Categories: Смартфони

Знайдена реальна причина швидкої розрядки смартфонів, і як з нею боротися

Share

Хоч всі виробники смартфонів і запевняють, що мобільні пристрої зберігають близько 80% ємності батареї після 500 циклів зарядки, тобто після двох років активного використання, однак на ділі все виявляється гірше. Експерт Адріан Кінгслі-Хьюз з сайту ZDNet провів власне дослідження і зумів виявити реальну причину швидкої розрядки смартфонів, і розповів про те, як з нею боротися. У тому, що телефони перестають довго тримати заряд, за словами фахівців, винні бездротові зарядки.

В ході дослідження вдалося з’ясувати, що абсолютно всі смартфони, заряджаючі за допомогою бездротової зарядки Qi, потім розряджаються відчутно швидше. Експерт запевняє, що за півроку його iPhone вже пройшов 135 циклів зарядки, тобто вже через 1 – 1,5 року акумулятор доведеться міняти. Якби використовувалася звичайна дротова зарядка, в тому числі швидка, то телефон тримав би заряд довше, а значить і заряджати його довелося б рідше.

В ході експерименту вдалося з’ясувати, що, в середньому, смартфон, заряджений за допомогою бездротового зарядного пристрою, розряджається на 15-20% швидше того, який був заряджений з використанням звичайного дроту. Експерт радить всім людям, в тому числі власникам iPhone 8 і iPhone X, відмовитися від використання бездротової зарядки на користь звичайного дротяного пристрою, тому що вона повільніше зношує акумулятор. Саме так і потрібно боротися з швидкою зарядкою акумуляторів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі сказані фахівцем факти відносяться не тільки до останнього покоління iPhone, яке отримало підтримку бездротової зарядки за технологією Qi, а й будь-яких інших мобільних пристроїв, в тому числі таким від Samsung, LG і Sony. Раціональним їх власникам слід використовувати дротовий зарядний пристрій, тому як він максимально ефективно заряджає акумулятор і забезпечує підвищену автономність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024