iPhone 14 Pro “принизив” топовий Google Pixel 7 Pro у тесті автономності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу нових моделей iPhone 14 пройшло достатньо часу, тому блогери встигли по-різному протестувати смартфони. Тим не менш, користувачів найбільше приваблює тест батареї iPhone 14: порівнювати його автономність з останнім Samsung Galaxy – погодьтеся, невдячна справа, оскільки південнокорейський флагман постійно програє, тому результат цілком передбачуваний. Заради того, щоб контент вийшов справді цікавим, блогерам довелося почекати виходу Pixel 7 Pro — смартфон від Google цього року видається соліднішим конкурентом для iPhone. Розповідаємо, хто переміг у тесті автономності iPhone 14 Pro Max та Google Pixel 7 Pro – буде дуже цікаво!

Батарея iPhone 14 Pro Max

Швидше за все, новий флагман від Apple вже встигли покритикувати за відсутність інновацій, але він має те, за що його не можна не любити — це потужна батарея. Компанія традиційно не розкрила ємність батареї, зазначивши на своєму сайті, що iPhone 14 Pro Max вистачить на 29 годин відтворення відео. Втім, трохи пізніше фахівці з’ясували, що це ті самі 4323 мА*г.

Але фішка, як завжди, не в ємності, а в процесорі: купертинівці попрацювали над енергоефективністю A16 Bionic – про це ми писали раніше у нашому матеріалі. Все пізнається в порівнянні, тому топовий айфон було вирішено порівняти з Pixel 7 Pro, у якого батарея розрахована на 5000 мА * год. Загалом смартфони дуже сильно нагадують один одного — погляньте в таблицю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Pixel 7 Pro iPhone 14 Pro Max Екран 6,7 дюйма, AMOLED, 120 Гц 6,7 дюйма, AMOLED, 120 Гц Роздільна здатність дисплея 1440х3120 1290х2796 Процесор Tensor G2 A16 Bionic Батарея 5000 мА*г 4323 мА*г.

Здавалося б, у Pixel 7 Pro збільшили час автономної роботи , а ємність батареї просто не дозволяє програти iPhone 14 Pro Max. Але такими простими методами смартфон від Apple не перемогти, а Pixel має і свої проблеми. Дивіться, що вийшло.

Тест батареї iPhone 14 Pro Max

У експертів із PhoneBuff вже є роками відпрацьована схема: вони використовують спеціальну роботизовану руку для запуску додатків, щоб тестування було максимально прозорим та неупередженим. На смартфонах по 1 годині запускали телефонний дзвінок, YouTube, карти, Snapchat та інші програми.

Обидва смартфони почали розряджатися вже під час телефонного виклику: iPhone 14 Pro Max втратив 2%, а Google Pixel 7 Pro – 3%. Але далі розрив став лише збільшуватися: після введення тексту в месенджері заряд батареї смартфона від Google зменшився до 89%, тоді як у iPhone до 92% саме з цього процесу смартфон від Apple став випереджати Pixel. Далі перевага iPhone тільки збільшувалася: до закінчення перегортання стрічки в соцмережах iPhone залишилося 74%, а Pixel 7 Pro — 64%.

Pixel розряджається помітно швидше, хоча обидва смартфони мають однакову яскравість екрану

Потім Pixel 7 Pro та iPhone 14 Pro Max пролежали 16 годин у режимі очікування, втративши 8 та 7% заряду відповідно. Цікаво, що перегляд відео на YouTube відібрав у обох смартфонів по 8%, а ось під час ігор розрядилися смартфони по різному: Pixel 7 Pro втратив 14%, після чого рівень заряду опустився до 33, а iPhone 14 Pro Max розрядився всього на 10 %, після чого він залишився ще 49%. Ви уявляєте, майже половина заряду!

Батарея Pixel 7 Pro, % Батарея iPhone 14 Pro Max, % Дзвінок за телефоном 100 100 Повідомлення 97 98 Перегляд пошти 89 92 Браузер 82 87 Соцмережі 72 79 Режим очікування 64 73 YouTube 56 4 4

Надалі і при використанні карт навігації, і при прослуховуванні музики витрата батареї Pixel 7 Pro була вищою на 2-4% – здавалося б, дрібниця. Тільки ось до запуску Snapchat iPhone 14 Pro Max підійшов, маючи триразову перевагу в заряді – 31% проти 12!

Власне, цього вистачило, щоб розрядити Pixel 7 Pro до кінця, тоді як iPhone залишився 21% заряду! Фантастика! Більше того, автономності Pixel 7 Pro навіть не вистачило для того, щоб завершити Snapchat-тест — за 19 хвилин до закінчення він відключився.

Який смартфон із потужною батареєю купити в 2022

Що ж, Google Pixel 7 Pro позиціонується не як ігровий смартфон, однак у тесті PhoneBuff його «добило» не тільки це: соцмережі, веб-серфінг, перегляд пошти, використання фоторедакторів і навіть навігаційні карти — смартфон від Google швидко розряджається через елементарні функцій!

Так, він продуктивний, але команді розробників доведеться попрацювати над енергоефективністю процесора Tensor, щоб він не так активно витрачав заряд батареї. Чи вся проблема в ненажерливому Android 13 теж? Питання риторичне.

Втім, не все так погано: час використання iPhone 14 Pro Max склав 11 годин 44 хвилини і 16 годин в режимі очікування. Pixel 7 Pro витримав 9 годин 41 хвилину використання та 16 годин очікування – всього 25 годин 41 хвилина. 2 години різниці – вже краще, ніж торік у Samsung Galaxy, але до iPhone ще далеко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.