MIUI 14 здивує фішками. Що буде в новій оболонці і які аксесуари отримають її першими

Xiaomi скасувала анонс смартфона 13, запланований на 1 грудня, і разом з цим затримала вихід MIUI 14. Чекаємо на нову дату прем’єри, а поки дивимося на звіт польського інсайдера Каспера Скшипека, який розкрив список функцій нової прошивки.

Нововведень буде багато.

Фахівець виклав у мережу чейнджлог (changelog) MIUI 14, в якому перераховані нові фішки оновлення. Серед них є як відомі нам, так і нові опції, про які ми раніше не чули. Так, розробники прошивки пообіцяли покращену системну архітектуру, завдяки якій ОС займатиме менше місця у пам’яті пристрою. Також це позитивно вплине на продуктивність та ігровий процес.

У списку фігурують нові формати віджетів, які отримають велику кількість комбінацій кастомізації. Інсайдер обіцяє оновлення “суперіконок” і “суперзначків”, можливість запуску важливих програм, що знаходяться в папці, одним дотиком по екрану.

Також в MIUI 14 повинні додати функцію розпізнавання тексту на зображеннях, перетворення мови в текст, пошук в налаштуваннях. Нова прошивка автоматично переключатиметься на мобільний зв’язок у випадку, якщо телефон втратить стабільне Wi-Fi-з’єднання.

У чейнджлозі згадується наявність «рослини або домашньої тварини, яка завжди чекатиме на вас на головному екрані». Зважаючи на все, йдеться про екранне тамагочі — додати подібну звірину можна в нових iPhone (завдяки Dynamic Island).

Анонс Xiaomi 13 та MIUI 14 очікуємо 8 грудня. Ось список пристроїв, які отримають прошивку серед перших:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я