Купівля iPhone стане ще більш виправданою у 2023 році

Компанія Apple анонсувала кілька майбутніх функцій, які планується запустити у 2023 році. Подробиці зібрали у MacRumors.

Раніше ми вже розповіли про кілька нововведень щодо iCloud – Apple збирається ввести наскрізне шифрування для ще більшої кількості даних у хмарі. Але це не все: iPhone стане ще безпечнішим пристроєм ще у двох областях.

  • По-перше, листування в iMessage отримає атрибут безпеки – перевірка ключа шифрування. Це означає, що обидва співрозмовники зможуть у будь-який момент перевірити збіг контактного ключа, щоб переконатися у захищеності каналу. Крім того, кожен з учасників діалогу моментально отримає сповіщення, якщо в розмову спробує вбудуватися третій пристрій – наприклад, хакер, який бажає непомітно прочитати ваш діалог.

  • По-друге, Apple дозволить використовувати сторонні фізичні ключі безпеки для захисту свого Apple ID. Ця можливість посилюватиме захист при використанні двофакторної аутентифікації — система вимагатиме фізичний ключ замість одноразового коду із СМС або push-сповіщення.

Традиційно iPhone та iOS вважаються захищенішими, ніж смартфони на Android. Перелічені нововведення ще раз підтвердять цю тезу і зроблять покупку iPhone ще виправданішою для тих, хто піклується про безпеку своїх даних. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.