Терміново оновіть свій смартфон: знайдено небезпечну лазівку для хакерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасний смартфон – це по суті цифровий відбиток вашої особистості. Крім особистих фотографій та листування, він містить також безліч вразливої ​​інформації: паролі, доступ до банківських рахунків, цифрові копії документів. Як з’ясувалося, через баг операційної системи Android хакери можуть запросто все це вкрасти.

Як пише видання Express , цей баг здатний обходити всі пін-коди та біометричні способи захисту (відбитки пальців або розпізнавання обличчя). Виявив помилку експерт із безпеки Девід Шютц. Він навчився обходити екран блокування телефону, просто дотримуючись певної схеми дій і замінивши SIM-карту.

Шютц записав відео, в якому показав, як кілька неправильних натискань пальцем на вбудований сканер відбитків тимчасово відключили біометричний захист щоб подивитися ролик, доскролльте новину до кінця).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потім чоловік вийняв із смартфона SIM-картку та вставив нову. І тут з’ясувалося: якщо тричі ввести неправильний пін-код, телефон, як ведеться, попросить ввести PUK-код. Але це буде PUK-код нової сімки. Тобто шахрай, до рук якого потрапив гаджет, побачить код прямо на коробці від сім-карти і легко розблокує систему, отримавши повний доступ до всіх даних на пристрої.

У компанії Google, що розробляє ОС Android, незабаром дізналися про відкриття Шютца, поспішили випустити оновлення, що закриває цю лазівку, а чоловікові виплатили 70 тис. доларів винагороди. Відомо, що баг стосується 10-ї, 11-ї, 12-ї та 13-ї версій Android.

Шютц виявив вразливість на смартфоні Pixel, і поки що немає відомостей – стосується виявлена ​​проблема тільки цього бренду або всіх пристроїв з даною ОС. Але експерти радять усім власникам смартфонів із нею оновити програмне забезпечення. Виправлення, яке лікує виявлений баг, вийшло лише 5 листопада і може бути встановлене далеко не у всіх користувачів.

Як перевірити, чи оновилася ваша операційна система до безпечної версії

  • Відкрийте установки телефону
  • Виберіть меню “Про телефон” і натисніть “Версія Android”.
  • Далі виберіть “Оновлення безпеки Android” та “Номер збирання”.

Якщо дані вказують на те, що у вас є необхідне оновлення, можна полегшено видихнути.

Як оновити ОС телефону?

Якщо у вас стоїть старе збирання, ви можете оновити її до необхідної вручну.

  • Відкрийте програму “Параметри” телефону.
  • У нижній частині оберіть “Система” та “Оновлення системи”.
  • Ви побачите статус оновлення та кнопку завантаження. Натисніть на неї та виконайте всі відповідні підказки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.