Серія iPhone 15 помітно подорожчає: що відомо

У виробництві чіпів почалася епоха 3 нм. Продукцію, розроблену з використанням цієї технології, пропонують Samsung та TSMC. Остання, схоже, постачатиме нові 3-нм чіпи купертинівцям для Apple A17 Bionic – цим процесором оснастять найкращі айфони лінійки iPhone 15, пише Gizmochina.

Що зміниться

Нові чіпи хороші з погляду потужності та енергоефективності. Айфони з ними показуватимуть чудові результати у тестах продуктивності. Це, звісно, ​​плюс.

Є й мінус: перехід на чіпи, виготовлені за новим техпроцесом, зазвичай супроводжується зростанням ціни. Наприклад, коли відбувся перехід із 7-нм на 5-нм техпроцес, ціни на чіпи зросли на 60% – з 10 000 доларів до 16 000 доларів. Відповідно до останніх повідомлень, TSMC планує стягувати понад 20 000 доларів за свої 3-нм розробки.

На перший погляд, усі внутрішні витрати не мають сенсу для кінцевого споживача, але через них зростання цін на кінцеву продукцію уникнути не вдасться. Джерело пише, що флагманські моделі iPhone 15 вийдуть за вищою ціною, ніж очікувалося. Особливо якщо враховувати той факт, що зростання вартості навряд чи обмежиться лише чіпами. На ціну можуть вплинути й інші особливості серії iPhone 15, які ми перераховували раніше.

Скільки доведеться платити

Поки що невідомо точно, за якою ціною Apple продаватиме нові айфони. Інформація з’явиться ближче до осені наступного року – у цей час нову лінійку мають подати офіційно.

Нагадаємо, найбільш топовий айфон останньої серії — iPhone 14 Pro Max — анонсували 7 вересня 2022 року. Ціна на нього стартувала у США від 1099 доларів. Зараз гаджет можна знайти помітно дешевше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.