Топ-5 найцікавіших смартфонів листопада 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так вийшло, що ця добірка майже повністю буде присвячена флагманам. Лише під кінець я залишив вам гарячий сюрприз, що сильно виділяється серед інших новинок холодного листопада. Сідайте зручніше, бажаю вам приємного читання.

Vivo X90 Pro+ – перший у всьому

Насправді компанія Vivo представила лінійку з трьох моделей, але найбільшої уваги варта старша з них — X90 Pro+. Почати хоча б з того, що це перший смартфон на базі чіпсету Snapdragon 8 Gen 2, що підтримує трасування променів, Wi-Fi 7 та роботу обох сімок у 5G-режимі. Навіть Xiaomi, яка так любить бігти попереду паровоза, відклала анонс своєї 13-14 лінійки на початок грудня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ну і звичайно, Vivo не була б сама собою, якби не оснастила свій топчик найкрутішими камерами – їх тут у сумі аж на 244 МП! Основна IMX989 з дюймовим детектором і OIS, ширококутна з кутом огляду 144 градусів, фронталка на 32 МП і два телевізори з оптичною стабілізацією – один з дворазовим, а інший з 3.5-кратним зумом.

Флагман крутими фішками не зіпсуєш, так що у X90 Pro+ їх сповна. Екран Samsung E6 з роздільною здатністю 2K та технологією LTPO 4-го покоління, нова пам’ять формату LPDDR5x та UFS 4.0, Android 13 з оболонкою OriginOS 3, захист від пилу та вологи IP68. Недоліків лише два — смартфон важкий і дорогий: за брусочок технологій вагою 221 грам потрібно заплатити від 6500 до 7000 юанів, що становить приблизно 55 і 60 тисяч за надто щедрий біржовий курс.

Honor Magic Vs – хтось, зупиніть Honor!

За ринком розкладних смартфонів завжди цікаво спостерігати, адже технологія гнучких екранів все ще нова і далека від досконалості. У всякому разі, я не бачив ще жодного рішення, де могли б позбутися горезвісної “зморшки” на місці згину. Тим не менш, такі пристрої мають свою перевагу: оскільки гнучкі матриці все ще коштують дорого, то й інші характеристики роблять максимально крутими, щоб хоч чимось ще виправдати високу вартість.

Незважаючи на те, що з розкладними смартфонами у нас насамперед асоціюється Samsung, пальму першості цього року взяла Honor — як мінімум за те, що розщедрилася одразу на два таких апарати. На початку року вона дебютувала в цьому класі з флагманом Magic V, а вже в листопаді представила його покращену (або спрощену?) версію Magic Vs.

Зміни в ній зводяться до наступного: поміняли Snapdragon 8 на 8+, додали дешевшу версію 8/256, трохи збільшили батарею і трохи перебрали камери – замінили основний сенсор на новий 54-мегапіксельний, а замість “ультраспектральної” камери поставили звичайний телевізор. Також у розкладачки з’явилася особлива версія Magic Vs Ultimate – китайська відповідь Samsung Galaxy Note. Підтримка стілусу, покращене покриття екрану і зазвичай море пам’яті – 16/512 ГБ. Спеціально для китайців поставили гарний цінник у 10888 юанів — місцеві дуже люблять вісімку.

ZTE Nubia Z40S Pro Starry Night – кохання з першого погляду

2018 року ZTE випустила “преміальний” флагман Nubia Z18. Своїми характеристиками він не виділявся, та й спереду був відверто страшнуватий – без “чубчика”, і на тому спасибі! Однак своя фішка у нього все ж таки була: дивовижне забарвлення Зоряна ніч, присвячена однойменній картині Вінсента Ван Гога. За таку красу та зайві вісім тисяч доплатити було не шкода!

