Смартфони

Яким буде Xiaomi 13 і коли він вийде. Все, що відомо зараз

Share
Час читання: 4 хв.

Наближається кінець року, а це означає, що ми маємо право очікувати на вихід нової лінійки смартфонів Xiaomi 13: інсайдери якраз почали підкидати цікаву інформацію, пов’язану з новими смартфонами китайської компанії. Пристрої, які ще кілька років тому вважалися доступними флагманами, тепер перетворилися на телефони високого класу з топовим залізом, тому на їхній вихід чекають не тільки прості користувачі, але й інші виробники, щоб було що піддивитися. Зібрали все, що відомо про Xiaomi 13 на даний момент: характеристики, зовнішній вигляд, ціни і дату виходу.

Яким буде Xiaomi 13

Традиційно Xiaomi випустить одночасно кілька смартфонів: якщо раніше їх було два, то минулого року до смартфонів лінійки додався ще й компактний Xiaomi 12X. Виходить, на нас чекає Xiaomi 13, Xiaomi 13X і Xiaomi 13 Pro. Але якщо кількість смартфонів приблизно зрозуміла, то виникає питання щодо назви: чи справді китайська компанія залишить число 13?

Як ви пам’ятаєте, свого часу Xiaomi пропустила назву Mi 7 через те, що ця цифра не дає щастя в китайській культурі. Втім, число 13 не має негативного характеру, тому, швидше за все, нову лінійку смартфонів так і назвуть.

Деякі джерела повідомляють, що смартфон виглядатиме так

Цього року практично не було даних про дизайн нових смартфонів Xiaomi. Одна з найпримітніших – рендер Xiaomi 13 Pro. Очевидно, що це не базова модель, але вже є уявлення про зовнішній вигляд Xiaomi 13: зверніть увагу, що смартфон виглядає досить непомітно, ніби і не Xiaomi зовсім.

Ще один можливий варіант дизайну. З вирізом, подібним до Dynamic Island!

Є і рендер від іншого джерела , яке більше схоже на правду: в ньому якраз дізнаються риси Xiaomi, а сам смартфон виглядає дуже свіжо з такою задньою кришкою. Зверніть увагу на подібність Dynamic Island з iPhone 14!

Характеристики Xiaomi 13

Головною фішкою Xiaomi 13 стане новий процесор Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2 , оскільки саме смартфони китайської компанії отримують флагманський чіп одними з перших. Говорять , що новий процесор буде представлений вже у листопаді на заході Snapdragon Summit. Новий чіп, ймовірно, буде виконаний за 4-нанометровим техпроцесом та отримає абсолютно нову архітектуру. Snapdragon 8+ Gen 1 виявився гідним суперником Apple A15 Bionic, але як і раніше залишився в числі наздоганяючих.

Є ще такий варіант дизайну. Втім, все на кшталт Xiaomi

Інші показники залишаться майже постійними. Детально розписали їх у таблиці.

Характеристика Значення Екран 6,7 дюйма, AMOLED (2400х1080), QHD+ до 144 Гц Процесор Snapdragon 8 Gen 2 Пам’ять 8/128 ГБ, 8/256 ГБ, 12/128 ГБ або 12/256 ГБ, Акумулятор 4800 мАг Зарядка 120 Вт.

Крім того, фанати марки чекають на появу захисту від води в Xiaomi 13 — цієї фічі не було в Xiaomi 12, хоча в 2022 році досить дивно, що її немає у флагмані, тим більше, коли йдеться про Xiaomi.

Камера Xiaomi 13

Один із інсайдерів опублікував цікаві відомості: виявляється, Xiaomi 13 Pro отримає фірмову камеру Leica, що складається з трьох модулів на 50 Мп та датчика з Xiaomi 12S Ultra. Крім того, буде телеоб’єктив та ширококутна камера на 50 Мп, а також 32-мегапіксельна фронтальна камера.

Імовірно, Xiaomi 13 виглядатиме так

Також він повідомив, що Xiaomi 13 отримає нові сенсори більшого розміру. Деякі витоку навіть повідомляли про те, що новий смартфон уже «представили на заводі», тому поява фотографій у мережі не дивує. Окрім цікавого розташування камер є ще й лазерний помічник автофокусу.

Коли вийде Xiaomi 13

Зазвичай Xiaomi представляє смартфони відразу після виходу нового процесора: як уже говорилося вище, захід Qualcomm пройде в листопаді – з 15 по 17 число – тому можна припустити, що нові смартфони представлять раніше за грудень, проте це досить оптимістичний прогноз.

Проте, дві попередні лінійки вийшли 28 грудня — є ймовірність, що славна традиція продовжиться. У будь-якому випадку важливо пам’ятати, що дата випуску відноситься до Китаю, а на європейський ринок нові смартфони Xiaomi потрапляють тільки після задоволення внутрішнього попиту: зазвичай це займає 2-3 місяці.

Ціни на Xiaomi 13 поки що не відомі. Але не можна виключати того, що на нас чекає подорожчання пристроїв: Xiaomi 12 стартував у Європі за ціною 799 євро, Xiaomi 12 Pro – 999 євро! Тому варто заздалегідь підготувати велику суму грошей, якщо збираєтеся оновитися.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Чого чекати від жовтневої презентації Apple: огляд очікуваних новинок

    Кілька тижнів тому Apple провела презентацію, на якій представила iPhone 16 та iPhone 16 Pro,…

    25.09.2024

    У яких випадках варто переплачувати за Pro-версії iPhone 16

    Базові моделі, як iPhone 16 та 16 Plus, не вирізняються високою продуктивністю та широким функціоналом.…

    25.09.2024

    Названо популярний браузер, який стежить за вами без дозволу

    Mozilla Firefox використовує інструмент для відстеження користувачів без їхнього відома. Про це заявив Макс Шремс,…

    25.09.2024

    Xiaomi представила бюджетний смарт-годинник Redmi Watch 5 Lite

    Компанія Xiaomi представила новий доступний смарт-годинник Redmi Watch 5 Lite, який відзначається стильним дизайном, схожим…

    25.09.2024

    Топ-10 корисних функцій iOS 18, які ви могли не помітити

    iOS 18 пропонує безліч чудових функцій, від налаштування головного екрану до обміну повідомленнями через супутник.…

    25.09.2024

    Huawei анонсувала старт бета-тестування HarmonyOS NEXT без Android

    Китайська операційна система HarmonyOS NEXT (відомий у країні як Hongmeng) від компанії Huawei робить значний…

    25.09.2024