Смартфони

Порівняння Samsung Galaxy S22 та iPhone 14. Який краще купити

Share

Після виходу лінійки iPhone 14 тільки лінивий не порівняв смартфони Apple між собою. Але ринок не обмежується одними Айфонами, і вибір у користувачів по-справжньому величезний. З урахуванням того, що на Андроїді єдиним виробником, який виробляє реальні флагмани, є саме Samsung, то у багатьох покупців виникає питання: а який пристрій краще вибрати – Galaxy S22 або iPhone 14. Обидва ці смартфони є базовими в лінійках цього року, тому порівняти їх одне з одним цілком логічно.

Як бачите, розміри смартфонів практично однакові.

З урахуванням того, що розрив між усіма актуальними пристроями в цьому ціновому сегменті або взагалі відсутній, або настільки мінімальний, що не всі зможуть його помітити, ми вирішили подивитися, який із цих смартфонів є кращим. Давайте порівняємо Samsung Galaxy S22 та iPhone 14 .

З чого зроблено Айфон

Перше, на що всі звертають увагу, це дизайн пристроїв. Поплутати Айфон з іншим смартфоном практично неможливо. Спереду екран з характерною монобров’ю, який з iPhone X став незмінним атрибутом всіх версій смартфонів Apple. І тільки в iPhone 14 Pro був замінений на виріз. Корпус теж звичний. Apple експлуатує його з 2020 року, коли було представлено iPhone 12. Це алюмінієва рамка та скло. Грані у смартфона плоскі, тому для деяких ергономіка такого рішення буде не зовсім зручною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Задня панель Айфона глянсова, а Самсунга – матова.

З Galaxy S22 історія трохи інша. Якщо дивитися на нього спереду, неможливо визначити, що за телефон перед вами. Більшість сучасних Android-смартфонів мають однаковий зовнішній вигляд передньої панелі. Це екран із камерою-точкою зверху посередині. Тому сплутати Samsung з якимось дешевим Сяомі можна дуже легко. Мабуть, з усіх Андроїдів саме у Galaxy S22 одна з найвідоміших задніх панелей. З акуратно виділеним блоком камер із трьома об’єктивами. Грані у смартфона хоч і не такі плоскі, як у Айфона, але вже не круглі.

Чим точно відрізняються смартфони, то це матеріалами корпусу. Якщо в Айфон це метал і скло, то у випадку з Самсунгом це метал і так званий глотик – суміш скла і пластику. За тактильним відчуттям він ближче до скла, але склом все ж таки не є. І тут полягає головна відмінність. Самсунг зекономив хоч і на молодшому, але все одно флагманському смартфоні, а Apple не стала.

iPhone 14 — характеристики

Як це зазвичай буває, Samsung запихає у свої флагмани найбільш продуктивне залізо. У той час, як Apple намагається в базових моделях знайти компроміс. Характеристики пристроїв виглядають так:

Характеристика iPhone 14 Galaxy S22 Екран 6,1 дюйми, 2532×1170, OLED 6,1 дюйми, 2340×1080, AMOLED з частотою 120 Гц Процесор Apple A15 Bionic Samsung Exynos 2200 Ширококутна 12MP, f/1.5 + надширококутна 12MP, f/2.4 Ширококутна 50MP, f/1.8 + телефото 10MP, f/2.4 + надширококутна 12MP, f/2.2 Внутрішня пам’ять 128/256/512 Гб 12 дані), швидка зарядка 20 Вт, бездротова зарядка MagSafe 15 Вт 3700 мАг, швидка зарядка 25 Вт, бездротова зарядка 15 Вт, бездротова зворотна зарядка Розміри 147×72×7,8 мм, 172 г 146× 167 г.

Як бачите, за габаритами смартфони практично однакові. Невелика різниця в пару міліметрів та п’ять грамів ваги не робить особливої ​​погоди. Здавалося б, що за рахунок використання пластику Samsung має бути значно легшим. Але це не так.

За що можна однозначно посварити Айфон, так це за екран. Все-таки висока частота оновлення йому не завадила б. Дивно у 2022 році бачити флагманський смартфон із екраном 60 Гц. Але анімації в iOS настільки плавні, що далеко не всі зможуть помітити різницю. Однак якщо перед покупкою iPhone ви користувалися смартфоном з високою частотою оновлення екрана, то ви однозначно побачите різницю. Вам явно не вистачатиме швидкості. У Galaxy S22 до екрану претензій немає. Він топовий.

