Хакер розвіяв поширений міф про ознаки прослуховування телефону

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Існує думка, що поява під час розмови по телефону сторонніх шумів є свідченням прослуховування. Експерт у сфері кібернетичної безпеки Сергій Вакулін розвіяв цей поширений міф.

Реклама

Фахівець зазначив, що насправді виявити стеження не так вже й просто. Спецслужби використовують для цих цілей ШІ-системи, які реагують на певні слова. Вони прослуховують розмови безшумно. Під час прослуховування телефону за допомогою сучасних засобів стеження розмова записується. Згодом запис аналізується співробітниками спецслужб.

Вакулін наголосив, що сторонні звуки під час телефонної розмови можуть з’являтися через збої в роботі базових станцій оператора. У зв’язку з цим стверджувати, що вони є наслідком прослуховування, не можна. Це лише поширений міф, який має під собою зовсім ніяких підстав.

Щоб уникнути стеження, експерт порадив використовувати для спілкування месенджери із функцією наскрізного шифрування. Як приклад він навів Signal та Telegram. До речі, користуватися месенджером Signal своїм передплатникам у Twitter раніше рекомендував Ілон Маск.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