Google анонсувала нові функції Android. Що зміниться

Google продовжує розвивати фірмову мобільну ОС, розширюючи перелік її функцій. Нещодавно компанія опублікувала у своєму блозі новий пост, що розкриває нововведення, що готуються, і можливості, які вони дадуть користувачам мобільних пристроїв.

Новий віджет YouTube отримає пошуковий рядок та вкладки, що дублюють інтерфейс самої програми. Крім того, Google додасть нові шаблони для створення колажів у галерею, а також можливість використання смартфона як ПДК та функцію швидкої трансляції на телевізори з Google TV. Крім того, функція Emoji Kitchen, що дозволяє користувачам створювати унікальні емодзі із комбінації двох стандартних, буде доповнена новими стікерами.

Для користувачів, які мають проблеми зі зором, з’явиться новий режим читання, який дозволяє налаштовувати параметри відображення на дисплеї смартфона – встановити потрібний рівень контрастності, колір, розмір шрифту, а також швидкість читання та голос для екранного диктора. Зазначені можливості з’являться в утиліті “Режим читання”. Крім того, користувачі отримають підказку у вигляді піктограми на екрані, що сигналізує про доступність такої опції в різних додатках.

Корисним буде апдейт і для власників смартфонів Pixel, які використовують свій гаджет як цифровий ключ для автомобіля. В оновленому складанні Android вони зможуть ділитися віртуальними ключами з користувачами iPhone та редагувати список людей, які мають доступ до транспортного засобу.

Зміни торкнуться і прошивки Wear OS для смарт-годин – в ній з’являться більш інформативні іконки контактів, і оновиться програма Google Keep, в яку компанія додасть можливість використання фонів, фотографій та малюнків. Крім того, у користувачів з’явиться можливість керувати програмою Adidas Running за допомогою голосового помічника Google Assistant.

Нововведення будуть доступні на підтримуваних пристроях із черговим системним патчем Android, реліз якого очікується 5 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.