Презентація Xiaomi 13 та MIUI 14 вже скоро. Чим здивують новинки

Компанія готує онлайн-захід, на якому представить лінійку флагманських смартфонів Xiaomi 13, прошивку MIUI 14 та інші гаджети. Спочатку конференцію планували на 1 грудня, але зараз її перенесли , а нову дату оголосять пізніше. Розповідаємо, що відомо про анонси напередодні презентації.

Xiaomi 13 та 13 Pro

Для обробки задньої панелі смартфонів використовується екошкіра Nano Skin. За заявою вендора, матеріал захищає від зношування, знебарвлення та забруднення, а за тактильними відчуттями близький до натуральної шкіри. На вибір доступні чотири дизайни пристрою: чорний, білий, зелений та рожевий.

За наявними даними, Xiaomi 13 оснастять плоским 6,36-дюймовим дисплеєм AMOLED E6 з роздільною здатністю FHD+ та частотою оновлення 120 Гц. Pro-версія матиме аналогічну матрицю, але з діагоналлю 6,73 дюйма і роздільною здатністю 2K. Пікова яскравість в обох випадках досягає 1900 ніт. За продуктивність пристроїв відповідає процесор Snapdragon 8 Gen 2 разом із 8/12 ГБ ОЗП LPDDR5X та накопичувачем стандарту UFS 4.0 (128/256/512 ГБ).

Потрійна камера флагманів побудована на основі 50-мегапіксельних датчиків. У базовій моделі це Sony IMX800, доповнений надшириком (12 Мп) та телеоб’єктивом (10 Мп). Старша модифікація отримала дюймовий сенсор Sony IMX989, надширик та телевізор. Два останні сенсори – Samsung JN1 з роздільною здатністю 50 Мп. Акумулятор Xiaomi 13 ємністю 4500 мАг підтримує провідну зарядку (67 Вт), бездротову (50 Вт) та реверсивну (10 Вт). У Xiaomi 13 Pro батарея на 4820 мАг, потужність дротового підживлення збільшена до 120 Вт.

В обох телефонах заявлено підтримку NFC та захист корпусу за стандартом IP68. Як ОС буде встановлена ​​Android 13 з оболонкою MIUI 14. Про ціни поки не повідомляється.

MIUI 14 та інші новинки

Про майбутню MIUI подробиць не так багато, але деякі особливості апдейту були розкриті розробниками. На цей раз у Xiaomi зосередилися на підвищенні швидкодії та стабільності. З цією метою розмір системи оптимізували: прошивка займає на 23% менше місця порівняно з MIUI 13. Прокачали й алгоритм керування пам’яттю — ОС навчилася ефективніше розподіляти апаратні ресурси.

Число штатних програм, які не можна видалити, знизили до восьми, залишивши лише найголовніше: телефонні дзвінки, SMS-клієнт, браузер, стандартний додаток камери тощо. Крім того, за чутками, MIUI 14 повністю відмовляться від вбудованої реклами. Раніше у мережі засвітився список моделей Xiaomi, які першими отримають оновлення.

На грудневій презентації Xiaomi має намір показати й інші продукти: TWS-навушники Xiaomi Buds 4 та смарт-годинник Watch S2. Детальні характеристики аксесуарів дізнаємось вже на заході.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.