Презентацію Xiaomi 13 перенесли. Що ми через це втратили

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Mi 13 повинні стати найновішою конкурентоспроможною та функціональною частиною флагманської серії, що виробляється Xiaomi. Після того, як їхні рендери проникли минулого місяця, Xiaomi оголосила про запуск, запланований на 1 грудня. Ми запаслися попкорном і чекали чогось, що нас вразить (хоча багато спеків ми знали і без презентації). Однак замість того, щоб повідомляти вам останні новини з самого заходу, а також будь-які цікаві подробиці про Mi 13 і Mi 13 Pro (не можу перестати називати їх саме так), ми були змушені констатувати, що Xiaomi довелося відкласти запуск. У нас немає точної інформації, до якого часу відклали презентацію та запуск, але у нас є деякі подробиці, а також розуміння того, чого саме ми втратили.

Xiaomi 13 так і не вийшов

Все почалося із запису в акаунті Xiaomi на Weibo , де компанія поділилася простим повідомленням. У ньому вона висловила жаль з приводу перенесення заходу і заявила, що повідомить своїх шанувальників про нову дату і час, як тільки зможе.

Коли вийде Xiaomi 13

На момент підготовки статті Xiaomi ще не розкрила нові дані і не вдавалася до жодних подробиць. У мережі ходили чутки, що причиною відстрочки є недавня смерть колишнього президента Китаю Цзян Цземіня, оскільки Xiaomi зробила свою заяву невдовзі після того, як новина поширилася.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто вже заговорив про те, що ми можемо очікувати на презентацію нових смартфонів не раніше січня 2023 року, але зараз це не більше, ніж здогадки, і Xiaomi може змінити багато, просто озвучивши нову дату.

Яким буде Xiaomi 13

Згідно з інформацією, яка вже є, ми можемо назвати деякі характеристики нових пристроїв. Говорячи насамперед про зовнішній вигляд, серія Xiaomi 13 матиме дизайн, аналогічний всім сучасним телефонам Android на ринку. Хоча між моделями будуть певні відмінності.

Стандартна модель матиме гладкий дизайн із тонкими рамками, плоскими алюмінієвими краями та скляною панеллю з великим відсіком для камери на задній панелі. Ходять чутки, що смартфон отримає одразу три 50 Мп сенсори основної камери та 32 Мп селфі-камеру. При цьому в Pro-версії камера буде кращою, але не з точки зору дозволу, а за конструкцією сенсорів. Його основний модуль отримає 1-дюймову матрицю Sony IMX989 .

Компанія також підтвердила появу нових пристроїв на базі нещодавно представленого процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Ходять чутки, що Xiaomi 13 стане першим пристроєм у світі з новою платформою. Хоча інші характеристики все ще знаходяться на стадії чуток, очікується, що 13 Pro буде оснащений 6,7-дюймовим дисплеєм, 8/12 ГБ оперативної пам’яті та 128/256/512 ГБ сховища UFS 3.1. Xiaomi 13, ймовірно, буде оснащений акумулятором ємністю 4500 мАг і, як очікується, підтримуватиме швидку зарядку потужністю 67 Вт.

Характеристики Xiaomi 13 Pro

Найцікавішою моделлю серії, безперечно, є саме Xiaomi 13 Pro. Згідно з останніми витоками, смартфон має дизайн, аналогічний до стандартної моделі. Але відрізнятиме його вигнутий екран і модуль камери квадратної форми ззаду, в якому знаходиться потрійна камера та світлодіодний спалах. Там же буде логотип бренду Leica. Передбачається, що Xiaomi 13 Pro матиме 6,73-дюймовий дисплей LTPO AMOLED із частотою оновлення 120 Гц та роздільною здатністю QHD. Дисплеї обох телефонів пропонуватимуть пікову яскравість до 1900 ніт.

Поки що рано говорити про зовнішній вигляд новинки. Тому варіантів дуже багато.

Спільним між двома телефонами буде процесор Snapdragon 8 Gen 2. Компанія стверджує, що оперативна пам’ять LPDDR5X підвищить продуктивність на 33%. За чутками, Xiaomi 13 Pro може похвалитися великою батареєю ємністю 4800 мАч з підтримкою швидкого провідного заряджання потужністю 120 Вт і бездротового заряджання потужністю 50 Вт.

Xiaomi 13 та Xiaomi 13 Pro отримають сертифікат IP68, що забезпечить захист від пилу та води. У нижній частині пристрою розмістяться мікрофон, порт USB-C та виріз динаміка. Права сторона міститиме гойдалку гучності та кнопку живлення. Xiaomi також підтвердила, що анонсує MIUI 14 разом із новими флагманами. Однак зараз неясно, чи будуть пристрої поставлятися з цією версією. Але відкладений запуск дає змогу розраховувати на це.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.