У частині продуктивності все навпаки. Apple A15 Bionic на сьогоднішній день – один із найпродуктивніших процесорів у світі. Навіть будучи торішнім чіпом, він легко дасть фору навіть Snapdragon 8 Gen 1. У цьому плані перевагу явно на боці Apple, яка закладає у свої пристрої такий запас міцності, що ви не помітите якихось просадок у продуктивності ще багато років. А 60 Гц екран у цьому допоможе. Частина ресурсів процесора не витрачатиметься на нього.

Galaxy S22 — камера

Окремо слід зупинитись на камерах. Хоча в Galaxy S22 і встановлена ​​основна камера на 50 мегапікселів, підсумкові знімки смартфон все одно робить у звичному дозволі 12 Мп. Можна, звичайно, переключитися і на повний розмір, але сенс таких фотографій є далеко не завжди.

Саме тому в частині зйомки на основну камеру між смартфонами є практично повний паритет. Єдине — підсумковий знімок відрізнятиметься завдяки алгоритмам, закладеним виробниками кожного зі смартфонів. На Самсунгу фотографії найчастіше виходять яскравішими і яскравішими, тоді як Айфон намагається передати природні кольори. Знімки на iPhone 14 можна назвати реальнішими. Такими, якими ви бачите те, що фотографуєте.

При цьому ніхто не заважає в налаштуваннях підкрутити і яскравість, і контрастність, щоб отримати більш яскраве зображення. Супершірік на Galaxy S22 має світлосильніший об’єктив у порівнянні з Айфоном. Тому в умовах недостатнього освітлення фотографії на нього будуть краще. Ну і головною перевагою Самсунга є камера телефото. За допомогою неї можна отримувати знімки із трикратним оптичним зумом. На жаль, базові айфони позбавлені цієї можливості. Тому в цілому система камер краще у Самсунга. Але якщо використовувати тільки основну камеру в автоматичному режимі, навряд чи ви помітите різницю.

iPhone 14 – час роботи

Обидва пристрої мають не найбільші акумулятори у своєму класі, але можуть гарантувати цілий день роботи. При цьому Айфон доживе до вечора більш-менш впевнено, тоді як Galaxy може розрядитися трохи раніше через ненажерливий екран.

Аналогів MagSafe на Samsung немає.

Смартфони підтримують швидку зарядку, але і вона не є найшвидшою з наявних. 20 Вт у iPhone 14 проти 25 Вт у Galaxy S22. У більшості випадків цього, звичайно, достатньо, але хотілося б чогось трохи швидше.

У Galaxy S22 є така функція, як зворотне бездротове заряджання. За допомогою неї можна зарядити, наприклад, навушники. Але за такої маленької ємності батареї я не знаю, кому може знадобитися ця можливість. Дотягти б і без цього до вечора.

Що купити iPhone 14 або Galaxy S22

То який пристрій із цих двох краще купити? На стороні Айфона загальна продуктивність, тривалий термін оновлень, гарний час роботи та відмінні матеріали корпусу. Samsung виграє камерами та екраном. При цьому в частині камер звичайний користувач не помітить різниці між цими двома смартфонами. А якщо ви ніколи в житті не тримали в руках смартфон з екраном з високою частотою оновлення, то вам буде все одно, 60 Гц у вас дисплей або 120.

У Самсунга трохи менше рамки навколо екрана.

Якщо операційна система не відіграє вам важливого значення, то iPhone 14 буде хорошим вибором. Тільки пам’ятайте, що iPhone не дозволить вам платити безконтактно у магазинах, і за відсутності якоїсь програми в App Store встановити його на смартфон буде великою проблемою. В іншому обидва ці пристрої хороші. Вам потрібно лише визначитися з операційною системою перед покупкою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple прибрала зарядний пристрій з нових iPad Pro та iPad Air у Європі

    Учора Apple представила нові лінійки iPad Pro та iPad Air , а також оновлені Apple…

    08.05.2024

    iPad 10 став коштувати ще дешевше після анонсу нових iPad Air та Pro

    У відповідь на анонс нових моделей iPad Air та iPad Pro, що відбувся напередодні у…

    08.05.2024

    OnePlus 12 у крижаному білому кольорі скоро може з’явитися у всьому світі

    В даний час у покупців OnePlus 12 є вибір із двох кольорів: класичний Flowy Emerald…

    08.05.2024

    Як збільшити радіус дії Wi-Fi за допомогою смартфона: інструкція

    Більшість сучасних смартфонів можуть ретранслювати Wi-Fi і розширювати його радіус дії. Якщо такої функції немає,…

    08.05.2024

    Нові iPad 2024 року, як і раніше, працюють від акумулятора тільки 10 годин

    Представлені сьогодні компанією Apple моделі iPad Pro та iPad Air продовжують забезпечувати ті ж 10…

    08.05.2024

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024