ТОП за свої гроші: вдалі смартфони до 10 000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибрали найкращі моделі 2022 року в бюджетній категорії за відгуками користувачів та експертів, технічними характеристиками та співвідношенням ціна/якість.

Tecno Pova Neo 2 (6+128GB)

Ціна: 6 499 грн.

Геймерський смартфон із потужною батареєю для ігор без зупинки

Смартфон виділяється дизайном “не як у всіх” з явним ухилом у геймерську тематику. Він на любителя, але одразу запам’ятовується – рідкість у сегменті бюджетних пристроїв. Кілер-фіча – акумулятор на 7000 мАч: пауербанк вам точно не знадобиться. По живучості Tecno Pova Neo 2 робить більшість смартфонів на ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інші характеристики – на хорошому базовому рівні. Екран середній за якістю, зате дуже великий. Для розваг за сценарієм “фільми, серіали, соцмережі” підходить відмінно. Грати на ньому можна практично у всі, просто на середніх чи низьких налаштуваннях графіки. На дії реагує швидко, особливо якщо не перевантажувати його непотрібними додатками.

При достатньому освітленні на Tecno Pova Neo 2 можна зробити пристойні кадри, а насиченість, контраст і чіткість вже докрутити в будь-якому фоторедакторі. Для селфі є передній спалах та алгоритми «б’ютифікації».

З інших плюсів – NFC, придатний стереозвук та зручна оболонка HiOS 8.6 з купою налаштувань та опцій.

HUAWEI Nova Y70 (4+128GB)

Ціна: 6 399 грн.

Смартфон з усім необхідним, але без надмірностей

Один із найпопулярніших смартфонів у нашому магазині — частіше за нього замовляють тільки iPhone. Nova Y70 має все необхідне, але без надмірностей, за які доводиться доплачувати. Дизайн простий, але стильний корпус за рахунок глянсового покриття навіть схожий на скляний. Великий екран — на місці, колір передачі близький до природної, запас яскравості хороший. Дозвіл міг бути і вище, шрифти та окремі деталі не ідеально чіткі, але спілкуванню в соцмережах та перегляду відео це ніяк не заважає.

За «залізом» все непогано: смартфон спритно справляється з повсякденними завданнями. Ігри теж тягне, але годинами грати не вийде – починає грітися та повільніше реагувати на дії.

Камера 48 Мп робить гарні знімки, а якщо повозитися з налаштуваннями в режимі «Профі», можна взагалі отримати шедеври. На цей смартфон знімав фотограф National Geographic Діонісій Міть у своїй подорожі горами Казахстану. А взяти саме nova Y70 він вирішив, бо у горах проблеми з розетками, а смартфон тримає заряд до трьох днів і на 5% працюватиме ще 12 годин.

Єдиний помітний мінус – відсутність сервісів Google, але з іншого боку HUAWEI має власний магазин AppGallery, де, швидше за все, будуть всі потрібні вам додатки (або аналоги).

Samsung Galaxy А32 (4+64GB)

Ціна: 1099 грн.

Б’є рекорди з продажу та радує стильним дизайном.

Galaxy A32 входить до ТОП-5 смартфонів, що найбільш продаються у світі, а для Samsung він став одним з ключових запусків 2021 року. Тут вся річ у дрібницях, яким приділили багато уваги. Відразу хочеться виділити свіжий дизайн і особливо мінімалістичне оформлення блоку камер. Кольори теж нестандартні, і в компанії заморочилися, щоб на корпусі не залишалося відбитків пальців і подряпин. Задня панель виготовлена ​​з фірмового композитного матеріалу Samsung.

Дисплей яскравий і соковитий, роздільна здатність висока, є функція AlwaysOn Display (так, у Samsung вона була задовго до Apple). Смартфон отримав процесор MediaTek Helio G80, який був розроблений як база для недорогих ігрових девайсів. І є технологія HyperEngine: вона забезпечує стабільний гемплей. В результаті навіть вибагливі ігри на Galaxy A32 запускаються – він гріється, але працює плавно, без лагів.

Камера 64 Мп, стандарт для недорогих пристроїв: при світлі все добре, в темряві не дуже. Але якщо поставити нічний режим і терпляче почекати кілька секунд, поки алгоритми опрацюють фото, смартфон видасть пристойну якість. Однієї зарядки вистачає на день-півтора. Загалом, повний набір радощів життя, із дратівливих деталей – лише незручний сканер відбитків пальців, який періодично гальмує.

