Смартфони

На iPhone різних поколінь масово ламається Face ID, а Apple не реагує

Share

Face ID – це цілий комплекс просунутих апаратних компонентів та програмних алгоритмів, у якого фактично немає аналогів на ринку. Важко уявити більш простий і зручний спосіб розблокування смартфона, ніж цей. Так було все 5 років з моменту релізу iPhone X, який першим одержав функцію розпізнавання облич. І так би продовжувалося і далі, якби Apple випадково не зламала Face ID . Як їй це вдалося, питання відкрите. Але з кожним днем ​​з’являється все більше власників iPhone, у яких ламається система розблокування по обличчю.

Не завжди спрацьовує Face ID

На портале Reddit з’явився великий тред, де користувачі скаржаться, що система Face ID на їхньому iPhone перестає працювати сама по собі. Спочатку смартфон просто не дозволяє пройти верифікацію шляхом сканування обличчя. Наприклад, при оплаті придбання в App Store або в момент авторизації у банківському додатку. Замість того, щоб просто розпізнати свого власника, апарат пропонує ввести пароль.

Спочатку користувачі, як вони самі зізнаються, думають, що в додатку стався якийсь разовий збій, і вводять пароль. Однак, коли Face ID не спрацьовує і в інших сценаріях, багато хто вирішує перезаписати своє обличчя в налаштуваннях, і тут починається найстрашніше. Абсолютна більшість із тих, хто зважився на цей крок, несподівано для себе з’ясовували, що в їхньому випадку Face ID більше не працює . Айфон так і писав їм, що Фейс Айді недоступний, рекомендуючи записати обличчя пізніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не працює Face ID

Найчастіше, якщо вірити відгукам, Face ID перестає працювати після оновлення iOS. Якого саме сказати складно. Тому що всі говорять по-різному. У когось розпізнавання облич відключилося в результаті встановлення iOS 16.1, у когось — iOS 16, а у когось і того раніше — на iOS 15.7.1 або навіть на iOS 15.6. Але оскільки проблема у всіх випадках проявляє себе однаково, очевидно, що йдеться про один і той же збій, гарантованого способу усунення якого поки що немає.

Так, сьогодні я помітив у себе цю проблему на iPhone 13 Pro Max. Я оновився з iOS 16.0.3 до iOS 16.1 і Face ID перестав працювати. Чого я тільки не робив, але нічого не змінилося. Я відкотився до iOS 16.0.3 і на якийсь час це допомогло. Але потім розпізнавання облич знову відключилося. Я знову оновився на 16.1 і нічого. Face ID так і залишився недоступним. Смартфон був на гарантії, тож мені видали новий. Подивимося, чи не станеться з ним чогось подібного, — написав один із користувачів.

Не налаштовується Face ID

Зважаючи на все, збій у роботі Face ID проявляє себе не тільки на різних версіях iOS, але і на різних моделях iPhone. Тому що у гілці на Reddit на проблему скаржаться власники всіх смартфонів Apple із розпізнаванням облич – від iPhone X до iPhone 14 Pro. Причому багато хто звертався до техпідтримки, і віддалена діагностика, яку співробітники компанії проводили, підключаючись до пристроїв, не виявляла проблем. Але майже у всіх випадках при очній перевірці фахівці сервісних центрів виявляли проблему і пропонували замінити модуль Face ID або сам смартфон.

У мене була така ж проблема, коли Face ID відмовлявся мене впізнавати та видавав помилку. Я відніс його в Apple Store, де мені сказали, що полагодять його, тому що датчик розпізнавання вийшов з ладу, і це буде коштувати мені 375 доларів. На моє запитання, чому це сталося, вони відповіли, що іноді таке буває. Щоправда, у результаті нічого не вийшло, і вони сказали, що замінять мені смартфон на новий за 800 доларів. На щастя, у мене ще діяла Apple Care+, і тому сума, яку я заплатив була меншою, — розповів інший «щасливчик».

Заміна Face ID – чи можливо

Якщо ви зіткнулися з цією ситуацією в Росії, і ваш iPhone з офіційної партії , швидше за все, нічого страшного. Вам або замінять апарат на новий, або просто відремонтують його, що теж досить непогано. 

На жаль, Apple перестала підписувати iOS 16.0.3 та інші попередні збірки. Отже можливості відкотитися з iOS 16.1 — хоча б щоб переконатися, що на ранній версії ОС Face ID працює — можливості більше немає. Тому все, що вам залишається, або звернутися в магазин, де ви купували свій апарат, або в авторизований сервісний центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024

    7 способів обійти захист від скидання налаштувань до заводських налаштувань на пристроях Samsung

    Перевірка облікового запису Google, також відома як захист від скидання до заводських налаштувань, є інтегрованою…

    14.05.2024

    У нових iPad Pro виявлено дивний недолік. Він пов’язаний із OLED-дисплеєм

    Редактори порталу iMore повідомляють, що деякі нові планшети iPad Pro з OLED-дисплеями мають проблеми при…

    14.05.2024

    Компанія Huawei зіткнулася з новими обмеженнями США

    Міністерство торгівлі США оголосило про подальше посилення експортних обмежень для китайського технологічного гіганта Huawei. Цей…

    14.05.2024

    Навіщо виробники клеять захисні плівки на скло смартфонів

    Виробники зазвичай не обмежуються захисним склом, що прикриває екран смартфона, і клеять на них ще…

    14.05.2024