Samsung Exynos 1380, 1330: дають неймовірне прискорення смартфонам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поточний рік був дуже плідним для компанії Samsung у галузі виробництва та запуску у продаж смартфонів у всіх цінових категоріях. Продовжуючи працювати в заданому темпі, бренд обіцяє випустити на початку року популярні в середньому сегменті оновлення лінійки Galaxy A – A54 і А74. Згідно з офіційно опублікованою інформацією, один із двох смартфонів буде оснащений процесором серії Exynos середнього класу, нещодавно зареєстрованим на сертифікаційних веб-сайтах.

Йдеться про SoC Samsung Exynos 1330 та Exynos 1380, що з’явилися в базі даних Bluetooth SIG. Раніше було відомо тільки про процесор Exynos 1380, але Exynos 1330 SoC – це щось нове. Якщо взяти до уваги деталі, опубліковані на сертифікаційному веб-сайті, обидва чіпсети Exynos будуть підтримувати нову версію бездротового інтерфейсу Bluetooth 5.3 через окремий RF-чіп, відомий як Samsung Bluetooth Controller v6. Такі чіпи компанія планує використовувати у пристроях Samsung Galaxy серій A, F та M.

Основні характеристики: Exynos 1330, Exynos 1380.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До складу архітектури процесора Exynos 1380 входять два високопродуктивні ядра ARM Cortex-A серії та графічний процесор (GPU) Mali-G615, що забезпечують більш високу продуктивність, ніж у попередника Exynos 1280. Разом з тим, SoC отримали повністю інтегрований модем 5G з підтримкою mm можливістю підключення на частоті нижче 6 ГГц. Очікується, що апаратні частини смартфонів Samsung Galaxy A34 і Galaxy A54 базуватимуться на процесорі Exynos 1380 замість використовуваного Exynos 1280 в моделях Galaxy A33 і Galaxy A53.

Щодо процесора Samsung Exynos 1330 опубліковано не так багато інформації. Поки лише відомо, що він стане наступником процесора Samsung Exynos 850 або Exynos 880. Завдяки інтеграції нових процесорів, майбутні моделі смартфонів середнього класу від Samsung будуть більше орієнтовані на покращену якість роботи камер, високу продуктивність та триваліший час автономної роботи.

А поки що з нетерпінням чекаємо появи Galaxy A54 і Galaxy A74 щоб гідно оцінити їх технічні можливості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.