Чотири найочікуваніші смартфони OnePlus, які вийдуть у 2023 році

OnePlus за короткий термін спромоглася перетворитися з маловідомого китайського бренду на одного з провідних виробників смартфонів на світовому мобільному ринку. Це сталося багато в чому завдяки унікальній стратегії компанії, яка полягала у випуску так званих «вбивць» флагманів — смартфонів з топовими характеристиками, які при цьому були дешевшими за конкурентів. 

Однак згодом OnePlus відійшла від цієї концепції і поряд з топовими моделями налагодила випуск недорогих смартфонів, запустивши лінійку Nord, а також запустила ігрову серію R. І тепер асортимент OnePlus більше не обмежується топовими флагманськими моделями і бренд може запропонувати своїм клієнтам широкий асортимент. 

В результаті щороку OnePlus виводить на ринок кілька нових моделей. Які новинки чекають на шанувальників китайського бренду наступного року.

OnePlus 11

Звичайно ж, 2023 не обійдеться без анонсу флагманської моделі. Це буде OnePlus 11, в основу якого ляже нова однокристальна платформа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, компанію якої складуть до 16 Гб оперативної і до 256 Гб вбудованої пам’яті. На передній панелі смартфона, якщо вірити чуткам, встановлять 6,7-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю Quad HD+ та частотою оновлення зображення 120 Гц. У невеликому отворі зверху дисплея сховають 16-мегапіксельну селфі-камеру, а на задній панелі розташується потрійна основна камера з головним датчиком на 50 мегапікселів, 48-модулем з надширококутним об’єктивом об’єктивом і 32-мегапіксель. Автономну роботу смартфону забезпечить акумуляторна батарея ємністю 5000 мАг за допомогою 100-ватної зарядки.

За чутками, однією з фішок нового флагмана стане керамічний корпус із металевим каркасом, що зробить смартфон ще більш міцним та довговічним. Але деякі джерела стверджують, що такий корпус дістанеться тільки Pro-версії смартфона, яка дебютує разом зі стандартною моделлю OnePlus 11.

OnePlus Ace 2 (11R)

Крім OnePlus 11, наступного року в асортименті китайського бренду з’явиться ще одна флагманська модель, яка буде орієнтована в першу чергу на геймерів. Йдеться про смартфон під назвою OnePlus Ace 2 або 11R. Цьому смартфону численні витоки приписують великий дисплей типу Fluid AMOLED з роздільною здатністю 1.5К і частотою оновлення зображення 120 Гц. В його основу ляже чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, компанію якому, залежно від обраної версії, становитимуть 8, 12 або 16 Гбайт оперативної пам’яті.

На задній панелі OnePlus Ace 2 встановлять потрійну основну камеру, до складу якої увійде головний датчик на 50 мегапікселів, 8-мегапіксельний модуль із надширококутним об’єктивом та 2-мегапіксельний датчик глибини. Для селфі та відеозв’язку буде передбачена 16-мегапіксельна фронтальна камера. Також смартфон похвалиться підтримкою 100-ватної зарядки та операційною системою Android 13 на борту.

OnePlus Nord CE 3

З’явиться наступного року в асортименті OnePlus та смартфон середнього класу. Йдеться про OnePlus Nord CE 3, який матиме 6,7-дюймовий IPS LCD-дисплей з частотою оновлення зображення 120 Гц, чіпсет Qualcomm Snapdragon 695 у поєднанні з 12 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ вбудованої пам’яті. Також він отримає 108-мегапіксельну основну камеру з двома додатковими модулями по 2 мегапікселі кожен і 16-мегапіксельну фронтальну камеру для селфі та відеозв’язку. Збоку у смартфона на кнопці живлення буде встановлений сканер відбитків пальців.

Місткість батареї OnePlus Nord CE 3 складе 5000 мАг, а потужність швидкої зарядки досягатиме 67 Вт. Прем’єра нового представника серії OnePlus Nord очікується у першому чи другому кварталі 2023 року.

OnePlus Nord N300

Наступного року лінійка OnePlus Nord, крім Nord CE 3, поповнилася ще однією моделлю під назвою Nord N300. Вона запропонує своїм користувачам 6,56-дюймовий дисплей з роздільною здатністю HD+, частотою оновлення зображення 90 гц та краплеподібним вирізом під 16-мегапіксельну фронтальну камеру, а також чіпсет MediaTek Dimensity 810 у поєднанні з 4 ГБ оперативної пам’яті та 64 ГБ.

Ззаду у смартфона буде скромна установка з 48-мегапіксельної основної камери з електронної стабілізації зображення в поєднанні з додатковим 2-мегапіксельним датчиком. При цьому незважаючи на відносно низьку ціну, апарат похвалюється наявністю підтримки стільникових мереж п’ятого покоління.

Ось чотири смартфони OnePlus, які ми побачимо наступного року. Яку з новинок ви чекаєте найбільше? Діліться у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.