Смартфони

Який смартфон купити – вибір читачів iTechua.com

Share
Час читання: 3 хв.

На нашому сайті ми розповідаємо про новинки ринку смартфонів, даємо корисні поради та, звичайно ж, складаємо рейтинги. Кожен ТОП смартфонів — це, як не крути, суб’єктивна думка автора, з якою можна посперечатися чи погодитись. У гонитві за відносною об’єктивністю мені стало цікаво, а якими смартфонами наші читачі користуються насправді, і які виробники у них у пріоритеті. Думаєте, що вже знаєте розподіл місць у цьому рейтингу? Тоді перед тим, як продовжити читання, пропоную припустити, хто, на вашу думку, знаходиться на першому місці, а в коментарях напишіть — чи вдалося вам вгадати переможця.

І, перш ніж ми почнемо, хочу пояснити, на основі чого складено рейтинг популярних смартфонів . Ми регулярно стежимо за тими, якими пристроями користуються наші читачі, щоб висвітлювати популярні та оминати менш затребувані теми. Тому кожен ваш коментар у дусі «Якого біса на сайті про Android робить текст про Apple?» може розбитися про реальність, яку диктуєте ви, а не хтось інший.

Рейтинг виробників смартфонів

  1. Xiaomi (включаючи POCO).
  2. Samsung.
  3. HUAWEI (включаючи HONOR).
  4. Apple.
  5. OPPO (включаючи realme).
  6. OnePlus.
  7. vivo (включно з iQOO).
  8. Google.
  9. ASUS.
  10. Nokia.

Дивлячись на цей список, мені так і хочеться розпочати заочну дискусію з людиною, яка обурюється появою чергового тексту про смартфони Xiaomi на Androidinsider.ru. За поточний рік 28% відвідувачів нашого сайту зайшли на нього саме з телефону Xiaomi. І це з урахуванням усіх платформ, включаючи планшети Андроїд та Windows. У найближчого переслідувача Samsung частка (22%), а HUAWEI, що йде на 3-му місці, демонструє результат 11%.

На 4-му місці з результатом 7,5% впевнено йде iPhone, затикаючи рот кожному скептику, який обурюється появою на нашому сайті чергового порівняння Apple та Android . А смартфони OnePlus і Google, офіційно не представлені на ринку Росії, суттєво випереджають ZTE, Infinix та TECNO, незважаючи на їхню досить агресивну рекламу. Говорить це, на мою думку, про гарні знання користувачів, які посилають маркетологів куди подалі і вибирають дійсно цікаві пристрої.

Найкращі смартфони 2022

Ну а тепер друга частина Марлезонського балету – найпопулярніші смартфони 2022 року . Як і у випадку зі списком виробників, рейтинг складено на основі відвідувань сайту iTechua.com за рік. З нього ми не тільки дізнаємося, який телефон найкращий, а й визначимо середній термін служби мобільного пристрою серед читачів, а також затребуваність тих чи інших цінових категорій.

Місце Модель Рік випуску
1 POCO X3 Pro 2021
2 Redmi Note 8 Pro 2020
3 Redmi Note 9 Pro 2020
4 Samsung Galaxy A51 2020
5 Redmi Note 7 2019
6 POCO X3 NFC 2020
7 Redmi Note 10 Pro 2021
8 Redmi Note 10S 2021
9 Samsung Galaxy A52 2021
10 Redmi Note 8T 2019

Якщо вважати дані статистики релевантними, то, по-перше, можна підтвердити той факт, що люди користуються смартфоном 2-3 роки, після чого купують нову модель. Також варто відзначити лояльність користувачів, які, незважаючи на подорожчання пристроїв (порівняйте вартість Redmi Note 8 Pro та Note 10 Pro , а також Galaxy A51 та A52), не спускаються у нижчий ціновий сегмент.

Найпопулярнішими моделями у читачів iTechua.com є представники середньобюджетного класу, які продаються за 10-20 тисяч гривень в офіційному роздробі. Невже дешеві телефони тепер і справді ніхто не купує ? Якщо говорити більш конкретно, то впевнено попереду POCO X3 Pro та Redmi Note 8 Pro. Цифри підтверджують, що це класні смартфони, які випередили свій час.

Який смартфон купити у 2022

Хочу похвалити наших читачів за те, що в рейтингу популярних смартфонів відсутній відвертий шлак на зразок Redmi 9A або Samsung Galaxy A03. Хоча, за даними російських роздрібних мереж, ці просто огидні моделі досі входять до ТОП-5 у покупців. Ризикну припустити: дешеві пристрої беруть тільки люди, які одночасно і не розбираються, і не хочуть розбиратися в телефонах, тому переважно обходять Androidinsider.ru стороною.

Люди, які купили POCO X3 Pro, зробили правильний вибір. Потужності цього апарата достатньо, щоб смартфон стабільно працював ще протягом кількох років. Тому не здивуюся, якщо ця модель з’явиться в аналогічному рейтингу 2024 року. А ось власникам Redmi Note 8 Pro і тим більше Redmi Note 7, теж купили свого часу хороший телефон, наступного року варто задуматися про перехід на умовний Redmi Note 12 Pro. А ось 11-ту серію (за винятком Redmi Note 11 Pro+ 5G) не рекомендую розглядати за жодних обставин. Вона дасть вам приріст як екран і швидкість зарядки, але ніяк не в камерах і продуктивності.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple працює над спрощеною версією гарнітури Vision Pro

    Apple планує випустити доступнішу версію шолома доповненої реальності Vision Pro у 2025 році. Щоб зменшити…

    27.09.2024

    Названо смартфони, які першими отримають чіп Snapdragon 8 Elite

    Згідно з рекламним тизером смартфона Xiaomi 15, можлива назва нового процесора Snapdragon 8 Gen 4…

    27.09.2024

    Samsung представила недорогий розумний годинник Galaxy Watch FE з підтримкою LTE

    Компанія Samsung Electronics представила нову версію свого бюджетного смарт-годинника Galaxy Watch FE, випустивши варіант з…

    27.09.2024

    Для портативної консолі Nintendo Switch Lite був випущений OLED-дисплей

    Nintendo поки не випустила офіційну версію Switch Lite з OLED-екраном, але незалежні розробники знайшли альтернативне…

    27.09.2024

    iPhone 16 Pro випробували з різними зарядками (відео)

    Цього року Apple інтегрувала у нові iPhone можливість швидшої провідної зарядки (до 45 Вт) та…

    27.09.2024

    AirPods можуть отримати функцію діагностики серцевих захворювань

    Нещодавно видання 9to5Mac виявило в iOS 18 ознаки того, що Apple тестує можливість використання майбутніх…

    27.09.2024