Чому Айфон коштує так дорого. Що в ньому особливого

Смартфони Apple відносяться до найвищого цінового сегменту, хоча за функціоналом вони поступаються багатьом флагманським моделям інших брендів. Споживачі охоче купують «яблучні» телефони, незважаючи на їхню вартість. Але звідки береться величезна ціна?

Для відповіді це питання потрібно вивчити ціноутворення. Воно відбувається під впливом цілої низки обставин. Розглянемо докладніше кожне.

Супутні фактори

Компанія Apple дбає про споживачів, тому організує страхування ризиків, має ефективну службу технічної підтримки, регулярно оновлює ПЗ, дає гарантії тощо. Це цілий комплекс зобов’язань, які впливають на вартість продукції бренду.

Зручність використання

Будь-який пристрій на базі Android – це маса нав’язаних додатків, багато з яких не потрібні або навіть заважають експлуатації девайсів. У iPhone все інакше – споживачі отримують пристрої без попередньої начинки. А ті програми, які стоять за замовчуванням, можна деактивувати та сховати.

Позиціювання бренду

Сам виробник всіляко підкреслює, що його продукція належить до преміум-сегменту. А за будь-яку річ із приставкою VIP потрібно платити більше. Тим більше, що виробник об’єктивно прагне давати якість збірки, працює над дизайном і пропонує якісь унікальні фішки.

Монополия на iOS

Увага до деталей, взаємодія з користувачами, зручний інтерфейс, продумані кольори та форми – це та багато іншого є відмінною рисою OS iOS. Багато людей готові переплачувати такі можливості.

Оновлення ПЗ

Будь-який власник айфона після переходу з Андроїд скаже, що оновлення софту в «яблучників» йде набагато швидше. Інженери Аппл швидко розробляють і покращують версії ОС, причому в більшості випадків впроваджують реально корисні речі.

Зручний фірмовий магазин

AppStore – приклад того, яким має бути зручний маркет додатків. У ньому окрім зручного інтерфейсу та грамотного розміщення софту можна відзначити своєчасне видалення застарілого ПЗ. Відвідувачам не потрібно ламати голову та думати, яка програма підійде для вирішення того чи іншого завдання.

Взаємодія

Свого часу Apple випустила три корисні програми: IMessage, FaceTime і FaceTime Audio. Вони спростили спілкування між власниками апаратів, що безперечно зіграло в плюс репутації компанії.

Налаштування для дилетантів

Налаштувати айфон зможуть умовні домогосподарка та пенсіонер. Доступність і універсальність приваблюють сучасних користувачів, яким ніколи не хочеться розбиратися зі складним функціоналом телефонів.

Також не варто забувати про ідентичність. Апарати на Андроїд схожі, як брати-близнюки. А iPhone відразу видає своє походження та відрізняється від масового продукту. А якщо сюди додати відсутність root-прав, рекавері, глюків прошивок та іншої нісенітниці, то вартість айфонів стає цілком виправданою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.