Honor X8 (6+128Gb)

Ціна: 10 000 грн.

Максимальна кількість флагманських фішок за бюджетною ціною

Цей смартфон ледве вписався в наш рейтинг за ціною (навіть довелося зробити знижку), але за свої гроші він пропонує максимум. Діагональ екрану – 6,7 дюймів, як у iPhone 14 Pro Max, а рамки дуже вузькі, трохи більше міліметра. Дивитись фільми та грати на HONOR X8 – одне задоволення. А ще смартфону дісталася фішка, яка зазвичай є тільки в дорогих моделях: підвищена частота оновлення екрану. Вона робить картинку більш плавною та реалістичною.

Продуктивність теж на рівні флагманів за рахунок свіжого процесора Snapdragon 680 та технології розширення оперативної пам’яті HONOR RAM Turbo – це власна розробка компанії. Щоб було простіше зрозуміти, пояснимо на прикладі. Уявимо, що ви проходите рівень у грі або бронюєте авіаквиток у додатку, і тут вам надходить повідомлення від мами «Терміново зателефонуй». Ви, звичайно, відразу відкриваєте чат, щоб дізнатися, що трапилося, а коли повертаєтеся до гри або купівлі авіаквитка, то бачите, що додаток «вилетів», і треба все починати спочатку. Щоб такого не траплялося, потрібний великий обсяг оперативної пам’яті. Чим більший обсяг оперативної пам’яті, тим дорожчий смартфон. Тому сценарій із вильотом характерний для бюджетних пристроїв. А ось HONOR вигадали, як вирішити цю проблему, не збільшуючи вартість. У смартфона 6 ГБ оперативної пам’яті, але ще 2 ГБ він, коли треба, бере із вбудованої пам’яті. Разом – 8 ГБ, як у флагманах, і всі програми літають, а не вилітають.

Камера звичайна за характеристиками, але HONOR вміє “витягувати” фотографії розумними алгоритмами. Навіть під час зйомки в темряві якість залишається на рівні і при цьому не потрібно возитися з налаштуваннями.

Мабуть, єдине відверто слабке місце HONOR X8 – акумулятор ємністю всього 4000 мАг. Для смартфона на Android в 2022 році це мало, у більшості конкурентів мінімум 5000 мАг. Частково це компенсується швидкою зарядкою Honor SuperCharge та адаптером потужністю 22,5 Вт у комплекті. 10 хвилин біля розетки, і можна активно юзати смартфон ще кілька годин. І так, сервіси Google та Play Market теж є.

realme 9 4G (6+128GB)

Ціна: 10 000 грн.

Народний бестселер з найкращим екраном для розваг

Смартфон трохи вийшов за рамки бюджету, але він такий гарний, що можна йому пробачити. Компанія realme чудово вміє у комбо «ціна-якість», а 9-серія смартфонів вийшла в цьому плані найвдалішою. realme 9 4G— один із найкращих бюджетних пристроїв на ринку. По-перше, приголомшливий дисплей Super AMOLED з FullHD-роздільною здатністю і підвищеною частотою оновлення 90 Гц. Якщо часто дивіться фільми та YouTube на смартфоні, то модель однозначно для вас. По-друге, варта продуктивність: якщо не вимагати від нього запуску важких ігор, то проблем зі швидкістю роботи не виникне. По-третє, камера флагманського рівня 108 Мп із найновішим оптичним сенсором ISOCELL HM6 від Samsung. До речі, realme 9 став першим смартфоном, який його отримав. Камера всім хороша, але любить світло, і при поганому освітленні якість фото помітно страждає. Красиво зняти зоряне небо, на жаль, не вийде, а ось гуляти з realme 9 до світанку можна. Акумулятора 5000 мАч вистачає на два дні, якщо не сильно навантажувати смартфон.

Окремо хочемо відзначити красивий золотий відтінок корпусу, натхненний сходом сонця в пустелі. Але якщо це не ваше, можна вибрати смартфон у класичному чорному кольорі.

У realme 9 4G не тішать лише відсутність стереодинаміків (музику без навушників слухати не дуже приємно) і велику кількість попередньо встановленого софту, який доводиться видаляти вручну. А в іншому – заслужений народний бестселер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.