Смартфони

Кінець епохи. Samsung відмовляється від своїх процесорів Exynos

Share
Час читання: < 1 хв.

Південнокорейський виробник смартфонів Samsung не встановлюватиме власні процесори в лінійку флагманів. Про це пише Phone Arena.

За даними джерела, дані отримані з бази тестування Geekbench 5. Зазвичай розробники «проганяють» смартфони в популярних бенчмарках ще до їх виходу в реліз — так сталося і з моделями Samsung SM-S918B та Samsung SM-S918U. Ці артикули відповідають майбутнім моделям Galaxy S23 Ultra для США та інших країн.

Як відомо, Samsung використовує різні SoC для різних ринків. У смартфонах, що продаються на території США, Канади та Китаю, зазвичай встановлені чіпи Snapdragon, а для всіх інших країн виробляються девайси з Exynos (власними процесорами від Samsung).

Однак у майбутній лінійці Galaxy S23 це правило, схоже, втратить актуальність. База Geekbench 5 показує, що обидві версії Galaxy S23 Ultra оснащені чіпом Qualcomm Snapdragon, і жодна з них не використовує Exynos. Ця інформація відповідає більш раннім чуткам про відмову Samsung від своїх чіпів. Поки невідомо, чи продовжить компанія використовувати SoC Exynos у більш бюджетних смартфонах.

Джерело зазначає, що більшість покупців хотіли б отримати саме чіп від Snapdragon у своєму новенькому флагманському смартфоні Samsung, тому компанія вирішила повністю перейти на них. Судячи з інсайдів, лінійка Galaxy S23 отримає SoC Snapdragon 8 Gen 2, який був представлений кілька днів тому. 

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024

    MacRumors: iPhone 16 Pro Max не підтримує заряджання 45 Вт

    Незважаючи на заяви Apple про підтримку швидкої зарядки потужністю 45 Вт в iPhone 16, незалежні…

    01.10.2024

    За оновлення безпеки Windows 10 незабаром доведеться платити

    У міру наближення кінця терміну підтримки Windows 10 Microsoft запроваджує нові правила. Найближчим часом користувачам…

    01.10.2024

    Огляд soundcore Sport X20: Найміцніші навушники для тренувань

    Бездротові навушники Anker soundcore Sport X20 стали одними з найочікуваніших новинок не лише в сегменті…

    01.10.2024

    У кіберполіції розповіли про ознаки злому смартфона

    Департамент кіберполіції Національної поліції України попередило українців про ознаки наявності шкідливого ПЗ на смартфонах. Докладніше…

    01.10.2024

    П’ять невідомих функцій Android, які варто спробувати

    В Android-смартфоні приховані унікальні функції, які можуть зробити гаджет зручнішим та ефективнішим. Розкриваємо Топ-5 найкорисніших…

    01.10.2024