Apple стрімко переносить виробництво iPhone із Китаю. Що це означає для покупців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple докладає всіх зусиль, щоб якнайшвидше перенести виробництво iPhone з Китаю до інших країн. Про це пише The Wall Street Journal.

Згідно з джерелом, Apple прискорює процес перенесення виробництва своїх девайсів до Індії та В’єтнаму. Співрозмовники WSJ кажуть, що Apple зараз активно спілкується з постачальниками і всіма засобами спонукає їх переорієнтувати ланцюжки поставок комплектуючих із китайських заводів, зокрема Foxconn, до інших країн, таких як Індія та В’єтнам.

Таке рішення було прийнято компанією вимушено, через великі та гучні листопадові протести на заводі Foxconn. Досить жорстка політика Китаю щодо ковідних обмежень змусила працівників заводу Foxconn робити якісь дії: одні стрімко біжать із фабрики через паркани та загородження, а інші виходять на протести, які придушує поліція.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На завод Foxconn у Чженчжоу припадало до 85% виробництва всіх iPhone серії Pro. Через заворушення на фабриці Apple ризикує залишитися без смартфонів на майбутні свята і, як наслідок, провалити звітність.

Перенесення виробництва на фабрики в інших країнах навряд чи допоможе закрити питання до кінця 2022 року, а отже на покупців чекає дефіцит «яблучних» девайсів на свята. Крім того, якість складання айфонів може «просісти», оскільки найпрофесійнішим збирачем цих пристроїв у Apple був і залишається Foxconn.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.