Названо 3 найбільші питання про iPhone SE 4

Якщо вірити джерелам, компанія Apple вже приступила до роботи над четвертим поколінням свого доступного смартфона iPhone SE. Завдяки численним витокам ми вже маємо певне уявлення про те, на що чекати від спадкоємця iPhone SE 2022 модельного року. Однак у нас зберігаються три основні питання, на які ще потрібно буде відповісти.

Очевидно, що iPhone SE четвертого покоління з’явиться на ринку після запуску серії iPhone 15, який заплановано наступної осені. Швидше за все, прем’єра iPhone SE 4 відбудеться не раніше 2024 року і до цього часу Apple має визначитися з деякими моментами, зокрема, йдеться про розмір і тип екрану та систему біометричної автентифікації. Але про все по порядку.

Як очікується, наступний iPhone SE отримає дизайн у стилі iPhone Xr, що вимагатиме відмови від традиційної кнопки Home та додавання вирізу у верхній частині дисплея. Це цілком очікувано з огляду на те, що в попередніх моделях iPhone SE завжди використовувався дизайн більш старих моделей.

Перше, що досі невідомо, це розмір дисплея наступного iPhone SE. За даними аналітика Росса Янга, Apple досі не визначилася з точним розміром екрану нового смартфона, розглядаючи панелі від 5,7 до 6,1 дюйма. Тут варто відзначити, що iPhone Xr, який, за чутками, ляже в основу нової моделі, оснащується 6,1-дюймовим екраном. І велика ймовірність, що Apple зупинить свій вибір саме на цій діагоналі.

Також відкритим залишається питання і про тип панелі iPhone SE 4. За однією з версій, нова модель буде обладнана енергоефективним OLED-дисплеєм, як і нові флагманські моделі iPhone. Але Apple може зупинити свій вибір на LCD-панелі, як у оригінального iPhone Xr. LCD-дисплей виглядає кращим для iPhone SE, який позиціонується як пристрій початкового рівня, оскільки він коштує помітно дешевше в порівнянні з OLED-панеллю.

Якщо iPhone SE четвертого покоління дійсно успадкує дизайн від iPhone Xr, то це означає, що він втратить кнопку Home. Чи відмовиться Apple від сканера відбитків пальців Touch ID або перенесе його в кнопку живлення збоку, як у деяких нових моделей iPad, поки невідомо. Цілком можливо, що Apple замінить Touch ID на систему розпізнавання облич Face ID, яка буде встановлена ​​у вирізі у верхній частині дисплея, як у флагманських моделей iPhone починаючи з iPhone X, що побачив світ у 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.