Як дізнатися, до якої версії Android оновиться ваш Xiaomi чи Redmi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Достатня більшість власників пристроїв Xiaomi і Redmi цілком логічно цікавиться, до якої версії операційної системи Android оновиться його модель, а також про те, протягом якого часу виробник її підтримуватиме.

Насправді дізнатися про це зовсім не складно – для цього в браузері переходимо в Xiaomi Security Center за цим посиланням , потім йдемо в розділ Security Updates натиснувши кнопку Learn More.

На наступній сторінці вибираємо підрозділ Smartphones.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут на першій вкладці під назвою Support Policy буде показаний так званий EOS Product List – досить сумний список пристроїв Xiaomi та Redmi, для яких офіційна підтримка виробником вже припинена (EOS, End Of Support, припинення підтримки).

На наступній вкладці з назвою Update Details можна дізнатися актуальну інформацію щодо оновлення безпеки, вибравши потрібний місяць і натиснувши кнопку Go, а також у нижній частині сторінки ознайомитися зі списком смартфонів, які незабаром отримають свіжий патч безпеки Android.

Тут необхідно уточнити, що якщо вашої моделі Xiaomi або Redmi в даному переліку немає, це не означає, що він більше не отримає оновлень безпеки Android, а говорить про те, що прошивка MIUI знаходиться на стадії розробки.

Нарешті на останній вкладці AER Information , що відносно недавно з’явилася в Xiaomi Security Center, можна дізнатися до яких версій Android в майбутньому оновиться ваш Xiaomi або Redmi і протягом якого часу він отримуватиме латки безпеки Android.

Наприклад, для мого відносно нового апарата Redmi Note 11 в цьому списку зазначено:

  • період оновлення: 90 днів
  • дата випуску: 2022-1
  • оновлення безпеки: 2025-1
  • версії ОС майбутні: Android 12, Android 13
  • версія ОС поточна: Android 11

Тобто, Redmi Note 11, який зараз працює під управлінням оболонки MIUI 13 на основі Android 11, в майбутньому оновиться до Android 12 і Android 13, а патчі безпеки Android апарат отримуватиме до січня 2025 року.

Як можна бачити, на сьогоднішній день тут наведені далеко не всі моделі Xiaomi та Redmi, але поступово цей список пристроїв поповнюється – повільно, але вірно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.