Смартфони, які першими отримають MIUI 14, дизайн Poco F5, оновлення Android Auto

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за списком смартфонів, які компанія Xiaomi оновить до MIUI 14, одним із тестувальників було опубліковано список так званої “першої хвилі”.

Але я пішов далі і на основі статусу бета-прошивок, готовий перерахувати назви глобальних версій смартфонів (і регіони MIUI), власники яких отримають оновлення раніше за інші.

А перед цим коротко розповім про велике оновлення Android Auto і незвичайний дизайн Poco F5 (він же Redmi K60).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android Auto

У Google врахували побажання користувачів та повністю змінили дизайн головного екрану та елементів керування, кількість яких помітно зросла.

У плитковому дизайні інтерфейсу можна виділити три основні особливості:

  • Док (дозволяє перемикатися між останніми запущеними програмами)
  • Вікна основних функцій (карти, мультимедіа, останні повідомлення можуть бути відкриті на весь екран)
  • Повідомлення (кожне нове повідомлення можна скинути, після чого воно потрапляє в окремий блок на екрані, в якому передбачено кілька швидких відповідей)

Крім цього в оновленні є повноцінний режим поділу екрана, який дозволить виводити до трьох повноцінних вікон додатків для паралельної роботи.

Оновлення поки що має статус Beta, але офіційний анонс відбудеться вже в січні.

Дизайн Poco F5

Xiaomi не змінює традиціям і слідом за опублікованими зображеннями майбутнього флагмана (Xiaomi 13), в мережу витікає дизайн одного з найочікуваніших новинок – Poco F5 (він же Redmi K60).

Основні відмінності, звичайно ж, стосуються розташування камер, а також зменшених рамок навколо Amoled дисплея.

Якщо порівнювати дизайн Poco F5 із Xiaomi 13, стає зрозуміло, що Xiaomi вирішили витримати всі свої головні новинки в одному стилі. Напишіть у коментарях який телефон Xiaomi ви вважаєте найкрасивішим зовні (для мене це Mi 9T Pro).

Список смартфонів, які першими отримають MIUI 14

Почну з несподіваної появи прошивки MIUI 14 (Android 13) для Mi 11 Lite 5G NE. Версія V14.0.0.1.TKOINXM отримала статус готової до релізу, що незвичайно, адже зазвичай перші глобальні версії MIUI з’являються для індексу “MI”.

У представленому списку будуть перераховані лише смартфони з MIUI 14, а перша літера (у номері версії) означає версію Android, де “T” – Android 13, а “S” – Android 12. Для зручності розділив список на три частини: CN (китайська) прошивка) та глобальні версії.

Звичайно ж першими MIUI 14 отримають флагманські моделі смартфонів, але той факт, що ще до презентації на великій кількості моделей розробники закінчили тестування, вселяє надію на те, що MIUI 14 дійсно “прилетить” на смартфони швидше за нинішню версію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.