На жаль, багато витворів мистецтва знаходять своє визнання лише через роки, ось і ZTE знову згадала про Ван Гогу лише зараз. Згадала і зробила ще гарнішою. Від їхнього нового флагмана Z40S Pro Starry Night неможливо відірвати погляд – настільки чудово він виглядає. Втім, і всередині у нього є, на що поглянути, причому йдеться не тільки про сам телефон, а й про його коробку.

Так, крім звичайного 80-ватного блоку живлення в комплекті йде додаткова 65-ватна зарядка на три порти з окремим кабелем Type-C. І ніхто не скаржиться на шкоду екології! Сам апарат, природно, працює на флагманському процесорі Snapdragon 8+ gen 1 і пропонується виключно у конфігурації 12/512 ГБ. Екран з діагоналлю 6.67″ і матрицею OLED пропонує надвисоку частоту оновлення 144 Гц. Камери теж хороші: телевік-перископ з п’ятикратним зумом і OIS, ширик на 50 МП з автофокусом та основна Sony IMX787 з нехарактерним для смартфонів фокус. Де мої 5000 юанів?

Leica Leitz Phone 2 – квадрат, практиш, гут

До 2021 року відома у вузьких колах фірма Leica своїх телефонів не випускала, проте співпраця з Sharp їм добре допомогла: остання дозволила “Лейку” перевипускати їх смартфони під своїм ім’ям. І якщо якийсь Huawei P30 Pro або Xiaomi 12S Ultra вкрай важко уявити під німецьким брендом, то японський Sharp Aquos R7 виглядає чудовим “донором” для Leitz Phone 2.

Подивіться самі: стилізована під метал спинка, плоскі ребристі грані, прямі кути корпусу – відразу згадується рекламний слоган “quadratisch, praktisch, gut”! Навіть вставка під камери зроблена круглою та великою спеціально, щоб до неї підходили фірмові кришечки для об’єктивів. Жаль, що уважні до дрібниць розробники втратили дуже зручну кнопку спуску затвора.

За начинкою Leitz Phone 2 має лише одну відмінність від свого донора – це збільшений до 512 ГБ накопичувач. При цьому нікуди не подівся ні слот для карти пам’яті, ні 3.5-мм джек, ні захист IP68 японці не від такого відмовлятимуться. Камера у смартфона по суті одна: дюймовий сенсор Sony IMX989 з незвичайною роздільною здатністю 47.2 МП. Чіпсет Snapdragon 8 Gen 1, 6.6″ OLED-екран з частотою розгортки до 240 Гц, підтримка eSIM. Шкода тільки, що дорого та ексклюзивно для японського ринку.

Sharp Easy Phone 11 – простий кнопковий смартфон

Нехай вас не бентежить те, що це кнопкова розкладачка: всередині неї заховано повноцінне смартфонне “залізо” і операційна система, побудована на базі Android 8.1. Позиціонування апарату таке ж просте, як і його назва: це пристрій для старшого покоління з мінімально необхідними для Японії функціями. Зокрема, воно вміє працювати в 4G і Wi-Fi мережах, захищене від пилу і вологи по класу IP58 і має протиударний корпус – принаймні, падіння з висоти зростання не повинно завдати йому шкоди.

Телефон переповнений програмними фішками, які спрощують його використання. Наприклад, під час дзвінка або приходу електронної пошти підсвічуються не тільки індикатори над заднім екраном, але й відповідні кнопки всередині. За заявою компанії, основний динамік має збільшену гучність, а розмовний вміє дублювати ваш голос, щоб ви могли чути себе в шумній обстановці. Також у прошивку вбудований голосовий помічник, який захищає від небажаних дзвінків. Є кнопки швидкого набору та характерна для “бабушкофонів” клавіша SOS.

Що стосується “заліза”, то воно тут дуже скромне: процесор Snapdragon 215, 1/8 ГБ пам’яті, акумулятор на 1680 мАг, одна 8-мегапіксельна камера з автофокусом. Продається Sharp Simple Phone 11 виключно у оператора Softbank, причому купити його можна або за 280, або за 140 доларів — все залежить від умов розстрочки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.