Смартфони

Як змусити iPhone довше тримати заряд на iOS 16

Share
Час читання: 2 хв.

Після офіційного виходу iOS 16 для всіх користувачів деякі з тих, хто оновився, скаржилися на високу витрату заряду акумулятора. У наступних апдейтах Apple трохи виправила ситуацію, але автономність ще ніколи не була зайвою. Тут зібрано 10 налаштувань, які допоможуть вашому iPhone прожити від одного заряду трохи довше.

1. Вимкніть «Ефір активності»
Функція ще до ладу не розгорнулася і досить мало програм використовують її. Однак цілком очевидно, що активний віджет витрачає заряд більше, ніж статичні шпалери, тому можна вимкнути цю фішку: “Параметри” → “Face ID і код допуску” → “Дії Наживо”.

2. Видаліть віджети з локскрину
Чим більше функцій смартфона задіяно у фоновому режимі, тим більше він розряджається. Тому для більшої економії можна забрати всі віджети з екрана блокування.

3. Вимкніть тактильну віддачу клавіатури
Навіть сама Apple попереджає, що вібровіддача при наборі тексту може суттєво витрачати заряд. Якщо хочете, щоб смартфон прожив довше без розетки, відключіть цю функцію: «Параметри» → «Звуки та гаптика» → «Відгук клавіатури».

4. Вимкніть Always-on Display
На момент публікації статті ця порада стосується лише власників двох моделей – iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Через особливості реалізації цієї функції в iOS вона здатна споживати більше заряду, ніж вам хотілося б.
Вимкнути: «Параметри» → «Екран та яскравість» → «Завжди увімкнено».

5. Не використовуйте Загальну медіатеку iCloud
Нова фішка iOS 16.1 може споживати заряд акумулятора, оскільки у фоновому режимі смартфон періодично робить запити на сервер, щоб своєчасно підвантажити нові фото та відео.

6. Встановіть статичні шпалери
Тут навряд чи варто щось пояснювати — анімовані шпалери з погодою або земною кулею явно витрачають інтенсивніше заряд, ніж звичайна картинка.

7. Використовуйте “Фокусування”
Ця функція, крім іншого, дозволяє отримувати повідомлення не миттєво, а “порціями” протягом дня. Як наслідок, смартфон робить менше запитів на сервер, рідше включає екран та вібромотор.

8. Обмежте доступ додатків до геолокації, Bluetooth та стільникового зв’язку
Зайдіть у «Параметри» → «Приватність та безпека» і послідовно перегляньте, які програми використовують геопозицію, стільникові дані та з’єднання Bluetooth. Якщо для якихось програм це не обов’язково, можна вимкнути їх, щоб заощадити заряд. 

9. Обмежте фонову активність
У розділі «Параметри» → «Загальні» → «Фонове оновлення» перегляньте список ваших програм і відключіть ті з них, для яких необов’язково постійно мати доступ до мережі. У такому разі вони будуть рідше «проситися» на сервер і заощадять дорогоцінні відсотки.

10. Використовуйте енергозбереження
Якщо зберегти автономність iPhone для вас дуже важливо, увімкніть режим енергозбереження на постійній основі. Apple відрегулювала його таким чином, що ви навряд чи відчуєте якісь незручності від його роботи.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024

    Xiaomi Band 9 та Buds 5 дебютували на глобальному ринку

    Xiaomi анонсувала свої нові гаджети, Band 9 та Buds 5, ще в липні в Китаї.…

    26.09.2024

    Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

    Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт…

    26.09.2024