Apple запускає новий тип оновлень iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Apple випустила перший швидкий патч для iOS 16. Про це повідомляє MacRumors.

Йдеться про функцію Rapid Security Response, або, простіше кажучи, патчі безпеки. Досі Apple випускала лише повноцінні збірки iOS, які завантажуються та встановлюються від 10 хвилин до кількох годин. Але, починаючи з iOS 16, «яблучні» смартфони та планшети отримуватимуть швидкі патчі безпеки – так пообіцяла Apple на WWDC 2022.

Тепер стало відомо, що компанія запустила перший швидкий патч для iOS 16.2 – його отримали ті, хто бере участь у бета-тестуванні цієї версії iOS. Почта з номером iOS Security Response 16.2 (a) важить близько 100 Мб і встановлюється набагато швидше за звичайні апдейти. Крім того, він не змінює номер версії iOS, а лише доповнює її новими засобами безпеки. Таким чином Apple зможе набагато швидше закривати вразливості, не ускладнюючи завдання розробкою повноцінного «номерного» апдейта.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знайти нові патчі безпеки можна буде там же, де й звичайні оновлення – в “Параметрах” iPhone та iPad.

Що ж до iOS Security Response 16.2(a), який отримали бета-тестери iOS 16.2, то Apple повідомляє: жодних нововведень та виправлень патч не містить, він випущений «тільки з метою тестування». 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.