. Пристрій сам відрегулює яскравість або вимкне екран для економії заряду.

Після ремонту в неавторизованій майстерні ця функція буде недоступною. Дисплей не підлаштовуватиметься, а просто відключиться. Після ремонту, після кожного перезавантаження або просто вимкнення (не блокування) потрібно буде вручну активувати функцію автоматичної яскравості екрана та самостійно встановлювати параметри.
На жаль, це все. Після заміни екрану у неофіційній майстерні виникають інші проблеми. Наприклад, не спрацьовує (або через один раз) система Face ID. True tone також працює зі збоями. Перераховувати наслідки ремонту підпільного можна довго.

Є кілька виходів із ситуації:

  • ремонтувати iPhone у офіціалів та використовувати оригінальні запчастини;
  • ремонтувати в офіціалів, де неоригінальні запчастини вносять у систему та після заміни всі функції продовжують працювати без збоїв;
  • ремонтувати у нас: все працюватиме і обійдеться дешевше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.