Телефони iPhone подорожчали на сотні доларів: в чому причина

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє Mydrivers, дефіцит iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max призвів до підвищення цін на нові смартфони у сторонніх магазинах. Так, наприклад, молодша версія iPhone 14 Pro вже пропонується за ціною від 1400 доларів – за ці гроші смартфон можна отримати одразу. При цьому на офіційному сайті версія зі 128 ГБ пропонується за 1120 доларів, проте терміни очікування не радують: постачання очікується до 30 грудня 2022 року.

Сьогодні ми вже повідомляли, що в інтернет-магазині Apple у США розрахунковий час доставки пристроїв складає близько шести тижнів, при цьому доставка всіх моделей iPhone 14 Pro запланована на 27 грудня, тобто шанувальники не зможуть отримати подарунки до Різдва.

Основна причина зростання дефіциту полягає в тому, що виробничі потужності складального заводу Foxconn в Чженчжоу були значно обмежені в останні тижні. Втім, за даними MacRumours, робота на заводі в Чженьчжоу вже відновилася. Очікується, що Foxconn відвантажить 79 мільйонів iPhone у поточному кварталі. Попередня оцінка становила 85 мільйонів телефонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.