Флагманський Android-смартфон, який варто купити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Побіжно поглянувши на його характеристики, ви можете зробити висновок, що це флагман. Але подивіться на його ціну, і ви здивуєтеся, як можна зробити телефон із такими характеристиками за такою низькою ціною.

Є способи і засоби зробити це, і якщо ви можете змиритися з компромісами, на які пішла Xiaomi, цей телефон може бути доданий до вашого списку.

Можу посперечатися, що основна причина, з якої ви читаєте цей огляд, полягає в тому, що ви десь бачили специфікацію 200-мегапіксельної камери і хотіли знати, чи 12T Pro хороша за дуже розумною ціною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продовжуйте читати, і ви дізнаєтесь.

Особливості та дизайн Xiaomi 12T Pro

  • М’який дизайн
  • Стереодинамики
  • Задня скляна панель з пластиковою рамкою

Ясно одне, 12T Pro стоїть на пару сходів нижче сходами від «справжніх» флагманів, таких як 12S Ultra компанії та торішній Mi 11 Ultra.

Наприклад, у нього немає рейтингу IP та останньої версії Wi-Fi 6E. Ви не отримуєте бездротову зарядку або екран із вигнутими краями.

Одна річ, яка не подобається – це досить м’який дизайн 12T Pro, який він розділяє зі своїм братом, 12T. Xiaomi надіслала мені на огляд чорну версію, і вона найнудніша з усіх. Синя та срібляста версії більш привабливі, але абсолютно плоский екран і, наважусь сказати, загальний зовнішній вигляд означають, що він не особливо вирізняється.

Як і багато конкурентів, 12T Pro – це великий телефон з розмірами 163 x 76 x 8,6 мм і вагою трохи більше 200 г.

Він має стереодинаміки в протилежних кутах і є одним з все більш небагатьох телефонів, в яких все ще є ІЧ бластер, який ви можете використовувати з програмою Mi Remote для керування телевізором та телевізійними приставками.

Ці динаміки добре звучать і для телефону. Вони були налаштовані Harmon Kardon та підтримують Dolby Atmos. Хоча це насправді не має великого значення для таких крихітних обмежених динаміків, обидві вони забезпечують однакову гучність і відмінно підходять для відео та ігор.

Біометрія включає оптичний сканер відбитків пальців під екраном і 20-мегапіксельну селфі камеру, яку можна використовувати для розпізнавання облич.

Це менш безпечно, ніж використання сканера відбитків пальців, який я вважаю швидким та надійним.

Екран Xiaomi 12T Pro

  • 6,67-дюймовий AMOLED-дисплей CrystalRes
  • 446 пікселів на дюйм, 120 Гц (сенсорна вибірка 480 Гц)
  • HDR 10+

Як і слід очікувати, у 12T Pro пристойний екран. Це може бути плоско, але частота оновлення 120 Гц і технологія AMOLED означають, що ігри, відео, програми та веб-сторінки виглядають добре і плавно прокручуються. Кольори насичені, чорний глибокий, кути огляду відмінні.

Яскравість тут є одним із компромісів: 500 нит у нормальних умовах (перевірено за допомогою DataColor Spyder) та до 900 нит у піку (щось, що я не зміг перевірити). Він цілком гарний, але не найяскравіший.

Це також не панель із змінною частотою оновлення. Він може працювати на частоті 30, 60, 90 чи 120 Гц. Найновіші панелі LTPO 2.0 можуть регулювати частоту оновлення до 1 Гц для заощадження заряду батареї.

Роздільна здатність 1220×2712 теж не найвища, але її цілком достатньо.

Продуктивність Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro оснащений найновішим чіпсетом Snapdragon 8+ Gen 1 від Qualcomm. Він підтримується 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ або 256 ГБ сховища UFS 3.1.

Всі компоненти є флагманськими, і в деяких країнах ви можете вибрати модель з 12 ГБ оперативної пам’яті.

Xiaomi заявляє, що покращила систему охолодження за допомогою випарної камери, яка на 65% більша, ніж у 11T Pro.

На жаль, 12T Pro, як і раніше, помітно нагрівається, коли сильно навантажує телефон в інтенсивних іграх та інших програмах. Йому вдалося успішно пройти наші тести, але, ймовірно, краще не розглядати його як ігровий телефон, а натомість розглядати його як високопродуктивний пристрій для повсякденного використання.

Немає можливості розширити сховище за допомогою картки microSD, але в лоток для SIM-карток можна встановити пару нано-SIM-карток, обидві з яких можуть бути 5G.

Ви також можете поєднати фізичну SIM-картку з eSIM і таким чином отримати подвійний 5G.

Камери Xiaomi 12T Pro

  • Основна камера 200 Мп з OIS
  • Ширококутний з f/2.2
  • Макро з об’єктивом f/2.4

Наскільки гарна ця 200-мегапіксельна камера? Це найбільше питання. Коротше кажучи, відповідь полягає в тому, що вона завантажується не краще, ніж камери з набагато меншою кількістю пікселів.

