iPhone SE 4 2023 – яким буде, характеристики, ціна та дата виходу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Вихід кожного нового покоління iPhone SE пов’язаний з невідомістю – компанія може як оновити пристрій «морально», так і цілком здатна випустити новий для цієї категорії девайс. І, судячи з усього, наступним смартфоном серії iPhone SE 4 стане результат повного апгрейду.

Реклама

Дизайн iPhone SE 2023

Якщо вірити чуткам та витокам, новий «бюджетник» отримає кардинальні зміни у корпусі. У цьому плані автори інсайдів поділяються на дві категорії. Одні стверджують, що iPhone SE 2023 буде виконано у корпусі колись народної моделі iPhone XR. Це спрощений смартфон, який отримав апаратну начинку від iPhone XS, а також виріз у вигляді чубчика. При цьому в ньому залишилася одна камера, як у iPhone 8, а також трохи збільшений дисплей.

Інші автори витоків заявляють, що новий пристрій не буде схожим на жоден смартфон із минулого Apple. Новинка отримає корпус формату iPhone 13 або iPhone 14, а дисплей смартфона позбавиться чубчика, замість якого з’явиться мініатюрний виріз під фронтальну камеру у форматі краплі. Це також означає, що девайс позбавиться системи Face ID і буде оснащуватися старим добрим «відбитком» Touch ID, який вбудують в кнопку блокування.

Характеристики iPhone SE 2023

Якщо спиратися на досвід минулих років, у наступній моделі iPhone SE буде встановлено флагманські комплектуючі минулих поколінь смартфонів. Наприклад, інсайдери вказують на процесор Apple A15 Bionic та 4 ГБ оперативної пам’яті. Такий «комплект» зараз можна зустріти в iPhone 13. Також у базовому виконанні пристрій має поставлятися із внутрішнім накопичувачем об’ємом 128 ГБ.

Звичайно, новинка отримає аналогічний iPhone 13 основний модуль камери, причому він буде єдиним. Ні про які 48 мегапікселів мови й бути не може — втім, вони не такі вже й потрібні, якщо вірити недавнім порівнянням. Зате може змінитися фронтальна камера — якщо Apple вирішить використовувати екран із «краплю», їй доведеться змінити модуль. Швидше за все вона буде аналогічною до тієї, яку зараз встановлюють в iPhone 14 Pro.

Дисплей iPhone SE 2023 буде збудований на базі OLED-матриці Super Retina XDR. Роздільна здатність такого екрану складе 1170 × 2532, а максимальна яскравість — 1200 кд/м².

Об’єм акумулятора не розкривається і навряд чи буде розкритий доти, доки пристрій не розберуть ентузіасти з iFixit. Натомість автори чуток повідомляють, що телефон підтримуватиме швидку зарядку потужністю 20 Вт.

Ціна iPhone SE 2023

Поки що зарано говорити про ціну смартфона. До анонсу залишається ще багато часу, а Apple вже виникли проблеми із продажами. Зокрема, компанія зіткнулася з підвищеною собівартістю iPhone 14 Pro через подорожчання чіпів. Тепер Apple доводиться платити TSMC (виробнику процесорів) майже втричі більше за новий A16 Bionic.

У 2022 році вартість виробництва зросла

Виходячи з цього, ми можемо припустити, що iPhone SE наступного покоління буде коштувати щонайменше 450 доларів і навіть дорожче. Втім, якщо вартість виробництва торішнього чіпа не зміниться, то компанії вигідно продаватиме смартфон навіть за 350 доларів.

Коли вийде iPhone SE 2023

Минуле покоління SE анонсували 8 березня 2022 року, а продаж розпочався 18 березня. При цьому iPhone SE 2020 був представлений 24 квітня, а найперший телефон серії – 31 березня 2016 року. Це означає, що Apple випускала всі моделі приблизно в той же час з похибкою не більше місяця. Звідси можна зробити висновок, що новий девайс з’явиться не пізніше кінця квітня. Хоча деякі зарубіжні джерела говорять, що смартфон вийде у травні.

Чи буде iPhone SE 4 популярним

Поточна модель iPhone SE припала до смаку не всім фанатам «яблук». Основною причиною низького попиту став древній дизайн, який кочує з часів iPhone 6. При цьому флагманський процесор у цьому корпусі швидко перегрівається, що заважає тривалій роботі у вимогливих завданнях. Користувачам також не подобається дисплей — він такий самий, як у iPhone 8. Тобто, старий LCD-екран із низьким рівнем контрастності та відсутністю HDR.

У новому iPhone SE 2023 має відбутися міні-революція. Це буде продуктивний смартфон зі свіжим дизайном та сучасними компонентами. Наприклад, дисплей буде виконано за технологією OLED, що підніме пристрій на новий рівень якості та привабливості для споживача. Також покупцям сподобається новий дизайн, який, якщо інсайдери не брешуть, стане унікальним для цієї моделі. При цьому відсутність Face ID та наявність Touch ID для багатьох стане великою перевагою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