Названо 5 старих смартфонів Xiaomi, яким складно знайти заміну у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi щорічно випускає кілька десятків моделей, використовуючи на всю котушку свої суббренди Redmi, POCO та Black Shark. Через таку різноманітність може здатися, що сьогодні китайці задовольняють усі запити споживачів, пропонуючи телефони на будь-який смак та гаманець. Але як би не так! У лінійці смартфонів Xiaomi були пристрої, яким у 2022 практично неможливо знайти заміну. Я спробував, а тепер подивіться, що вийшло.

Xiaomi Mi 9T — телефон із висувною камерою

У 2019 році на глобальний ринок вийшов смартфон Xiaomi Mi 9T, а також його старший брат із приставкою Pro. Їхньою головною фішкою була висувна камера . Мало того, що це виглядало інноваційно, то ще захована фронталка дозволяла зробити екран без вирізів . А зараз? Ринок заполонили телефони з «краплями» та «крапками», які в режимі повноекранного перегляду тільки й роблять, що заважають.

Випустивши через рік POCO F2 Pro з камерою , що виїжджає, Xiaomi повністю відмовилася від телефонів без вирізів , в чому винні навіть ми з вами, які звикли до дірок в екрані. Альтернативою висувній фронталці могла б стати камера під екраном , але підопічні Лея Цзюня застосовують цю технологію тільки в дорогих пристроях, таких як Xiaomi Mi MIX 4. На щастя, свій телефон з підекранною камерою є у ZTE, і він коштує менше 10 тисяч гривень. Якщо вам потрібен смартфон без вирізів, рекомендую придивитися до ZTE Axon 30.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Mi Note 10 – камерофон до 15 000 гривень

Ох, скільки ж критики впало на Xiaomi Mi Note 10 наприкінці 2019 року, коли китайці викотили смартфон на скромному чіпсеті Snapdragon 730 за ціною тодішнього флагмана Xiaomi Mi 9. Незважаючи на середній рівень продуктивності, Mi Note 10 вийшов недорогим камерофоном , що відправляє в нокаут Xiaomi 12, який коштує понад 30 тисяч гривень.

Камера Xiaomi Mi Note 10 складалася з шести об’єктивів із різними сенсорами:

  • 108 МП (OIS) – основний;
  • 20 МП – надширик;
  • 12 МП (2x зум) – портретна;
  • 5 МП (OIS) – телевізор з 10-кратним гібридним і 50-кратним цифровим зумом;
  • 2 МП – макро-камера;
  • 32 МП – фронталка.

Пустіть скупу сльозу і погляньте на камеру телефону Xiaomi 12 , який коштує в 2-3 рази дорожче: та ж фронталка, основний сенсор навіть трохи гірший, надширик на 13 МП і ніякого оптичного зуму.

Портретна камера з дворазовим наближенням є лише у Xiaomi 12 Pro, а нормальний зум – у Xiaomi 12S Ultra, який не продається в Україні. І це ви називаєте камерами флагманського рівня? На жаль, нічого схожого на Xiaomi Mi Note 10 немає. Зате є Xiaomi Mi 11 Ultra – торішній флагман, який продається зараз на AliExpress за 20 000 грн. В цілому, його камера навіть краща, ніж у Mi Note 10, та й залізо потужніше. Але є пара нюансів: висока ціна та китайська вилка.

POCO X3 Pro – бюджетний ігровий смартфон

Якщо хтось минулого року вибирав телефон із максимально продуктивним залізом за мінімальні гроші, то знав, що потрібно купити POCO X3 Pro. Пристрій на субфлагманському процесорі Snapdragon 860 можна було урвати за 10 000 гривень. А тепер подивіться на його спадкоємця – POCO X4 Pro 5G. Так, екран новинки виконаний за технологією AMOLED, але чіпсетом є слабкий Snapdragon 695. З урахуванням того, що апарат на такому процесорі не вміє навіть записувати відео в 4K, POCO X4 Pro 5G – це не потужний, а немічний смартфон.

Сьогодні немає жодних альтернатив POCO X3 Pro у сегменті до 10 тисяч гривень. З полиць його сміли, а все більш-менш потужні пристрої коштують дорожче. Як заміну можна взяти POCO X4 GT . Це ідейний спадкоємець POCO X3 Pro на ще потужнішому процесорі Dimensity 8100 і з частотою оновлення екрану 144 Гц.

Xiaomi Mi Max 3 – телефон з великим екраном

До 2018 року Xiaomi мала лінійку фаблетів — смартфонів для поціновувачів справжній лопат. Звичайно, сьогодні на ринку, скоріше, є недолік компактних моделей, але і великих телефонів на зразок Xiaomi Mi Max 3 теж немає. Він мав 6,9-дюймовий екран. При співвідношенні сторін 18:9 реальна площа матриці більша, ніж у будь-якого смартфона 2022 року, а ширина Mi Max 3 – 87,4 мм. Оце кабан!

Хоч дещо порівнянним з погляду ергономіки сьогодні є Redmi Note 11 Pro Plus 5G . За рахунок плоских граней він відчувається таким же масивним, як Mi Max 3. Все одно не те, проте характеристики Redmi Note 11 Pro+ 5G набагато кращі, ніж у фаблета, за яким нудьгують тисячі людей на тематичних форумах. Тож це чудове рішення за 10 тисяч гривень.

Xiaomi Mi A3 – смартфон на чистому Андроїді

Сьогодні всі смартфони Xiaomi працюють на оболонці MIUI, адже був час, коли китайці випускали A-серію на чистому Андроїді . Останнім таким пристроєм Xiaomi Mi A3, і я знайшов йому заміну! Це новий телефон Redmi A1 Plus . Коштує він менше 5 тисяч, а працює на Android 12 без MIUI. Краса, чи не так?

На жаль, встановлення чистого Андроїда на Redmi A1 Plus – це не загравання з людьми, які не люблять MIUI, а банальна потреба. Телефон на застарілому процесорі Helio A22 такий слабкий, що не підходить для малювання анімацій фірмової прошивки. Тому не варто розглядати Redmi A1 Plus як повноцінну заміну Xiaomi Mi A3. На відміну від смартфона 2019 року, дешевий Redmi урізаний по всіх напрямках і навряд чи колись отримає оновлення Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.