Проте, це дуже добре. Тільки не чекайте чудес. Навіть 108-мегапіксельна камера Xiaomi 12T має дуже багато пікселів. Вища кількість звучить чудово, але правда в тому, що вони вам насправді не потрібні.

У режимі зйомки за замовчуванням 12T Pro “збирає” більшість цих пікселів (об’єднує кожен блок з 16 до 1) і зберігає фотографію 12,5 Мп у фотоплівці. Це робиться з різних причин, головна з яких є місцем для зберігання. Ви можете знімати з повною роздільною здатністю 200 Мп, якщо хочете, але кожне зображення займатиме близько 50-70 МБ.

Інша проблема – продуктивність: між кадрами доводиться чекати кілька секунд. Є проміжний варіант зйомки з роздільною здатністю 50 Мп, що трохи прискорює процес.

Навіть якщо ви не плануєте друкувати величезні настінні плакати із зображеннями високої роздільної здатності, у такої кількості пікселів все ж таки є переваги. Головний з них полягає в тому, що ви можете обрізати багато — і все одно отримати детальну фотографію, а не брудний безлад.

У програмі «Галерея» на фотографіях, знятих у режимі Ultra HD, з’являється піктограма. Торкніться, і ProCut відкриється, відображаючи різні пропоновані культури. Ви можете вибрати один або кілька з них, і їх буде збережено як окремі фотографії.

Загалом фотографії з основної камери виходять чіткими та мають реалістичні кольори. Увімкніть режим AI, і ви отримаєте перенасичені фотографії, які можуть не сподобатися.

Я був здивований тим, наскільки здатна основна камера при слабкому освітленні, створюючи фотографії, які виглядали набагато яскравішими за реальну сцену, і це без перемикання в спеціальний нічний режим.

2-мегапіксельна макро камера, здається, присутня тільки для того, щоб компенсувати цифри, а ширококутна камера, хоч і здатна робити пристойні знімки, має дуже низьку роздільну здатність 8 мегапікселів.

Попереду 20-мегапіксельна селфі камера дуже гарна, вона робить гарні, чіткі фотографії.

Що стосується відео, 12T Pro може знімати з роздільною здатністю 8K30, але краще обмежити налаштування до 4K60, так як стабілізація відзнятого матеріалу виграє.

Якість відео не розчаровує, звук теж непоганий. Крім того, Xiaomi пропонує кілька кумедних режимів зйомки, таких як «Клонування», в якому ви можете з’являтися двічі, а також набір ефектів для фільмів, включаючи «Паралельний світ», «Повільний затвор» та режим, який одночасно записує з передньої та задньої. камер.

Зарядка батареи Xiaomi 12T Pro

  • Акумулятор 5000 мАг
  • Дротова зарядка 120 Вт
  • Немає бездротової зарядки

Хоча це не ексклюзив і не новинка, провідна зарядка потужністю 120 Вт, ймовірно, стане відкриттям для більшості людей, які купують 12T Pro.

Xiaomi постачає необхідний зарядний пристрій у коробці, що є справжньою знахідкою. Він заповнює майже 70% ємності акумулятора всього за 15 хвилин і повністю заряджає його за 25 хвилин.

Це гарна новина, оскільки вона пом’якшує той факт, що, незважаючи на батарею ємністю 5000 мА год, 12T Pro працює не так довго, як ви могли б подумати.

Не зрозумійте мене неправильно: це непогано. Протягом тижня або близько того, коли я використав телефон, йому вдалося прожити цілий день із запасом енергії, навіть якщо це було лише 20% або близько того.

Цього вистачає приблизно на шість сім годин реального екранного часу, а решта часу йде при вимкненому екрані.

Використовуючи тест батареї PCMark, 12T Pro пропрацював таку ж кількість часу – 10 годин 54 хвилини – що й 12T, у якого така сама батарея та екран, але чіпсет Dimensity 8100 Ultra.

Як завжди, ваш пробіг може змінюватись: ви можете розтягнути 12T Pro майже на два дні, якщо будете використовувати його злегка, але йому майже напевно знадобиться цей надшвидкий зарядний пристрій, якщо ви проводите чотири або більше годин, граючи в ігри.

Щоб зменшити витрати, бездротова зарядка відсутня.

Вердикт

З Snapdragon 8+ Gen 1 Xiaomi 12T Pro намагається зарекомендувати себе за цією субфлагманською ціною.

Проте Motorola Edge 30 Ultra – найкращий вибір для більшості людей. Він не поставляється з великою кількістю шкідливих програм, не дуже сильно возиться з Android і пропонує більш ніж достатньо апаратних оновлень порівняно з 12T Pro, щоб варто витратити трохи більше.

В кінцевому рахунку, Xiaomi 12T Pro, як і раніше, має велику цінність: Xiaomi поставляє зарядний пристрій і прозорий чохол в коробку і попередньо встановлює захисну плівку для екрану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.