Чим відрізняються iPhone для інших країн і чи безпечно такий купувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple офіційно більше не постачає свою продукцію до Росії. Наше законодавство дозволило паралельний імпорт. Російська компанія може закупити партію смартфонів за кордоном та легально запровадити її на територію РФ, незважаючи на заборону Еппл.

Зараз ще можна купити телефони, призначені для російського ринку, але незабаром на вітринах стоятимуть лише айфони для інших країн, які привезли до Росії.

Що означає iPhone для інших країн? Хіба не всі iPhone однакові?

Це не зовсім так. Для окремих країн Apple виробляє смартфони з урахуванням державних законів, договорів із операторами зв’язку та потреб користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

США

В айфонах, привезених з Америки, є фішки, які на території України працювати не будуть через відсутність інфраструктури або заборони самого виробника.

Це стосується 5G і чіпа U1.

14 моделі підтримують стандарт 5G mmWave – у нас до такого прогресу ще не дійшли.

Чіп U1, вбудований для точнішого визначення геопозиції, заблокований для України. При цьому за межами він починає працювати.

По суті для звичайного користувача відсутність цих функцій ролі не зіграє.

Ще однією особливістю iPhone 14 зі США стала відсутність слота для Sim-карт, працюють вони лише з eSIM, ще й із трьома відразу. Тобто налаштувати можна на три номери. У нас усі оператори надають такі послуги для оформлення.

Реальною проблемою для власника може стати залочений айфон, тобто створений для роботи тільки з певним оператором зв’язку. Російську сімку гаджет не побачить. Як дізнатися залочений телефон чи ні?

  • переглянути в налаштуваннях – Про цей пристрій – Блокування оператором – має бути Sim без обмеження;
  • переглянути IMEI на коробці та прочитати дані про пристрій на сайті imei.info.

Європа

У Європі встановлено обмеження звуку на гарнітурі. Приблизно на 10% нижче, ніж передбачено.

У Франції до цього року продавали айфони обов’язково у комплекті із навушниками.

До речі, залочені пристрої тут теж трапляються.

Китай
Це єдина країна, для якої Apple виробляє гаджети з можливістю встановлення двох сім-карток. У Китаї за законом заборонено роботу e-Sim. І якщо в смартфонах інших країн можна користуватися трьома номерами (це дозволяє технологія e-Sim), то з китайським телефоном тільки двома. У продажу вони зазвичай називаються iPhone Dual Sim.

ОАЕ

У девайсах для Еміратів діяли обмеження на роботу відеодзвінків. FaceTime не працював взагалі. Але зараз послуги не діють саме в цій країні, за межами все активно.

Японія та Південна Корея

У цих країнах через дивну потяг чоловіків фотографувати дівчат у спідницях знизу, не можна відключити звук клацання фотоапарата. Мабуть, щоб більше неможливо було це зробити таємно і оточуючі могли обчислити порушника.

Згодом ця програмна заборона була пом’якшена, тому що користувачі японських айфонів в інших країнах можуть поставити беззвучну зйомку.

Як визначити з якої країни iPhone?

  • Параметри – Загальна – Про пристрій – Номер моделі;
  • номер моделі написано на задній частині коробки.

Дивіться останні дві літери:

  • SU – Україна;
  • LL – СШA;
  • FB – Франція;
  • CZ – Чехія;
  • D, DM – Німеччина;
  • B, BT, ZO – Великобританія та Ірландія;
  • AE – ОАЕ;
  • CH – КНР;
  • KH – Південна Корея, КНР.

Повний перелк країн за посиланням .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.